Krokante kipfilet met zoetzure saus (babi pangangsaus). Een lekker gerecht wat je op verschillende manieren kunt serveren. Dit recept bestaat uit twee delen, bereiden van de krokante kip en het maken van de saus. Het recept van de saus deelde ik al eerder. In dit artikel leg ik uit hoe je de kip lekker krokant kunt maken en geef ik extra serveertips.
Iedereen kent babi pangang saus wel. Ik maakte er mijn eigen versie van, het recept lees je hier terug. Deze saus gaat niet alleen goed samen met varkensvlees (babi) maar ook met kip (ajam). Eigenlijk zou je het gerecht ajam pangang kunnen noemen maar dit klopt niet helemaal. Ajam pangang is geroosterde kip en dat is niet het geval in dit recept. Dus ik hou het bij krokante kipfilet met zoetzure saus.
Krokante kipfilet met zoetzure saus
Als je dit recept wilt maken dan is het handig om eerst te beginnen met de saus. Het recept voor de saus kun je hier teruglezen. Met dit recept kun je 500 milliliter saus maken. De saus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het makkelijk voorbereiden en je kunt het zelfs invriezen.
Hoe kun je deze saus serveren
Serveer de krokante kip op een laagje atjar en voeg hier nog extra reepjes komkommer aan toe. Schenk er een laagje saus overheen, bestrooi met ringetjes bosui en eet er gekookte rijst bij.
Krokante kip smaakt ook lekker op een broodje of in een tortilla wrap. Neem knapperige groenten zoals ijsbergsla, reepjes komkommer, ringetjes bosui en leg deze op het broodje of in de wrap. Drizzle er een beetje van de saus overheen.
Doe reepjes kip in een salade en gebruik de zoetzure saus als dressing.
Maak er loaded fries van, oftewel een bord frietjes met allerlei lekkere toppings. Begin met een laagje friet en beleg dit met gesneden komkommer, tomaatjes, rode ui en sla. Leg hierboven op de in reepjes gesneden krokante kip en drizzle hier de saus overheen.
Koekenpan Ø 32cm – Inductie – Anti-Aanbak – Alle Warmtebronnen – PTFE en PFAS vrij
Koekenpan Ø 32 cm – Inductie, anti-aanbak en PFAS-vrij. Perfect voor gezond bakken tot 400 °C. Aluminium pan met krasbestendige keramische coating en ergonomische koudgreep. Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasmachinebestendig.
Krokante kipfilet met zoetzure saus (babi pangang style).
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4kipfilets (of ongeveer 700 gram)
1zakjepanko (Japans broodkruim)
2-3 eetlepelsbloem
1ei, geklutst
zout en peper naar smaak
ruim olie of boter om in te bakken
BEREIDING
Begin met het maken van de zoetzure saus. Als de saus klaar is begin je met het bereiden van de kip.
Neem een snijplank en leg hier een stukje bakpapier op. Leg 2 kipfilets op het bakpapier en vouw de andere helft eroverheen. Sla nu met een zwaar object (bijvoorbeeld een deegroller) de filets plat. Doe dit ook bij de andere filets. Ze mogen best redelijk plat worden.
Zet 3 borden klaar, een met panko, een met een geklutst ei en de andere met bloem.
Haal nu één voor één de kipfilets door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko. Druk de kruimels goed aan en zorg dat de filets volledig bedekt zijn.
Verhit een scheutje olie en/of een klein klontje boter in een grote koekenpan en bak de filets bruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog en heb geduld. Bak eerst de ene kant goed bruin, til het even omhoog om te spieken hoe ver hij al is en draai hem dan pas om. De kip moet van binnen ook gaar worden. Draai de filets om met twee vorken of een grote spatel.
Warm ondertussen de zoetzure saus op. Haal de kip uit de pan en leg deze op een schone snijplank. Snijd de kip met een groot scherp mes in dunne reepjes.
Serveer de kip met rijst en atjar. Leg de kip op de rijst en serveer de saus eroverheen. Je kunt er ook voor kiezen om de reepjes in de saus te dippen.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.