Eetspiratie » Krokante kipfilet met zoetzure saus
Krokante kip in zoetzure saus

Krokante kipfilet met zoetzure saus

Krokante kipfilet met zoetzure saus (babi pangangsaus). Een lekker gerecht wat je op verschillende manieren kunt serveren. Dit recept bestaat uit twee delen, bereiden van de krokante kip en het maken van de saus. Het recept van de saus deelde ik al eerder. In dit artikel leg ik uit hoe je de kip lekker krokant kunt maken en geef ik extra serveertips.

Iedereen kent babi pangang saus wel. Ik maakte er mijn eigen versie van, het recept lees je hier terug. Deze saus gaat niet alleen goed samen met varkensvlees (babi) maar ook met kip (ajam). Eigenlijk zou je het gerecht ajam pangang kunnen noemen maar dit klopt niet helemaal. Ajam pangang is geroosterde kip en dat is niet het geval in dit recept. Dus ik hou het bij krokante kipfilet met zoetzure saus.

Krokante kipfilet met zoetzure saus

Als je dit recept wilt maken dan is het handig om eerst te beginnen met de saus. Het recept voor de saus kun je hier teruglezen. Met dit recept kun je 500 milliliter saus maken. De saus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het makkelijk voorbereiden en je kunt het zelfs invriezen.

Hoe kun je deze saus serveren

  • Serveer de krokante kip op een laagje atjar en voeg hier nog extra reepjes komkommer aan toe. Schenk er een laagje saus overheen, bestrooi met ringetjes bosui en eet er gekookte rijst bij.
  • Krokante kip smaakt ook lekker op een broodje of in een tortilla wrap. Neem knapperige groenten zoals ijsbergsla, reepjes komkommer, ringetjes bosui en leg deze op het broodje of in de wrap. Drizzle er een beetje van de saus overheen.
  • Doe reepjes kip in een salade en gebruik de zoet zure saus als dressing.
  • Maak er loaded fries van, oftewel een bord frietjes met allerlei lekkere toppings. Begin met een laagje friet en beleg dit met gesneden komkommer, tomaatjes, rode ui en sla. Leg hierboven op de in reepjes gesneden krokante kip en drizzle hier de saus overheen.
Krokante kipfilet met zoetzure saus

Krokante kipfilet met zoetzure saus

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

25

minuten
Total time

55

minuten

Krokante kipfilet met zoet zure saus (babi pangang style).

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 4 4 kipfilets (of ongeveer 700 gram)

  • 1 zakje 1 panko (Japans broodkruim)

  • 2 -3 eetlepels 2 -3 bloem

  • 1 1 ei geklutst

  • zout en peper naar smaak

  • ruim olie of boter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Begin met het maken van de zoetzure saus. Als de saus klaar is begin je met het bereiden van de kip.
  • Neem een snijplank en leg hier een stukje bakpapier op. Leg 2 kipfilets op het bakpapier en vouw de andere helft eroverheen. Sla nu met een zwaar object (bijvoorbeeld een deegroller) de filets plat. Doe dit ook bij de andere filets. Ze mogen best redelijk plat worden.
  • Zet 3 borden klaar, een met panko, een met een geklutst ei en de andere met bloem.
  • Haal nu één voor één de kipfilets door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko. Druk de kruimels goed aan en zorg dat de filets volledig bedekt zijn.
  • Verhit een scheutje olie en/of een klein klontje boter in een grote koekenpan en bak de filets bruin en gaar. Zet het vuur niet te hoog en heb geduld. Bak eerst de ene kant goed bruin, til het even omhoog om te spieken hoe ver hij al is en draai hem dan pas om. De kip moet van binnen ook gaar worden. Draai de filets om met twee vorken of een grote spatel.
  • Warm ondertussen de zoetzure saus op. Haal de kip uit de pan en leg deze op een schone snijplank. Snijd de kip met een groot scherp mes in dunne reepjes.
  • Serveer de kip met rijst en atjar. Leg de kip op de rijst en serveer de saus eroverheen. Je kunt er ook voor kiezen om de reepjes in de saus te dippen.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE