Pulled pork bbq (slowcooker) is een vleesgerecht wat uren gegaard heeft. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het slow garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een pickle van bijvoorbeeld rode ui en ernaast een frisse coleslaw. Pulled pork is een perfect gerecht om in de slowcooker te bereiden.
Voor dit recept heb je een dry rub nodig. Een dry rub is een kruidenmengsel met droge kruiden en specerijen. Je kunt kant en klare dry rubs kopen maar ook zelf maken. Als je een goed gevulde kruidenkast hebt kom je al een heel eind. Ik gebruik mijn eigen recept voor dry rub. Bekijk het recept hier.
Pulled pork bbq (slowcooker)
Het ligt een beetje aan de grootte van het vlees hoeveel rub je ongeveer nodig hebt. Wrijf het vlees in totdat het helemaal bedekt is met kruiden. Je hoeft geen exacte hoeveelheden te gebruiken. Als het vlees volledig bedekt is, is het goed. In dit recept gebruik je naast de dry rub nog een paar extra kruiden en specerijen. In veel recepten voor pulled pork wordt een kant en klaar flesje barbecuesaus gebruikt. Maar omdat deze sauzen vaak vrij zoet zijn maak ik mijn eigen versie.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE