Mihoen, een gerecht wat best in de spotlights gezet mag worden. Nasi en bami goreng zijn toch wel de meest populaire en gegeten gerechten. Mihoen goreng (of bihun) is een gerecht wat je misschien kent van je lokale Chinese restaurant. Dunne witte sliertjes met hier en daar een stukje ei of verdwaalde erwt, dit is de ‘vernederlandste’ versie van mihoen. Een lekkere goed gevulde mihoen met kip en groenten is een gerecht wat je eigenlijk standaard in je kookrepertoire zou moeten hebben.
Het was eigenlijk Jamie Oliver die mij inspireerde tot het maken van dit recept. Zijn versie van mihoen ‘Singapore noodles’ herinnerde mij eraan hoe lekker dit gerecht met rijstnoedels is. Het is net als bij nasi goreng een handig recept om restjes uit je koelkast op te maken want er kan van alles in dit wokgerecht.
Mihoen met kip en groenten
De witte rijstnoedels hebben van zichzelf weinig smaak, dus het is belangrijk lekker royaal kruiden en specerijen te gebruiken. Proef tijdens het koken regelmatig. Vergeet ook de lekkere smaakmakers er niet bij te serveren. Partjes limoen, gebakken uitjes, sambal en een drizzle sojasaus maken dit gerecht nog lekkerder.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)