Eetspiratie » Pulled pork bbq (slowcooker)
Pulled pork bbq

Pulled pork bbq (slowcooker)

Pulled pork is een vleesgerecht wat uren gegaard heeft op de barbecue of in de oven. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het uren garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een pickle van bijvoorbeeld rode ui en ernaast een frisse coleslaw. Heb je een slowcooker? Hier kun je ook perfect pulled pork in bereiden.

Voor dit recept heb je een dry rub nodig. Een dry rub is een kruidenmengsel met droge kruiden en specerijen. Je kunt kant en klare dry rubs kopen maar ook zelf maken. Als je een goed gevulde kruidenkast hebt kom je al een heel eind.

Ik gebruik voor dit recept mijn eigen dry rub. Kijk hier voor het recept. Het is een kwestie van kruiden bij elkaar voegen en mengen. Het ligt een beetje aan de grootte van het vlees hoeveel rub je ongeveer nodig hebt. Wrijf het vlees in totdat het helemaal bedekt is met kruiden. Je hoeft geen exacte hoeveelheden te gebruiken.

Pulled pork bbq (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Slowcooker, WereldkeukenKeuken: AmerikaansMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low) min.

6

uren 
Tijd totaal

6

uren 

30

minuten

In een slowcooker kun je perfecte pulled pork bereiden. Deze variant wordt gemaakt met een lekkere barbecuesaus.

Ingrediënten

  • 1 kilo procureur of beenham

  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder

  • 2 uien

  • 4 tenen knoflook

  • 2 eetlepels dry rub

  • 1 snuf zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel gedroogde chili flakes

  • 1 mespunt chilipoeder

  • 4 eetlepels (riet)suiker

  • 500 milliliter tomaten passata

  • 2 eetlepels mosterd

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels azijn

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de procureur in grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel van het gerookt paprikapoeder.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het vlees vervolgens in de slowcooker.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in dezelfde pan.
  • Voeg chili flakes, chilipoeder, de rest van het gerookt paprikapoeder en tijm toe. Schep dit goed om.
  • Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng de saus kort aan de kook. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe. Giet de saus over het vlees in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker voor 2 uur op stand high en daarna voor 6 tot 8 uur op low. Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus. Vermeng het vlees met de saus. Breng het eventueel nog extra op smaak en serveer direct.

Aantekeningen

  • Serveer de pulled pork op broodjes met een pickle van rode ui of komkommer.
  • Coleslaw is een frisse salade op basis van yoghurt en mayonaise. Deze past prima bij pulled pork. Ik heb een recept voor coleslaw met ananas. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

13 Reacties

  1. Fantastisch recept!
    Ik heb nog nooit zo’n lekkere pulled pork op.

    • Hoi!

      Wat is handig voor het opnieuw opwarmen? Zowel uit de koeling als uit de vriezer…

      Bedankt!

      • Hoi, opwarmen gaat toch het beste in een koekenpan. Eventueel een beetje water toevoegen en deksel op de pan. Proeven en indien nodig extra op smaak brengen. Groetjes, Simone

  2. Hoi Simone,

    Ik heb een stuk procureur van 2,5 kilo. Zou jij de hoeveelheden voor de saus dan ook keer 2,5 doen? Of wordt het dan teveel saus?

    • Hoi, ik zou het basisrecept aanhouden en van alle ingrediënten een beetje meer doen. Dat is eigenlijk mijn tip voor het verdubbelen van recepten. Groetjes, Simone

  3. Josephine Endert

    Gister jou recept gebruikt voor pulled pork. Had 1 kilo procureur gebruikt en de rest van jou recept gebruikt.
    Na bereiding vond ik dat ik erg veel saus had en het vlees dus niet doo4 de saus gedaan,maar de saus er los bij.
    Volgende keer gebruik ik de helft van tomaten passata en wijnazijn of 2 keer zoveel vlees.
    Ze vonden het hier trouwens super lekker

    • Hallo, heb je het vlees wel gepulled en door de saus heen geschept? Uit het ene stuk vlees komt meer vocht dan uit het andere. Maar fijn dat het gesmaakt heeft! Gr. Simone

  4. Hallo Simone,
    Het water loopt me al in de mond, ik wil dit gerecht voor een grote groep maken.
    Voor hoeveel personen zijn de hoeveelheden in het recept?
    Alvast bedankt voor je reactie.
    gr. Melia

    • Hoi Melia, dit is een ideaal gerecht om voor een grote groep te maken. Ik weet niet hoe groot de groep precies is? Van 1 kilo vlees (zoals ik gebruik in het recept) kun je best wel wat broodjes vullen. Wat misschien een idee is, is om mini bolletjes te gebruiken en bv ook een coleslaw ernaast te serveren.Dit recept is ongeveer voor 6 tot 8 broodjes maar dan ben ik uitgegaan van grote broodjes. Het ligt er ook aan hoe fijn je het uit elkaar ‘pulled’. Je kunt het grof of fijn serveren. Wat ook een idee is om 2 rondes te slowcooken. Een ronde in de nacht die de volgende ochtend klaar is en een vroeg op de dag zelf, die tegen etenstijd klaar is. Succes met cooken! Groetjes, Simone

    • Ik ben ook zeer benieuwd, maar is de suiker alleen voor op smaak brengen? En wat zijn de verhoudingen voor de dry rub?
      Mvg Pieter

      • Hoi Pieter, ja de suiker heb je nodig om de smaken in balans te brengen. Wat bedoel je precies met de verhoudingen? Als je in het recept klikt op de dry rub kom je uit bij het dry rub recept met daarin de verhoudingen. Groetjes, Simone

  5. Vandaag voor het eerst de slowcooker gebruikt, en dit recept uitgeprobeerd.
    Volgens mijn man het lekkerste gerecht wat ik hem in 23 jaar heb voorgezet… Dus ja, het was een succes! Dank je wel!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

7 + tien =