Eetspiratie » Chocolade kokosballetjes
Chocolade kokosballetjes

Chocolade kokosballetjes

Ik ben geen zoetekauw maar vroeger toen ik op de middelbare school zat at ik zo af en toe weleens een bounty als ik weer eens de bus gemist had. Omdat ik moest wachten was het heel verleidelijk om even wat lekkers te gaan halen op het station. Chocolade en kokos vind ik een lekkere combinatie. Met dadels en kokos kun je een snack maken die op een bounty lijkt, namelijk: chocolade kokosballetjes.

Als je zin hebt in iets zoets of zin hebt in chocolade dan is deze snack de oplossing! Daarom is het altijd handig om dadels en kokosolie in huis te hebben. Zo kun je altijd iets lekkers maken om je zoete trek te stillen.

In dit recept ga je de chocolade au bain marie smelten. Zet hiervoor een pannetje water op het vuur met daarop een vuurvaste schaal. Leg daar de chocolade in en roer net totdat het vloeibaar is. Zorg dat het water de schaal niet raakt.

Chocolade kokosballetjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetigheidMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

20

stuks
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Met dadels, kokos en chocolade maak je balletjes met de smaak van een bounty.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde geraspte kokos

  • 12 dadels (ontpit)

  • 2 eetlepels honing

  • 2 eetlepels kokosolie

  • 150 gram pure chocolade

  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  • Doe de geraspte kokos, ontpitte dadels en de kokosolie in een keukenmachine en maal alles fijn. Voeg vervolgens de honing of ahorn siroop toe en laat het kort draaien. Er ontstaat nu een heel plakkerig mengsel.
  • Draai hier met je handen balletjes van en leg deze op een bord bekleed met bakpapier. Zet de balletjes vervolgens in de diepvries.Bounty balletjes
  • Smelt de chocolade au bain marie zoals hierboven omschreven.
  • Na een kwartier kunnen de kokosballetjes uit de vriezer. Nu rol je ze een voor een door de gesmolten chocolade, doe dit met behulp van een spatel en een lepel en leg ze terug op het bord op het bakpapier.
  • Als alle balletjes zijn voorzien van een laagje chocolade zet je het bord weer terug in de vriezer. Na een half uurtje is de chocolade uitgehard en kun je ze eindelijk opeten. Je kunt ze het beste bewaren in de diepvries. Eenmaal buiten de diepvries smelt de chocolade heel snel.

Aantekeningen

  • Een lekker en simpel receptje waar ook chocolade in zit is de mug cake! Dit cakeje maak je in een mok, in de oven. Vervolgens lepel je je cake lekker op. Kijk hier voor het recept.
  • Tip: voor een pittig accent kun je ook een snufje chili flakes toevoegen.

    Bounty balletjes

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

18 − acht =