Eetspiratie » Speltkoekjes
Speltkoekjes met chocolade

Speltkoekjes

Ik ben geen bakker, ik geef het eerlijk toe. Koken is mijn ding want daar kun je nog een beetje je eigen draai geven aan hoeveelheden en ingrediënten. Met bakken kan dat dus (bijna) niet. Verander je iets aan een recept, dan kan je hele baksel mislukken. Soms waag ik me er toch aan omdat ik zin heb in chocoladekoekjes. Dit recept voor speltkoekjes is gelukkig vrij simpel!

In dit recept lijkt op het eerste oog weinig suiker te zitten. Suiker (echte suiker korreltjes) maakt koekjes vaak ook lekker bros en knapperig. Maar naast suiker zit er ook honing, chocolade (en optioneel rozijnen) in dit recept en die tellen ook mee als suiker(s).

Wat ik zelf vaak handig vind bij het bakken van koekjes is het deeg oprollen in een stukje huishoudfolie om het vervolgens even in de koelkast of vriezer te leggen. Hierdoor wordt het deeg stevig en kun je er heel makkelijk plakjes van snijden met een scherp mes.

Speltkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: TussendoortjesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Baktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Een simpel recept voor speltkoekjes.

Ingrediënten

  • 200 gram speltmeel

  • 100 gram koude roomboter in blokjes

  • 25 gram rietsuiker

  • 2 eetlepels honing

  • 100 gram pure chocolade grof gehakt

Hoe maak je het?

  • Maak een deeg van de ingrediënten, dit kan met de hand of met een keukenmachine. Kneed het goed door elkaar en vorm er een rol (worst) van waar je later plakjes uit kunt snijden.
  • Verpak de rol in huishoudfolie en laat deze een tijdje rusten in de koelkast. Je kunt het deeg ook voorbereiden en de koekjes op een later tijdstip afbakken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd plakjes van de rol af. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 tot 18 minuten bruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een pot of trommel.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Lia Hagenaars

    hoi Simone, de deegrol ligt in de koelkast, ik heb nog niet veel ervaring met koekjes bakken dus mijn vraag is: bak ik de koekjes op bakpapier?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

achttien − 18 =