Pulled pork bbq

Pulled pork bbq (slowcooker)

Pulled pork is een vleesgerecht wat uren gegaard heeft op de barbecue of in de oven. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het uren garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een pickle van bijvoorbeeld rode ui en ernaast een frisse coleslaw. Heb je een slowcooker? Hier kun je ook perfect pulled pork in bereiden.

Voor dit recept heb je een dry rub nodig. Een dry rub is een kruidenmengsel met droge kruiden en specerijen. Je kunt kant en klare dry rubs kopen maar ook zelf maken. Als je een goed gevulde kruidenkast hebt kom je al een heel eind.

Ik gebruik voor dit recept mijn eigen dry rub. Kijk hier voor het recept. Het is een kwestie van kruiden bij elkaar voegen en mengen. Het ligt een beetje aan de grootte van het vlees hoeveel rub je ongeveer nodig hebt. Wrijf het vlees in totdat het helemaal bedekt is met kruiden. Je hoeft geen exacte hoeveelheden te gebruiken.

Pulled pork bbq (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Slowcooker, WereldkeukenKeuken: AmerikaansMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low) min.

6

uren 
Tijd totaal

6

uren 

30

minuten

In een slowcooker kun je perfecte pulled pork bereiden. Deze variant wordt gemaakt met een lekkere barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur of beenham

  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • 2 eetlepels dry rub

  • 1 snuf zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel gedroogde chili flakes

  • 1 mespunt chilipoeder

  • 4 eetlepels (riet)suiker

  • 500 milliliter tomaten passata

  • 2 eetlepels mosterd

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels azijn

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de procureur in grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel van het gerookt paprikapoeder.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het vlees vervolgens in de slowcooker.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in dezelfde pan.
  • Voeg chili flakes, chilipoeder, de rest van het gerookt paprikapoeder en tijm toe. Schep dit goed om.
  • Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng de saus kort aan de kook. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe. Giet de saus over het vlees in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker voor 2 uur op stand high en daarna voor 6 tot 8 uur op low. Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus. Vermeng het vlees met de saus. Breng het eventueel nog extra op smaak en serveer direct.

Aantekeningen

  • Serveer de pulled pork op broodjes met een pickle van rode ui of komkommer.
  • Coleslaw is een frisse salade op basis van yoghurt en mayonaise. Deze past prima bij pulled pork. Ik heb een recept voor coleslaw met ananas. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

23 Reacties

  1. Fantastisch recept!
    Ik heb nog nooit zo’n lekkere pulled pork op.

    • Hoi!

      Wat is handig voor het opnieuw opwarmen? Zowel uit de koeling als uit de vriezer…

      Bedankt!

      • Hoi, opwarmen gaat toch het beste in een koekenpan. Eventueel een beetje water toevoegen en deksel op de pan. Proeven en indien nodig extra op smaak brengen. Groetjes, Simone

  2. Hoi Simone,

    Ik heb een stuk procureur van 2,5 kilo. Zou jij de hoeveelheden voor de saus dan ook keer 2,5 doen? Of wordt het dan teveel saus?

    • Hoi, ik zou het basisrecept aanhouden en van alle ingrediënten een beetje meer doen. Dat is eigenlijk mijn tip voor het verdubbelen van recepten. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*