Eetspiratie » Chocoladetruffels met pepermunt (vegan)
Chocoladetruffels met pepermunt

Chocoladetruffels met pepermunt (vegan)

Ken je ze nog, die heerlijke vierkante chocolaatjes individueel verpakt met een vulling van mint? Juist, after eight! Ik voelde me altijd heel stoer vroeger als ik van mijn moeder zo’n chique grote mensen chocolaatje kreeg. Sindsdien ben ik gek op de combinatie chocolade en mint! Daarom maakte ik iets wat er qua smaak op lijkt namelijk; chocoladetruffels met pepermunt.

Ik ontvang een aantal keer per jaar de Foodybox via het bureau Kroon op het werk. Naast een aantal nieuwe producten zaten er dit keer ook rolletjes pepermunt van een bekend merk bij. En wat is er dan zo bijzonder aan pepermunt? Nou, deze pepermunt is voortaan vegan, er zit dus geen gelatine in. Dus dit is perfect voor mijn chocoladetruffels.

Vegan chocoladetruffels

Dit recept voor chocoladetruffels is vegan mits je 100% pure chocolade en vegan pepermunt gebruikt. Lees altijd even de etiketten van de producten om zeker te weten dat je een vegan variant in handen hebt.

Voor dit recept heb je kokosmelk nodig. En dan niet het kokoswater wat er in het blikje zit maar het dikke gedeelte. Dit gebruik ik ook in mijn recept voor kokosslagroom. Neem altijd een blik kokosmelk, geen kartonnen pakje en geen light variant. Zet het blikje eventueel een paar uur in de koelkast zodat het water en het vet zich scheidt. Schud het blikje niet voor je het open maakt. De kokos zorgt straks dat je truffels stevig worden.

Rommelig klusje

Het is een heel eenvoudig recept met maar 4 ingrediënten. Wat ik er wel bij wil zeggen is dat het best een ‘rommelig’ klusje is, maar het is zeker de moeite waard. Ik zou zeker keukenhandschoentjes gebruiken als je de truffels gaat maken. Want chocolade in combinatie met warmte, je kunt je voorstellen wat er dan gebeurt!

Pyrex Classic Beslagkom - hittebestendige schaal - 24 cm - 3 liter

Pyrex Classic Beslagkom – hittebestendige schaal – 24 cm – 3 liter

Pyrex Classic beslagkom – 24 cm, 3 liter. Hittebestendig tot 300°C en ideaal voor mixen, serveren en warme gerechten. Magnetron-, oven- en vaatwasserbestendig. Gemaakt van sterk borosilicaatglas voor duurzaam en hygiënisch gebruik.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocoladetruffels met pepermunt Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Chocoladetruffels met pepermunt (vegan)

Chocoladetruffels met pepermunt (vegan)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
0.0 van 0 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Uitharden

1

uur 
Truffels rollen

15

minuten
Tijd totaal

1

uur 

40

minuten

Met 4 ingrediënten maak je heerlijke vegan chocoladetruffels met pepermunt.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 6 theelepels kokosmelk (het dikke gedeelte)

  • 100 gram pure chocolade

  • 8 pepermuntjes

  • 1 eetlepel cacaopoeder

BEREIDING

  • Zet een steelpan op het vuur met daarin een laagje water. Hierop zet je een hittebestendige schaal. Schep 6 theelepels dikke kokosmelk in de schaal en verwarm dit (au bain marie).Slagroom van kokosmelk
  • Breek de chocolade in stukken en leg deze in de warme kokosmelk. Roer het goed met een spatel door elkaar.
  • Hak of vermaal de pepermuntjes in een koffiemolentje of in een vijzel. Het mag een fijn poeder worden. Voeg het pepermuntpoeder toe aan het chocolademengsel.Chocoladetruffels met pepermunt
  • Meng alles goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig nog extra pepermunt naar smaak toe.
  • Bekleed een klein rechthoekig bakje of schaaltje met een stukje bakpapier en giet het warme chocolademengsel hierin. Zet het voor minimaal een uur in de koelkast tot het uitgehard is.
  • Schep een eetlepel cacaopoeder op een bord. Hier ga je straks de truffels doorheen rollen.
  • Doe handschoentjes aan en schraap met een theelepel steeds een beetje chocolade van het uitgeharde blokje. Rol hier snel met je handen een balletje van. Vervolgens rol je het balletjes direct door het cacaopoeder.
  • Bewaar de chocoladetruffels in de koelkast in een afgesloten bakje. Bestrooi ze voor het serveren met een beetje pepermuntpoeder. Het cacaopoeder geeft wel af aan je vingers. De truffels blijven wel goed op kamertemperatuur. Ze zullen dus niet smelten als je ze op een schaaltje legt.Chocoladetruffels met pepermunt

AANTEKENINGEN

  • Op zoek naar nog meer vegan zoetigheden? Deze vegan meringues zijn dan zeker een aanrader. Kijk hier voor het recept.
  • Chocolade en kokos is altijd een goede combinatie. Met een paar ingrediënten maak je een lekker tussendoortje wat smaakt als een bounty. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.