Eetspiratie » Oosterse rauwkostsalade
Oosterse rauwkostsalade

Oosterse rauwkostsalade

Oosterse rauwkostsalade, kleurrijk, lekker en gezond. Rauwkost is een verzamelnaam voor groenten die je rauw eet in de vorm van een salade. Maar tegelijkertijd kan rauwkost ook dienen als een garnering op een broodje, denk aan bijvoorbeeld koolsla bij een burger of groente op een broodje gezond. Wat je doet is een hoop groente fijnhakken, mengen en voorzien van een een lichte dressing. Je kunt rauwkost eten als salade, gebruiken als garnering of als bijgerecht serveren.

Een rauwkost salade hoor fris en knapperig te zijn. Wist je dat je de lekkerste rauwkost kunt maken van spruitjes? Als je deze mini kooltjes flinterdun snijdt, geeft dit een lekkere crunchy bite. En nee, het smaakt niet bitter. Rauwe spruitjes smaken fris en hebben een beetje pit en zijn dus ideaal om te gebruiken in een rauwkostsalade.

Spruitjes zijn ‘in principe’ het hele jaar verkrijgbaar. Nederlandse spruiten zijn verkrijgbaar tussen oktober en maart. Het lekkerst is om spruiten te eten als ze in het seizoen zijn. Als alternatief voor spruitjes in deze rauwkostsalade kun je ook dun gesneden witte kool of spitskool gebruiken.

Oosterse rauwkostsalade

Om deze salade een beetje snel te kunnen maken is het handig om ‘geschoonde’ spruitjes te gebruiken. Deze zijn al voor je schoongemaakt en dat scheelt een hoop werk. Je gaat de spruitjes flinterdun snijden. Dit gaat het beste met een mes. Maar als je avontuurlijk bent, kun je ook een mandoline gebruiken. Let wel op je vingers! Deze rauwkostsalade kun je ook prima voorbereiden. Snijd alle groente en meng deze door elkaar maar voeg de dressing pas net voor het serveren toe. Zo blijft de salade lekker fris en knapperig.

Oosterse rauwkostsalade

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

6

porties
Total time

15

minuten

Met knapperige groente en een Oosterse dressing maak je snel een lekkere rauwkostsalade.

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes

  • 1 – 2 wortels

  • 1 rode peper (zaadlijsten en zaden verwijderd)

  • 1 kwart van een rode kool

  • 2 bosuitjes

  • halve komkommer

  • verse kruiden: koriander/munt

  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s

  • halve limoen (het sap)

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels zoete chili saus

Hoe maak je het?

  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze in flinterdunne reepjes. Snijd ook de rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Zet dit even apart tot gebruik.
  • Snijd de wortel julienne (dunne reepjes) de bosui in ringetjes en de komkommer in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de rode peper en hak de peper fijn.
  • Maak een dressing van de chilisaus, sesamolie en het limoensap. Wil je graag meer dressing, maak dan een dubbele hoeveelheid. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak de pinda’s fijn.
  • Doe de groente bij elkaar in een grote kom en hussel alles goed door elkaar. Meng de dressing erdoorheen en serveer direct. Garneer met de geroosterde pinda’s en verse groene kruiden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE