Ketjap bami

Ketjap bami

Bami goreng, Surinaamse bami of Javaanse bami, ik noem mijn recept ketjap bami. Vroeger at ik nooit bami goreng, het was gewoon niet mijn ding. Ik ben meer van de nasi goreng. Maar zo af en toe heb ik er zin in en maak ik een grote pan zodat ik een beetje extra heb om bijvoorbeeld in te vriezen voor een volgende keer.

Mijn ketjap bami maak ik met volkoren spaghetti. Dit verwacht je eerder in de Italiaanse keuken maar je kunt er perfect bami mee maken. Uiteindelijk is spaghetti ook een noedelsoort.

Ketjap manis

In dit recept is de ketjap manis erg belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten ketjap te koop maar niet elke ketjap is even lekker. Het ene merk is heel dun, het andere vrij zout of veel te zoet. Ik gebruik eigenlijk maar een merk. In dit artikel lees je welk merk ketjap ik voor mijn gerechten gebruik.

Groentebouillonpoeder

Ik gebruik in mijn recepten groentebouillonpoeder zonder gist en toevoegingen. Als alternatief kun je een stukje van een bouillonblokje gebruiken. Blokjes uit de supermarkt kunnen vaak vrij zout zijn. Begin dus altijd met een klein stukje en voeg indien nodig meer toe naar smaak.

wat heb je nodig?

  • 500 gram kipgehakt

  • 250 – 300 gram volkoren spaghetti

  • 1 grote ui

  • 2 tenen knoflook

  • halve spitskool

  • theelepel trassi

  • eetlepel groentebouillonpoeder

  • sambal oelek naar smaak (halve eetlepel)

  • paar takjes verse selderij of een theelepel gedroogde selderij

  • 2 tot 3 eetlepels ketjap manis

  • (rijst)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snijd de spitskool in dunne reepjes, snipper de ui en de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook sambal en trassi aan. Als de ui zacht is voeg je het kipgehakt toe. Bak dit op hoog vuur rul en bruin. Voeg vervolgens de ketjap toe en schep alles goed om.
  • Nu mag de spitskool erbij en breng alles op smaak met het groentebouillonpoeder en voeg de selderij toe. Kook ondertussen water met een snufje zout in een grote pan.
  • Kook de spaghetti gaar, giet deze af en voeg het toe aan het kipgehaktmengsel. Meng alles goed door elkaar met behulp van 2 spatels.
  • Serveer de bami met een spiegeleitje, zilveruitjes en een lekkere acar ketimun (zoetzure komkommersalade).

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

8 Reacties

  1. Anja van Oosten

    Hoi Simone, gisteren dit recept gemaakt met kipfilet ( heel fijn gesneden ), was heerlijk ?
    Nu staat de daging smoor te pruttelen in de slowcooker ?
    Dank je wel voor de heerlijke recepten ?

  2. Helma Wierts

    Hoi Simone
    Super lekker gerecht dank je wel

  3. Hoi Simone, ik heb het ook met gehakt gemaakt en vind het superlekker!! Ik ben ook een indisch meisje, maar vond het altijd teveel werk om indisch te koken tot ik jouw blog ontdekte. Heel blij met je blog! Groetjes, Shelley

  4. Hoi Simone,
    Recept vandaag gemaakt, alleen met rundergehakt.
    Het was echt heel erg lekker, wat een topper!!

  5. Zalig staat vanavond op tafel………zo blij met je kook site!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*