Eetspiratie » Mihoen met kip en groenten
Mihoen met kip en groenten

Mihoen met kip en groenten

Mihoen, een gerecht wat best in de spotlights gezet mag worden. Nasi en bami goreng zijn toch wel de meest populaire en gegeten gerechten. Mihoen goreng (of bihun) is een gerecht wat je misschien kent van je lokale Chinese restaurant. Dunne witte sliertjes met hier en daar een stukje ei of verdwaalde erwt, dit is de ‘vernederlandste’ versie van mihoen. Een lekkere goed gevulde mihoen met kip en groenten is een gerecht wat je eigenlijk standaard in je kookrepertoire zou moeten hebben.

Het was eigenlijk Jamie Oliver die mij inspireerde tot het maken van dit recept. Zijn versie van mihoen ‘Singapore noodles’ herinnerde mij eraan hoe lekker dit gerecht met rijstnoedels is. Het is net als bij nasi goreng een handig recept om restjes uit je koelkast op te maken want er kan van alles in dit wokgerecht.

Zelf mihoen maken

De witte rijstnoedels hebben van zichzelf weinig smaak, dus het is belangrijk lekker royaal kruiden en specerijen te gebruiken. Proef tijdens het koken regelmatig. Vergeet ook de lekkere smaakmakers er niet bij te serveren. Partjes limoen, gebakken uitjes, sambal en een drizzle sojasaus maken dit gerecht nog lekkerder.

Mihoen met kip en groenten

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Wokgerechten, Indische en Indonesische receptenKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Mihoen maak je met rijstnoedels, kipgehakt en lekker veel groenten.

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen (1 pak van 4 stuks)

  • 500 gram kipgehakt (ongekruid)

  • 2 centimeter verse gember

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • sambal oelek naar smaak

  • 1/3 van een spitskool

  • 250 gram kastanje champignons

  • 150 gram diepvries doperwten

  • halve eetlepel kerriepoeder

  • halve eetlepel Chinese 5 spice (5 kruidenpoeder)

  • 2 bosuitjes

  • 5 eieren

  • 1 limoen

  • 2 eetlepels olie

  • 1 liter water

  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Kook 1 liter water, dit is om dadelijk de mihoen in te laten wellen.
  • Snipper de ui, rasp de knoflook en gember, snijd de bosui in ringetjes, champignons in plakjes en de spitskool in dunne reepjes.
  • Kluts de eieren alvast in een kom en zet deze apart tot gebruik.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en sambal oelek aan. Voeg vervolgens het kerriepoeder en de Chinese 5 spice toe en bak dit even mee.
  • Nu mag het kipgehakt erbij. Bak dit samen met de specerijen rul. Doe ondertussen de mihoen in een grote kom en giet het water erop. Dek de kom af met een bord en laat de mihoen gaar worden.
  • Als het gehakt bruin is voeg je de spitskool, bevroren doperwten en de champignons toe. Schep alles goed om.
  • Giet de mihoen af, knip er een paar keer in met een schaar zodat je niet zulke lange slierten hebt. Dat eet ook wat fijner als er kinderen mee-eten. Meng de mihoen door de groenten en het kipgehakt en zet het vuur laag. Ondertussen ga je scrambled eggs (roerei) maken.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan, laat dit goed heet worden en schenk het geklutste ei in de pan. Laat het lichtjes stollen en roer er met een spatel doorheen. Zorg dat je wat fijne en grove stukken door elkaar hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng het ei door de mihoen. Schep alles nog een keer goed om en serveer direct. Garneer met ringetjes bosui en vergeet de sojasaus, sambal, gebakken uitjes en limoen niet.

Aantekeningen

  • Ook benieuwd naar het recept voor nasi en bami goreng? Klik dan hier en hier om de recepten te bekijken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Ben dit aan het maken maar wat moet ik nu met die ui doen?

    • Hoi, die gaat met de gember, knoflook en rode peper in de pan. Maar mocht je deze stap hebben overgeslagen dan zal het nog steeds lekker smaken :-) Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

5 × 1 =