Eetspiratie » Havermoutkoeken met banaan en chocolade
Haverkoeken met banaan en chocolade

Havermoutkoeken met banaan en chocolade

Havermoutkoeken met banaan en chocolade, deze koeken zijn simpel en snel klaar. Heb je een dipje en even zin in iets zoets? Bak dan deze havermoutkoeken! Ze zijn makkelijk te maken, want je mengt alle ingrediënten in een grote kom. Daarna gaan ze ongeveer 20 minuten in de oven, 10 minuutjes afkoelen op een rooster en that’s it.

Normaal gesproken ben ik geen fan van zoete dingen. Maar af en toe heb ik zin in chocolade of een koekje. Voor mij hoeft het allemaal niet zo mierzoet. Rijpe bananen geven precies de juiste smaak aan deze koekjes. Je kunt er natuurlijk altijd nog ahornsiroop aan toevoegen als je het iets zoeter wilt maken. Pindakaas of een andere notenboter zorgen ervoor dat de koeken een beetje krokant worden. Ik heb zelf amandelboter gebruikt omdat mijn dochter een pinda-allergie heeft. Maar 100% pindakaas werkt ook prima in dit recept.

Havermoutkoeken met banaan en chocolade

Deze koeken zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Het is een ideaal tussendoortje of lekker om mee te nemen in je lunchtrommel. Voor het maken van deze koeken hoef je geen bakwonder te zijn. Het is een kwestie van ingrediënten mengen, hoopjes op een bakplaat leggen en afbakken. Een prima snack, tussendoortje of om mee te nemen in je lunchtrommel.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Haverkoeken met banaan en chocolade
Makkelijke havermoutkoeken met banaan en chocolade
Havermoutkoeken met banaan en chocolade

Havermoutkoeken met banaan en chocolade

5.0 van 2 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

20

minuten
Total time

30

minuten

Met een paar rijpe bananen bak je lekkere havermoutkoeken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen

  • 180 gram havermoutvlokken

  • 2 eetlepels meel (bv havermeel/kikkererwtenmeel of bloem)

  • 3 eetlepels notenpasta of pindakaas

  • halve theelepel kaneel

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 eetlepel chocoladedruppels

  • scheutje plantaardige melk (optioneel)

Bereiding:

  • Prak de bananen fijn in een diep bord.
  • Voeg 180 gram havermoutvlokken, 2 eetlepels meel (of bloem) naar keuze, 3 eetlepels notenpasta, 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel ahornsiroop toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Als het mengsel te droog is voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  • Schep met een eetlepel ongeveer 10 tot 12 porties uit het deeg. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze plat in de vorm van een koek.
  • Bestrooi de koeken met de chocoladedruppels en druk ze lichtjes in het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koeken gaar in ongeveer 20 tot 22 minuten. Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koeken in een glazen pot of luchtdichte bewaardoos in de koelkast.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)