Ketjap bami, bami goreng, Surinaamse bami of Javaanse bami, het is allemaal lekker. Deze ketjap bami is wat ik vroeger thuis het meest at. Ik was (en ben nog steeds) meer team nasi goreng maar een keer wat afwisseling is ook niet verkeerd. Dit gerecht is heel simpel te maken en ideaal voor een drukke doordeweekse dag. En heb je een restje over, de volgende dag smaakt het nog lekkerder.
Dit gerecht heeft weinig ingrediënten en het meeste heb je misschien al wel in huis. En je hoeft voor dit gerecht geen speciale bami of noedels in huis te halen want ik gebruik voor dit gerecht namelijk: spaghetti! Spaghetti is uiteindelijk ook een noedelsoort alleen wordt het meestal een ‘pasta’ genoemd.
Ketjap bami
In dit recept is de ketjap manis erg belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten ketjap te koop maar niet elke ketjap is even lekker. Het ene merk is heel dun, het andere vrij zout of veel te zoet. Ik gebruik eigenlijk maar een merk. In dit artikel lees je welk merk ketjap ik voor mijn gerechten gebruik.
Ik gebruik in mijn recepten groentebouillonpoeder zonder gist en toevoegingen. Als alternatief kun je een stukje van een bouillonblokje gebruiken. Blokjes uit de supermarkt kunnen vaak vrij zout zijn. Begin dus altijd met een klein stukje en voeg indien nodig meer toe naar smaak. Je kunt voor dit recept (kip)gehakt gebruiken maar als je een vegetarische of vegan variant wilt maken vervang het gehakt dan door verkruimelde tempeh, tofu of in stukjes gesneden champignons en laat de trassi weg. De bereiding blijft verder hetzelfde als dat je vlees zou gebruiken.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE