Speltkoekjes met chocolade

Speltkoekjes

Koekjes bakken is altijd leuk om te doen, ook met kinderen. Je hebt weinig ingrediënten nodig en je hoeft geen keukenprinses te zijn om speltkoekjes te kunnen bakken. Zelfgebakken koekjes bij de thee zijn gewoon het allerlekkerst!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram koude roomboter in blokjes gesneden
  • 25 gram (kokosbloesem) suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels gedroogd fruit zoals cranberry’s of rozijnen

Hoe maak je het?

Maak een deeg van de ingrediënten, dit kan met de hand of met een keukenmachine. Kneed het goed door elkaar en vorm er een rol (worst) van waar je later plakjes uit kunt snijden. Verpak de rol in huishoudfolie en laat deze een tijdje rusten in de koelkast. Je kunt het deeg ook voorbereiden en de koekjes op een later tijdstip afbakken.

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd plakjes van de rol af. Je kunt ongeveer 16 koekjes uit dit recept halen. Bak de koekjes in ongeveer 15 tot 18 minuten bruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een pot of trommel.

Tip: maak ook eens de simpele speltkoekjes! Dit is een leuk en handig recept om te maken met kinderen.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Hoi Simone,
    Gisteren de koekjes geprobeerd te maken. Bij het aansnijden van de deeg, kruimelde dit heel erg…ik heb ipv roomboter plantaardige boter gebruikt. Kan het daarmee te maken hebben? Het deeg heeft wel zeker een uurtje of 2 in de koelkast gerust. Afgezien van het kruimelen smaakte ze heel goed!

  2. Simone…als je aan het afvallen bent kun je geen suiker gebruiken. Kun je dan geen vloeibare suiker gebruiken i.p.v. echte suiker ?? Dit als je speltkoekjes maakt…..naast fr honing.

    • Hoi Gretha, ik heb zelf nog nooit met vloeibare suiker gewerkt. Misschien is vloeibare stevia een optie? Of eventueel dadels maar dat is nog steeds suiker natuurlijk net als honing. Groetjes, Simone

  3. Heey Simone, ik hoorde van Jeroen dat jij zuurdesem maakt, ik ben dat ook begonnen. Heb jij daar resepten van, ik heb wel een broodkookboek maar de hoeveelheid gewicht zuurdesem staat daar nergens bij, alleen droge en verse gist.
    Groetjes Patty

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*