Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Hoe kun je iemand spruitjes laten eten? Of hoe maak je spruitjes lekker? Eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk. Met een paar simpele ingrediënten kan iedereen spruitjes lekker(der) maken. Het ligt er ook aan hoe je ze bereid want op spruitjeslucht zit niemand te wachten. Dus vergeet gekookte spruitjes maar rooster ze voortaan in de oven.

Spruitjes kun je op veel manieren bereiden en een lekkere smaak geven. Maak ze eerst goed schoon door het kontje eraf te snijden en de buitenste blaadjes te verwijderen. Snijd ze door de helft of in partjes.

Eerder maakte ik al gestoomde spruitjes in de Crock-Pot Express multicooker. Dit is een hele simpele manier om spruitjes te bereiden en de kooktijd is maar 1 minuut (totale tijd inclusief stomen is ongeveer 7 minuten). Bij de gestoomde spruitjes serveer ik een dressing van 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sesamolie. Ik bestrooi de spruitjes met geroosterde sesamzaadjes. Met dit recept heb ik mijn gezin aan de spruitjes gekregen. Lees hier hoe je gestoomde spruitjes maakt.

Groenten bereiden in de Crock Pot Express

Nu ik gestoomde spruitjes geprobeerd had wilde ik ook eens iets anders. De laatste tijd ben ik helemaal fan van het roosteren van groenten net zoals bij dit bloemkoolrecept. Geroosterde spruitjes hebben een lekkere bite, en de dressing past er perfect bij. Serveer de spruitjes met rijst of gepofte (zoete) aardappel, net waar je zin in hebt.

De dressing van dit gerecht is niet vega(n) want er zit Thaise vissaus in. Wil je dit gerecht vega(n) maken dan laat je het gewoon weg.

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Oosterse receptenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

30

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Vergeet gekookte spruitjes maar rooster ze in de oven. Met een lekkere chilidressing kan iedereen spruitjes lekker maken.

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 snufje zout

  • 3 eetlepels neutrale olie

  • 3 eetlepels zoete chilisaus

  • 2 theelepels sesamolie

  • halve citroen (rasp en sap)

  • 2 theelepels Thaise vissaus

  • 1 theelepel sojasaus

Hoe maak je het?

  • Maak de spruiten schoon en snijd ze door de helft en vervolgens in partjes. Doe ze in een grote kom.
  • Besprenkel de spruitjes met 2 eetlepels olie en bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Verwarm de oven op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruitjes hierover. Besprenkel met nog een beetje olie en bak ze bruin en gaar in ongeveer 25 tot 30 minuten.Geroosterde spruitjes
  • Maak ondertussen de dressing. Meng de chilisaus met de sesamolie, sap en rasp van een halve citroen, Thaise vissaus en sojasaus. Proef of de dressing op smaak is en voeg indien nodig nog iets van de ingrediënten toe.Geroosterde spruitjes
  • Als de spruitjes gaar zijn meng je ze samen met de dressing in een kom en serveer direct.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*