Eetspiratie » Coleslaw van spruitjes
Coleslaw van spruitjes

Coleslaw van spruitjes

Coleslaw van spruitjes, ja je leest het goed! Rauwe spruitjes? Ja, inderdaad en het is verrassend lekker kan ik je vertellen. De spruitjes snijd je in flinterdunne reepjes waardoor het gewoon de structuur heeft van kool. Uiteindelijk is een spruitje gewoon een mini kooltje. De smaak heeft iets weg van tuinkers en de reepjes zijn lekker crunchy net zoals bij de ‘gewone’ coleslaw.

Het fijne van deze coleslaw van spruitjes is dat spruitjes goedkoop zijn en je kunt van een zakje spruiten een hele grote schaal salade maken. Het is een ideale frisse zomerse salade en een lekker (bij)gerecht bij een barbecue. Kleine tip: in de supermarkt kun je 2 soorten spruitjes kopen, de ‘gewone’ spruitjes en ‘geschoonde’ spruitjes. De ene moet je zelf nog schoonmaken en de andere zijn al voor je schoongemaakt. Uiteraard zijn de geschoonde spruitjes ietsjes duurder.

Coleslaw van spruitjes

Met dit spruitjesrecept kun je de grootste niet-spruitjeseter van gedachten laten veranderen. Flinterdun gesneden spruitjes zien er namelijk gewoon uit als gesneden kool. De smaak komt ook niet eens in de buurt van de gekookte variant. Het heeft een knapperige structuur, een frisse smaak met een klein pittig accentje. Gecombineerd met een zoetige dressing en een aantal andere lekkere ingrediënten is deze coleslaw van spruitjes echt wel een blijvertje.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Coleslaw van spruitjes
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Coleslaw van spruitjes

Coleslaw van spruitjes

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Gang: Budget, Salades, VegetarischNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Bereiding

25

minuten

Coleslaw van spruitjes, een lekkere frisse salade met een crunchy bite en een zoete honing mosterd dressing.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram spruitjes

  • 1 rode ui

  • 1 appel (bijvoorbeeld granny smith)

  • halve komkommer

  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

  • 1 bosui

  • 40 milliliter olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • halve eetlepel honing

  • 1 flinke theelepel Dijon mosterd

  • halve eetlepel mayonaise

  • halve citroen (het sap)

  • 2 eetlepels gewelde rozijnen

  • 2 eetlepels fijngehakte walnoten of (geroosterde) cashewnoten

  • peper en zout naar smaak

BEREIDING

  • Maak een dressing van de olijfolie, 2 fijngehakte tenen knoflook, honing, mosterd, mayonaise, citroensap en een snufje peper en zout. Proef de dressing en pas deze aan naar je eigen persoonlijke smaak.
  • Begin met het schoonmaken van de spruitjes. Haal de buitenste blaadjes en het kontje eraf. Als de spruitjes schoon zijn snijd je ze door de helft. Deze helften snijd je vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Heb je een foodprocessor met een snijblad voor groenten? Dan kun je deze natuurlijk ook gebruiken. Doe de gesneden spruitjes in een grote kom.
  • Wel ondertussen de rozijnen in een beetje lauwwarm water. Hak de walnoten of (geroosterde) cashewnoten fijn. Zet apart tot gebruik.
  • Snipper de ui, snijd de bosui in ringetjes en de komkommer in blokjes. Hak de bieslook fijn. De appel kun je het beste op het laatst in blokjes snijden en toevoegen omdat deze snel verkleurt. Eventueel kun je de blokjes appel besprenkelen met een klein beetje van het citroensap.
  • Voeg de bovenstaande ingrediënten toe aan de gesneden spruitjes en hussel alles goed door elkaar.
  • Als alle onderdelen klaar zijn kun je de dressing gaan toevoegen. Meng deze goed door de salade. Breng de coleslaw eventueel nog extra op smaak met een snufje peper en zout.
  • Een restje coleslaw is in een afgesloten bakje nog twee dagen houdbaar in de koelkast.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.