Chocoladetruffels met pepermunt (vegan), met de nostalgische smaak van after eight. Ineens had ik er weer zin in, de combinatie van chocolade met pepermunt. Een lekkere snack voor als je even zin hebt in iets zoets. Heerlijk bij de koffie of thee en eenvoudig te maken.
Dit recept voor chocoladetruffels is vegan mits je 100% pure chocolade en vegan pepermunt gebruikt. Lees altijd even de etiketten van de producten om zeker te weten dat je een vegan/plantaardig product in handen hebt.
Vegan chocoladetruffels
Voor dit recept heb je kokosmelk nodig. En dan niet het ‘kokoswater’ wat er in het blikje zit maar echt het dikke gedeelte. Dit gebruik ik ook in mijn recept voor kokosslagroom. Neem voor dit recept een blik kokosmelk, geen kartonnen pakje en geen light variant. Zet het blikje eventueel een paar uur in de koelkast zodat het water en het vet zich scheidt. Schud het blikje niet voor je het open maakt. De dikke kokos zorgt ervoor dat je truffels stevig worden.
Het is een heel eenvoudig recept met maar 4 ingrediënten. Wat ik er wel bij wil zeggen is dat het best een ‘rommelig’ klusje is, maar het is zeker de moeite waard. Ik zou zeker keukenhandschoentjes gebruiken als je de truffels gaat maken. Want chocolade in combinatie met warmte, je kunt je voorstellen wat er dan gebeurt!
Pyrex Classic Beslagkom – hittebestendige schaal – 24 cm – 3 liter
Pyrex Classic beslagkom – 24 cm, 3 liter. Hittebestendig tot 300°C en ideaal voor mixen, serveren en warme gerechten. Magnetron-, oven- en vaatwasserbestendig. Gemaakt van sterk borosilicaatglas voor duurzaam en hygiënisch gebruik.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocoladetruffels met pepermunt (vegan)
15
stuks20
minuten10
minuten1
uur1
uur30
minutenMet vier ingrediënten maak je heerlijke vegan chocoladetruffels met pepermunt, met de nostalgische smaak van after eight. Een lekkere vegan zoete snack, heerlijk bij de koffie of thee of lekkernij bij een brunch.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
6 theelepels kokosmelk (het dikke gedeelte)
100 gram pure chocolade
8 pepermuntjes, vermalen tot poeder
1 eetlepel cacaopoeder
BEREIDING
- Zet een steelpan op het vuur met daarin een laagje water. Hierop zet je een hittebestendige schaal. Schep 6 theelepels dikke kokosmelk in de schaal en verwarm dit (au bain marie).
- Breek 100 gram pure chocolade in stukken en leg deze in de warme kokosmelk. Roer het goed met een spatel door elkaar.
- Hak of vermaal 8 pepermuntjes in een koffiemolentje of in een vijzel. Het mag een fijn poeder worden. Voeg het pepermuntpoeder toe aan het chocolademengsel.
- Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig nog extra pepermunt naar smaak toe.
- Bekleed een klein rechthoekig bakje of klein ovenschaaltje schaaltje (de grootte maakt niet zoveel uit) met een stukje bakpapier en schenk het warme chocolademengsel hierin. Zet het voor minimaal een uur in de koelkast tot het uitgehard is.
- Schep een eetlepel cacaopoeder op een bord. Hier ga je straks de truffels doorheen rollen.
- Doe handschoentjes aan en schraap met een theelepel steeds een beetje chocolade van het uitgeharde blokje. Rol hier snel met je handen een balletje van. Vervolgens rol je het balletje direct door het cacaopoeder. Maak ongeveer 15 balletjes van het chocolademengsel.
- Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast in een afgesloten bakje. Bestrooi ze voor het serveren met een beetje pepermuntpoeder. Het cacaopoeder geeft wel af aan je vingers. De truffels blijven wel goed op kamertemperatuur. Ze zullen dus niet smelten als je ze op een schaaltje legt.
AANTEKENINGEN
- Op zoek naar nog meer vegan zoetigheden? Deze vegan meringues zijn dan zeker een aanrader. Kijk hier voor het recept.
- Chocolade en kokos is altijd een goede combinatie. Met een paar ingrediënten maak je een lekker tussendoortje wat smaakt als een bounty. Kijk hier voor het recept.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- Hoe maak je taugé schoon
- Plantaardige mousse van aquafaba
- 5 x inspiratie voor nasi goreng (gebakken rijst)
- Pannenkoeken zonder ei
- Gerechten voor een vegan Indische rijsttafel
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.