Pulled pork bbq (slowcooker)

Als je in het bezit bent van een slowcooker dan is pulled pork een gerecht dat je waarschijnlijk wel wil gaan uitproberen. Pulled pork is lang gegaard varkensvlees wat je met 2 vorken uit elkaar kunt trekken. Traditioneel wordt dit gegeten op een broodje met coleslaw ernaast. Pulled pork wordt meestal gemaakt met bbq saus waardoor het een lekkere rooksmaak krijgt. Ik maakte een tijdje terug een recept voor Indo pulled pork en dat is inmiddels het meest bekeken recept van mijn website. Dit keer mijn recept voor pulled pork bbq stye!

Wat heb je nodig?

  • ruim 1 kilo varkensvlees zoals beenham of procureur
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels dry rub (kruidenmengsel)
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel chiliflakes
  • snufje chilipoeder
  • 4 eetlepels (kokosbloesem)suiker
  • 500 milliliter tomaten passata
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 tot 2 scheutjes sojasaus
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel olie om het vlees in aan te bakken

Hoe maak je het?

Snijd het vlees in vier grote stukken en wrijf ze in met de dry rub en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Een dry rub is een mengsel van allerlei kruiden zoals paprikapoeder, komijn en koriander. Van dit mengsel kun je een pot maken als voorraadje. Ook kun je dit kruidenmengsel bij diverse Mexicaanse gerechten gebruiken. Heel handig dus!

Ook belangrijk in dit recept is het gerookt paprikapoeder. Met dit poeder krijg je die lekkere rooksmaak. Het is verkrijgbaar in de supermarkt en zit in een heel mooi blikje.

Verhit een eetlepel olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Leg het vlees in de slowcooker. Bak nu in dezelfde pan de ui en de knoflook even aan. Voeg een snufje zout en peper, chiliflakes, chilipoeder, 1 theelepel gerookt paprikapoeder en de tijm toe. Schep om met een spatel.

Hoe nu verder?

Voeg nu de passata, de mosterd, azijn en sojasaus toe en breng het kort aan de kook. Proef of de saus naar wens is en voeg indien nodig nog wat sojasaus of suiker toe. Giet de saus over het vlees in de slowcooker. Er hoeft verder geen vocht aan toegevoegd te worden.

Zet de slowcooker voor 2 uur op stand high en daarna voor 6 tot 8 uur op low.Haal daarna het vlees uit de slowcooker, trek het met 2 vorken uit elkaar en leg het vlees weer terug in de saus. Als het goed is hoeft er geen bindmiddel toegevoegd te worden. Schep het goed om zodat de saus goed in het vlees trekt.

Pulled pork met homemade bbqsaus

Serveer de pulled pork op een broodje met wat sla en ingelegde rode ui en ernaast een flinke schep coleslaw. De pulled pork is ook lekker in een wrap. Een restje pulled pork kun je heel goed invriezen.

Tip: lees hier alles wat je wil weten over de slowcooker!

Pulled pork met homemade bbqsaus

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

20 Reacties

  1. Hoi Simone,

    Ik heb een stuk procureur van 2,5 kilo. Zou jij de hoeveelheden voor de saus dan ook keer 2,5 doen? Of wordt het dan teveel saus?

    • Hoi, ik zou het basisrecept aanhouden en van alle ingrediënten een beetje meer doen. Dat is eigenlijk mijn tip voor het verdubbelen van recepten. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*