Pulled pork is een vleesgerecht wat uren gegaard heeft op de barbecue of in de oven. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het uren garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een pickle van bijvoorbeeld rode ui en ernaast een frisse coleslaw. Heb je een slowcooker? Hier kun je ook perfect pulled pork in bereiden.
Voor dit recept heb je een dry rub nodig. Een dry rub is een kruidenmengsel met droge kruiden en specerijen. Je kunt kant en klare dry rubs kopen maar ook zelf maken. Als je een goed gevulde kruidenkast hebt kom je al een heel eind.
Ik gebruik voor dit recept mijn eigen dry rub. Kijk hier voor het recept. Het is een kwestie van kruiden bij elkaar voegen en mengen. Het ligt een beetje aan de grootte van het vlees hoeveel rub je ongeveer nodig hebt. Wrijf het vlees in totdat het helemaal bedekt is met kruiden. Je hoeft geen exacte hoeveelheden te gebruiken.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Fantastisch recept!
Ik heb nog nooit zo’n lekkere pulled pork op.
Hoi!
Wat is handig voor het opnieuw opwarmen? Zowel uit de koeling als uit de vriezer…
Bedankt!
Hoi, opwarmen gaat toch het beste in een koekenpan. Eventueel een beetje water toevoegen en deksel op de pan. Proeven en indien nodig extra op smaak brengen. Groetjes, Simone
Hoi Simone,
Ik heb een stuk procureur van 2,5 kilo. Zou jij de hoeveelheden voor de saus dan ook keer 2,5 doen? Of wordt het dan teveel saus?
Hoi, ik zou het basisrecept aanhouden en van alle ingrediënten een beetje meer doen. Dat is eigenlijk mijn tip voor het verdubbelen van recepten. Groetjes, Simone