Kipkruiden

Kipkruiden

Mijn keukenlades en diepvries ligt vol met kruiden, zelfgemaakte kruidenmengsels en specerijen. Omdat ik een goede basisvoorraad heb kan ik ook snel gerechten op tafel zetten. Iets wat ik vaak eet is een stukje kip. Om kip snel op smaak te brengen heb ik standaard een potje kipkruiden op voorraad. Deze geven de kip meteen een hoop smaak. De kip kun je gebruiken in verschillende recepten.

Mijn kruiden haal ik meestal bij de Turkse supermarkt. Daar hebben ze grotere verpakkingen en deze zijn een stuk goedkoper dan in de supermarkt.

De hoeveelheid van dit recept is voor ongeveer vier keer één kilo kip(filet). Het zout in deze kruidenmix kun je ook weglaten. Lees hier meer over zoutloos koken.

Kipfilet bakken

Hoe bak je nu kipfilet zonder dat hij droog wordt of dat de kruiden en specerijen verbranden?

Voordat ik de kip ga kruiden knip ik eerst alle flubbertjes eraf. Ik houd van een schone kipfilet. Om de kip goed te kruiden leg ik deze op een stukje bakpapier. Ik bestrooi de kip met een theelepel van de kruidenmix, vouw de andere helft van het bakpapier eroverheen en sla de filet plat met mijn handen of een deegroller. Vervolgens draai ik de kipfilet om en herhaal dit aan de andere kant.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en leg de kip erin. Deze laat ik op een middelhoog vuur aanbakken. Ik til hem tussendoor even met een vork op om te spieken of hij aan de onderkant al bruin is. Als de onderkant bruin is draai je hem om. Hoe platter de kipfilet, hoe sneller hij gaar is.

Kipkruiden

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

porties
Tijd totaal

5

minuten

Maak met kruiden en specerijen uit je voorraadkast je eigen kipkruiden.

Ingrediënten

  • 5 eetlepels paprikapoeder

  • 3 eetlepels gedroogde oregano

  • 6 theelepels kerriepoeder

  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels knoflookpoeder

  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn

  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

  • halve tot hele theelepel chiliflakes

Hoe maak je het?

  • Doe alle kruiden in een schoon glazen potje en schud het goed door elkaar. De kruiden zijn in een afgesloten potje maanden houdbaar.
  • Zorg dat er geen vocht bijkomt en gebruik altijd een schone lepel om de kruiden uit het potje te scheppen.Zelf kipkruidenmix maken

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Wat een superleuke site heb je zeg! Heerlijke gerechten en je recepten zijn ontzettend duidelijk en echt makkelijk te volgen. Dankjewel!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*