Mihoen, een gerecht wat best in de spotlights gezet mag worden. Nasi en bami goreng zijn toch wel de meest populaire en gegeten gerechten. Mihoen goreng (of bihun) is een gerecht wat je misschien kent van je lokale Chinese restaurant. Dunne witte sliertjes met hier en daar een stukje ei of verdwaalde erwt, dit is de ‘vernederlandste’ versie van mihoen. Een lekkere goed gevulde mihoen met kip en groenten is een gerecht wat je eigenlijk standaard in je kookrepertoire zou moeten hebben.
Het was eigenlijk Jamie Oliver die mij inspireerde tot het maken van dit recept. Zijn versie van mihoen ‘Singapore noodles’ herinnerde mij eraan hoe lekker dit gerecht met rijstnoedels is. Het is net als bij nasi goreng een handig recept om restjes uit je koelkast op te maken want er kan van alles in dit wokgerecht.
Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart
Geschikt voor alle warmtebronnen.
Mihoen met kip en groenten
De witte rijstnoedels hebben van zichzelf weinig smaak, dus het is belangrijk lekker royaal kruiden en specerijen te gebruiken. Proef tijdens het koken regelmatig. Vergeet ook de lekkere smaakmakers en toppings er niet bij te serveren. Partjes limoen, gebakken uitjes, sambal of crispy chili olie en een drizzle sojasaus maken dit gerecht nog lekkerder.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Mihoen met kip en groenten
4
personen25
minuten20
minuten45
minutenMihoen maak je met rijstnoedels, kipgehakt en lekker veel groenten.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
3 porties mihoen (uit een pak van 250 gram)
500 gram kipgehakt (ongekruid)
2 centimeter verse gember
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geraspt
halve tot hele eetlepel sambal oelek
1/3 van een spitskool, in dunne repen gesneden
250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
150 gram diepvries doperwten
halve eetlepel kerriepoeder
halve eetlepel Chinese 5 spice (5 kruidenpoeder)
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
5 eieren
2 eetlepels olie
1 liter water
zout en peper naar smaak
voor erbij: limoen/sojasaus/gebakken uitjes
BEREIDING
- Kook 1 liter water, dit is om dadelijk de mihoen in te laten wellen.
- Snipper de ui, rasp 2 tenen knoflook en 2 centimeter gember, snijd de bosui in ringetjes, champignons in plakjes en de spitskool in dunne reepjes.
- Kluts 5 eieren alvast in een kom en zet deze apart tot gebruik.
- Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en een halve tot hele eetlepel sambal oelek aan. Voeg vervolgens een halve eetlepel kerriepoeder en een halve eerlepel Chinese 5 spice toe en bak dit even mee.
- Nu mag er 500 gram kipgehakt bij. Bak dit samen met de specerijen en het ui mengsel rul. Doe ondertussen 250 gram mihoen in een grote kom en giet het kokend water erop. Dek de kom af met een bord en laat de mihoen gaar worden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Als het gehakt bruin is voeg je de gesneden spitskool, 150 gram bevroren doperwten en de plakjes champignons toe. Schep alles goed om.
- Giet de mihoen af, knip er een paar keer in met een schaar zodat je niet zulke lange slierten hebt. Dat eet wat fijner als er kinderen mee-eten. Meng de mihoen door de groenten en het kipgehakt en zet het vuur laag. Ondertussen ga je scrambled eggs (roerei) maken.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan, laat dit goed heet worden en schenk het geklutste ei in de pan. Laat het lichtjes stollen en roer er met een spatel doorheen. Zorg dat je wat fijne en grove stukken door elkaar hebt. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het ei door de mihoen. Schep alles nog een keer goed om en serveer direct. Garneer met ringetjes bosui en vergeet de sojasaus, sambal, gebakken uitjes en limoen niet.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Salade met Indische gehaktballetjes
- Welke noedels moet ik gebruiken?
- Ketjap bami
- Bami zonder pakje
- Nasi goreng
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.