Citroen lijnzaadkoekjes

Citroen lijnzaad koekjes

Tijdens het boodschappen doen vond ik in de opruiming een leuke koekjesstempel. Dat was meteen een goed excuus om koekjes te gaan bakken. Het is ook altijd handig om wat koekjes in huis te hebben voor als je onverwachts visite krijgt en ook als tussendoortje voor de kinderen. Lekker als ze uit school komen voor bij de thee. Deze citroen lijnzaad koekjes zijn verrassend lekker!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 120 gram zachte ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda (te koop bij drogist en supermarkt)
  • 25 gram gebroken lijnzaad
  • rasp van een biologische citroen
  • mespunt vanillepoeder
  • 70 milliliter ahorn siroop (maple syrup)
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Meng eerst de droge ingrediënten (speltmeel, bakpoeder, baking soda, snufje zout en lijnzaad) in een kom. Schep dit goed doorelkaar met een spatel. Meng vervolgens de natte ingrediënten in een kom (boter, de ahorn siroop, het vanillepoeder, citroenrasp). Roer dit tot een romig mengsel en meng het vervolgens met de droge ingrediënten. Spatel het goed door elkaar totdat het niet meer plakkerig is.

Blijft het deeg iets te plakkerig voeg dan nog een klein beetje meel toe. Neem een stukje huishoudfolie en leg daar het deeg op en maak er een mooie rol van. Draai de folie aan de zijkanten strak zodat je een soort worstje krijgt en leg het deeg minimaal een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.

Hoe nu verder?

Neem de rol uit de koelkast en snijd hem in plakjes. Heb je een koekjesstempel dan kun je je nu uitleven! Verwarm de oven op 175 graden en bak de koekjes ongeveer 18 tot 20 minuten, de baktijd verschilt per oven. Ik heb de koekjes in twee rondes gebakken omdat mijn oven niet zo groot is.

Laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een bakje of weckpot.

Citroen lijnzaadkoekjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Wat is de voedingswaarde per koekje?

    • Hoi, ik kan je daar jammer genoeg geen antwoord op geven. Ik weet wel dat daar apps voor te downloaden zijn. Hiermee kun je dat heel handig uitrekenen. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*