Pulled pork bbq (slowcooker)

Als je in het bezit bent van een slowcooker dan is pulled pork een gerecht dat je waarschijnlijk wel wil gaan uitproberen. Pulled pork is lang gegaard varkensvlees wat je met 2 vorken uit elkaar kunt trekken. Traditioneel wordt dit gegeten op een broodje met coleslaw ernaast. Pulled pork wordt meestal gemaakt met bbq saus waardoor het een lekkere rooksmaak krijgt. Ik maakte een tijdje terug een recept voor Indo pulled pork en dat is inmiddels het meest bekeken recept van mijn website. Dit keer mijn recept voor pulled pork bbq stye!

Wat heb je nodig?

  • ruim 1 kilo varkensvlees zoals beenham of procureur
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels dry rub (kruidenmengsel)
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel chiliflakes
  • snufje chilipoeder
  • 4 eetlepels (kokosbloesem)suiker
  • 500 milliliter tomaten passata
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 tot 2 scheutjes sojasaus
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olie om het vlees in aan te bakken

Hoe maak je het?

Snijd het vlees in vier grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Een dry rub is een mengsel van allerlei kruiden zoals paprikapoeder, komijn en koriander. Van dit mengsel kun je een pot maken als voorraadje. Ook kun je dit kruidenmengsel bij diverse Mexicaanse gerechten gebruiken. Heel handig dus!

Ook belangrijk in dit recept is het gerookt paprikapoeder. Met dit poeder krijg je die lekkere rooksmaak. Het is verkrijgbaar in de supermarkt en zit in een heel mooi blikje.

Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het vlees in de slowcooker. Bak nu in dezelfde pan de ui en de knoflook even aan. Voeg een snufje zout en peper, chiliflakes, chilipoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en de tijm toe. Schep om met een spatel.

Hoe nu verder?

Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng het kort aan de kook. Proef of de saus naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe. Giet de saus over het vlees in de slowcooker. Er hoeft verder geen vocht aan toegevoegd te worden.

Zet de slowcooker voor 2 uur op stand high en daarna voor 6 tot 8 uur op low.Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus. Als het goed is hoeft er geen bindmiddel toegevoegd te worden. Schep het goed om zodat de saus goed in het vlees trekt.

Pulled pork met homemade bbqsaus

Serveer de pulled pork op een broodje met wat sla en ingelegde rode ui en ernaast een flinke schep coleslaw. De pulled pork is ook lekker in een wrap. Een restje pulled pork kun je heel goed invriezen.

Tip: lees hier alles wat je wil weten over de slowcooker!

Pulled pork met homemade bbqsaus

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

9 Reacties

  1. Gekke algemene vraag, ik kook al jaren. Maar nooit met een slowcooker, bij bv Goulash gooi ik altijd aan het einde van de stooftijd verse ingrediënten erbij zodat het gestoofde afgewisseld wordt met knapperige groente ik ben nog een leek, maar het lijkt mij heerlijk.

    • Hoi Erwin, als je eenmaal met een slowcooker gaat koken kom je erachter hoe handig het is. Ik denk dat jouw vraag is of er later nog groenten aan de slowcooker toegevoegd kunnen worden? Ja hoor, dat kan zeker. Vaak worden er boontjes, paprika ioid het laatste uur van de kooktijd toegevoegd zodat er nog een beetje een bite aan zit. Succes met cooken! Groetjes, Simone

  2. Hoi Simone,

    kan dit recept ook met kipfilet? (ik houd niet zo van kipdijfilet) Is de gaartijd dan ongeveer 3 uur op low?
    Alvast bedankt.
    Groeten Miriam

    • Hoi Miriam, dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd maar het zou wel kunnen en dan inderdaad de kooktijd verkorten. Tussen mijn slowcooker recepten staat ook nog een recept voor pulled chicken (niet te vewarren met de Indo pulled chicken), dat zou je ook eens kunnen proberen of kunnen kijken ter inspiratie naar de bereiding van het recept.

  3. Moet het nou eerst op low en dan (voor een langere tijd) op hoog? Meestal is dat juist andersom, toch? Bedankt!

    • Haha! Inderdaad, wat fijn dat ik zulke oplettende lezers heb! Ik heb het meteen aangepast in de tekst. Inderdaad eerst 2 uur op high zodat het vlees goed gaar kan worden en vervolgens 6 tot 8 uur op low zodat het mooi zacht wordt. Bedankt voor je berichtje! Groetjes, Simone

      • Ha kijk aan, dus toch :) Geen probleem! Ben hem nu aan het maken, was al bezig en heb me toch maar aan je oorspronkelijke advies gehouden. Dus eerst twee uur op low, en dan net daarna twee uur op high; nu aangepast, en dan nog maar een uur of drie op low? Wat denk jij? Nogmaals dank!

      • Hoi! Eigenlijk houd ik die tijd op die manier altijd bij grote stukken vlees zo aan. Dus 2 u high en dan de rest low. Ik zou even het vlees controleren op de gaarheid en of het al ‘pulbaar’ is. Ik zou het voor nu even op low laten staan en straks weer even controleren. Het enige verschil zou zijn als je hem op stand high zet dat de slowcooker ietsjes warmer wordt. Het is toch een kwestie van tijd en langzaam garen. Hopelijk heb je om 18 uur pulled pork op je bord! Groet!

  4. Pingback: Pulled chicken (slowcooked) - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*