Chocolade kokosballetjes

Chocolade kokosballetjes

In mijn middelbare schooltijd at ik zo af en toe weleens een bounty. Chocolade en kokos is sowieso een heerlijke combinatie. Met dadels en kokos kun je een snack maken die op een bounty reep lijkt, namelijk: chocolade kokosballetjes. Ze zijn verre van gezond maar zo makkelijk om te maken en ze vallen bij iedereen in de smaak! Dus ideaal als snackje bij een kopje thee of koffie, of zomaar om te snoepen.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram geraspte kokos
  • 6 dadels ontpit
  • 1 eetlepel zoetstof (honing of ahorn siroop)
  • eetlepel kokosolie (niet gesmolten)
  • reep pure chocolade (200 gram)

Hoe maak je het?

Doe de geraspte kokos, dadels (vergeet ze niet te ontpitten) en de kokosolie in een keukenmachine en maal alles fijn. Voeg nu de zoetstof toe en laat het kort draaien. Er ontstaat nu een heel plakkerig mengsel. Draai hier met je handen balletjes van en leg deze op een bord bekleed met bakpapier. Zet hierna de balletjes in de diepvries.

Hoe nu verder?

Pak een steelpannetje en zet er een laagje water in. Hang er een vuurvast schaaltje in (zorg dat het schaaltje het water niet raakt) en smelt de chocoladereep au bain marie. Na een kwartier kunnen de kokosballetjes uit de vriezer. Nu rol je ze een voor een door de gesmolten chocolade, doe dit met behulp van een vork en een tang of lepel en leg ze terug op het bord.
Als alle balletjes voorzien zijn van een laagje chocolade zet je het bord weer terug in de vriezer. Na een half uurtje is de chocolade uitgehard en kun je ze eindelijk opeten. Je kunt ze het beste bewaren in de koelkast, als ze de koelkast nog halen!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*