Eetspiratie » Kipkruiden
Kipkruiden

Kipkruiden

Mijn keukenlades en diepvries ligt vol met kruiden, zelfgemaakte kruidenmengsels en specerijen. Omdat ik een goede basisvoorraad heb kan ik ook snel gerechten op tafel zetten. Iets wat ik vaak eet is een stukje kip. Om kip snel op smaak te brengen heb ik standaard een potje kipkruiden op voorraad. Deze geven de kip meteen een hoop smaak. De kip kun je gebruiken in verschillende recepten.

Mijn kruiden haal ik meestal bij de Turkse supermarkt. Daar hebben ze grotere verpakkingen en deze zijn een stuk goedkoper dan in de supermarkt.

De hoeveelheid van dit recept is voor ongeveer vier keer één kilo kip(filet). Het zout in deze kruidenmix kun je ook weglaten. Lees hier meer over zoutloos koken.

Kipfilet bakken

Hoe bak je nu kipfilet zonder dat hij droog wordt of dat de kruiden en specerijen verbranden?

Voordat ik de kip ga kruiden knip ik eerst alle flubbertjes eraf. Ik houd van een schone kipfilet. Om de kip goed te kruiden leg ik deze op een stukje bakpapier. Ik bestrooi de kip met een theelepel van de kruidenmix, vouw de andere helft van het bakpapier eroverheen en sla de filet plat met mijn handen of een deegroller. Vervolgens draai ik de kipfilet om en herhaal dit aan de andere kant.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en leg de kip erin. Deze laat ik op een middelhoog vuur aanbakken. Ik til hem tussendoor even met een vork op om te spieken of hij aan de onderkant al bruin is. Als de onderkant bruin is draai je hem om. Hoe platter de kipfilet, hoe sneller hij gaar is.

Kipkruiden

Kipkruiden

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

porties
Tijd totaal

5

minuten

Maak met kruiden en specerijen uit je voorraadkast je eigen kipkruiden.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 5 eetlepels 5 paprikapoeder

  • 3 eetlepels 3 gedroogde oregano

  • 6 theelepels 6 kerriepoeder

  • 2 theelepels 2 gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel 1 zout

  • 2 theelepels 2 knoflookpoeder

  • 2 theelepels 2 gedroogde rozemarijn

  • 1 theelepel 1 vers gemalen zwarte peper

  • halve halve tot hele theelepel chiliflakes

Hoe maak je het?

  • Doe alle kruiden in een schoon glazen potje en schud het goed door elkaar. De kruiden zijn in een afgesloten potje maanden houdbaar.
  • Zorg dat er geen vocht bijkomt en gebruik altijd een schone lepel om de kruiden uit het potje te scheppen.Zelf kipkruidenmix maken

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE