Eetspiratie » Pulled pork bbq (slowcooker)
Pulled pork bbq

Pulled pork bbq (slowcooker)

Pulled pork bbq (slowcooker) is een vleesgerecht wat uren gegaard heeft. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het slow garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een pickle van bijvoorbeeld rode ui en ernaast een frisse coleslaw. Pulled pork is een perfect gerecht om in de slowcooker te bereiden.

Voor dit recept heb je een dry rub nodig. Een dry rub is een kruidenmengsel met droge kruiden en specerijen. Je kunt kant en klare dry rubs kopen maar ook zelf maken. Als je een goed gevulde kruidenkast hebt kom je al een heel eind. Ik gebruik mijn eigen recept voor dry rub. Bekijk het recept hier.

Pulled pork bbq (slowcooker)

Het ligt een beetje aan de grootte van het vlees hoeveel rub je ongeveer nodig hebt. Wrijf het vlees in totdat het helemaal bedekt is met kruiden. Je hoeft geen exacte hoeveelheden te gebruiken. Als het vlees volledig bedekt is, is het goed. In dit recept gebruik je naast de dry rub nog een paar extra kruiden en specerijen. In veel recepten voor pulled pork wordt een kant en klaar flesje barbecuesaus gebruikt. Maar omdat deze sauzen vaak vrij zoet zijn maak ik mijn eigen versie.

Pulled pork bbq (slowcooker)

Pulled pork bbq (slowcooker)

4 van 4 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low) min.

6

uren 
Tijd totaal

6

uren 

30

minuten

In de slowcooker kun je perfecte pulled pork bereiden. Deze variant wordt gemaakt met een lekkere zelfgemaakte barbecuesaus.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 kilo 1 procureur of beenham

  • 2 theelepels 2 gerookt paprikapoeder

  • 2 2 uien gesnipperd

  • 4 tenen 4 knoflook fijngehakt

  • 2 eetlepels 2 dry rub

  • zout en peper naar smaak

  • 1 theelepel 1 gedroogde chili flakes

  • 1 mespunt 1 chilipoeder

  • 4 eetlepels 4 (riet)suiker

  • 500 milliliter 500 tomaten passata

  • 2 eetlepels 2 mosterd

  • 2 eetlepels 2 sojasaus

  • 2 eetlepels 2 azijn

  • 1 theelepel 1 gedroogde tijm

  • 2 eetlepels 2 olie

Bereiding:

  • Snijd de procureur in grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel van het gerookt paprikapoeder.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het vlees vervolgens in de slowcooker.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in dezelfde pan.
  • Voeg chili flakes, chilipoeder, de rest van het gerookt paprikapoeder en tijm toe. Schep dit goed om.
  • Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng de saus kort aan de kook. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe. Giet de saus over het vlees in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker voor 2 uur op stand high en daarna voor 6 tot 8 uur op low. Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus. Vermeng het vlees met de saus. Breng het eventueel nog extra op smaak en serveer direct.

Aantekeningen

  • Serveer de pulled pork op broodjes met een pickle van rode ui of komkommer.
  • Coleslaw is een frisse salade op basis van yoghurt en mayonaise. Deze past prima bij pulled pork. Ik heb een recept voor coleslaw met ananas. Kijk hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)