Chocolade kokosballetjes, iets zoets wat ik wel lekker vind. Ik ben geen zoetekauw maar vroeger toen ik op de middelbare school zat at ik zo af en toe weleens een bounty als ik weer eens de bus gemist had. Omdat ik moest wachten was het heel verleidelijk om even wat lekkers te gaan halen op het station. Chocolade en kokos vind ik een lekkere combinatie. Met dadels en kokos kun je een snack maken die op een bounty lijkt, namelijk: chocolade kokosballetjes.
Als je zin hebt in iets zoets of zin hebt in chocolade dan is deze snack de oplossing! Daarom is het altijd handig om dadels en kokosolie in huis te hebben. Zo kun je altijd iets lekkers maken om je zoete trek te stillen.
Chocolade kokosballetjes
Het recept is eigenlijk best eenvoudig alleen heb je wel een keukenmachine nodig en ga je de chocolade laten smelten. De dadels meng je met de kokosrasp en kokosolie in de keukenmachine, je draait er balletjes en laat deze opstijven in de koelkast. Vervolgens smelt je de chocolade waar je straks de balletjes doorheen gaat rollen. Je kunt de chocolade au bain marie smelten. Zet hiervoor een pannetje water op het vuur met daarop een vuurvaste schaal. Leg daar de chocolade in en roer net totdat het vloeibaar is. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Of als je in een luie bui bent, kun je de chocolade ook snel laten smelten in een pannetje (heb ik ook weleens gedaan) en ging prima.
Magimix – Mini Plus – Foodprocessor
Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Chocolade kokosballetjes
20
stuks15
minuten5
minuten45
minuten1
uur5
minutenMet dadels, kokos en chocolade maak je balletjes met de smaak van een bounty.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
100 gram gedroogde geraspte kokos
12 Medjoul dadels (ontpit)
2 eetlepels honing of ahornsiroop
2 eetlepels kokosolie
150 gram pure chocolade, gesmolten
1 snufje zout
BEREIDING
- Doe 100 gram geraspte kokos, 12 ontpitte Medjoul dadels en 2 eetlepels kokosolie in een keukenmachine en maal alles fijn. Voeg vervolgens 2 eetlepels honing of ahornsiroop toe en laat het kort draaien. Er ontstaat nu een heel plakkerig mengsel.
- Draai hier met je handen 20 balletjes van en leg deze op een bord bekleed met bakpapier. Zet de balletjes vervolgens in de diepvries.
- Smelt 150 gram pure chocolade au bain marie zoals hierboven omschreven.
- Na een kwartier kunnen de kokosballetjes uit de vriezer. Nu rol je ze een voor een door de gesmolten chocolade, doe dit met behulp van een spatel en een lepel en leg ze terug op het bord op het bakpapier.
- Als alle balletjes zijn voorzien van een laagje chocolade zet je het bord weer terug in de vriezer. Na een half uurtje is de chocolade uitgehard en kun je ze eindelijk opeten. Je kunt ze het beste bewaren in de diepvries. Eenmaal buiten de diepvries smelt de chocolade heel snel.
AANTEKENINGEN
- Een lekker en simpel receptje waar ook chocolade in zit is de mug cake! Dit cakeje maak je in een mok, in de oven. Vervolgens lepel je je cake lekker op. Kijk hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Chocolade smoothie
- Dadelballetjes met chocolade, havermout en kokos
- Kokos ananas smoothie
- Chocolade fudge
- Cookie dough bites
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.