Eetspiratie » Geroosterde spruitjes met chilidressing
Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing, op deze manier kun je de grootste spruitjeshater, spruitjes laten eten. Ik krijg regelmatig de vraag, hoe kun je iemand spruitjes laten eten? Of hoe maak je spruitjes lekker? Eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk. Met een paar simpele ingrediënten kan iedereen spruitjes lekker(der) maken. Op spruitjeslucht zit niemand te wachten. Dus vergeet gekookte spruitjes en rooster ze voortaan in de oven.

Spruitjes kun je op veel manieren bereiden en een lekkere smaak geven. Maak ze eerst goed schoon door het kontje eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd ze door de helft of in partjes.

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Eerder maakte ik al gestoomde spruitjes in de Crock-Pot Express multicooker. Dit is een hele simpele manier om spruitjes te bereiden en de kooktijd is maar 1 minuut (totale tijd inclusief stomen is ongeveer 7 minuten). Bij de gestoomde spruitjes serveer ik een dressing van 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Ik bestrooi de spruitjes met geroosterde sesamzaadjes. Met dit recept heb ik mijn gezin aan de spruitjes gekregen.

Lees hier hoe je gestoomde spruitjes maakt.

Nu ik gestoomde spruitjes geprobeerd had wilde ik ook eens iets anders. De laatste tijd ben ik helemaal fan van het roosteren van groenten net zoals bij dit bloemkoolrecept. Geroosterde spruitjes hebben een lekkere bite, en de dressing past er perfect bij. Serveer de spruitjes met rijst of gepofte (zoete) aardappel, net waar je zin in hebt.

De dressing van dit gerecht is niet vega(n) want er zit Thaise vissaus in. Wil je dit gerecht vega(n) maken dan laat je het gewoon weg.

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Oosterse receptenKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

30

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Vergeet gekookte spruitjes maar rooster ze in de oven. Met een lekkere chilidressing kan iedereen spruitjes lekker maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 500 gram 500 spruitjes

  • 1 theelepel 1 knoflookpoeder

  • 1 snufje 1 vers gemalen zwarte peper

  • 1 snufje 1 zout

  • 3 eetlepels 3 neutrale olie

  • 3 eetlepels 3 zoete chilisaus

  • 2 theelepels 2 sesamolie

  • halve halve citroen (rasp en sap)

  • 2 theelepels 2 Thaise vissaus

  • 1 theelepel 1 sojasaus

Bereiding:

  • Maak de spruiten schoon en snijd ze door de helft en vervolgens in partjes. Doe ze in een grote kom.
  • Besprenkel de spruitjes met 2 eetlepels olie en bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruitjes hierover. Besprenkel met nog een beetje olie en bak ze bruin en gaar in ongeveer 25 tot 30 minuten.Geroosterde spruitjes
  • Maak ondertussen de dressing. Meng de chilisaus met de sesamolie, sap en rasp van een halve citroen, Thaise vissaus en sojasaus. Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig nog iets van de ingrediënten toe.Geroosterde spruitjes
  • Als de spruitjes gaar zijn meng je ze samen met de dressing in een kom en serveer direct.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)