Eetspiratie » Dressing met mosterd en citroen
Dressing met mosterd en citroen

Dressing met mosterd en citroen

Dressing met mosterd en citroen. Deze dressing heeft een vinaigrette als basis, namelijk 1 eetlepel zuur in de vorm van citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Deze ingrediënten maken samen een vinaigrette. Door er lekkere smaakmakers aan toe te voegen krijg je een heerlijke en simpele dressing. Deze past bijna bij elke salade, eentje om te onthouden.

Zelf ben ik altijd op zoek naar makkelijke dressings voor mijn salades. Ik maak ze vaak ook al in het weekend zodat ik doordeweeks snel een salade in elkaar kan flansen en meteen een dressing uit de koelkast kan pakken. Ik maak het daarom rechtstreeks in een glazen potje, even mengen, deksel erop en klaar. Een simpele vinaigrette is het snelst gemaakt. Je mengt olie, azijn (of citroensap), peper en zout en that’s it. Maar ik wist nooit welke verhoudingen ik moest aanhouden. Daarom dit artikel, klein een geheugensteuntje voor mezelf en ook voor mijn dochters die hun eigen salades, dressings en lunches maken.

Dressing met mosterd en citroen

Als je van fris/zuur houdt dan is dit een lekkere dressing. Ik gebruik altijd maatlepels om dressings en sauzen te maken. Dit vind ik erg handig omdat je dan altijd de juiste hoeveelheden hebt. Een tip is om een dubbele hoeveelheid te maken, zo heb je altijd een beetje op voorraad. Met dit basisrecept kun je qua smaak nog alle kanten uit. Voeg toe wat je lekker vindt. Zelf vind ik (gedroogde) dille en kappertjes heel goed bij deze dressing passen en ben ik royaal met de zwarte peper. Vervang het citroensap voor de afwisseling bijvoorbeeld door sinaasappelsap, zo krijg je weer een hele andere smaak. Als zoetmiddel gebruik ik agavesiroop waardoor deze dressing vegan is. Maar je kunt ook prima honing gebruiken voor dit recept.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Dressing met mosterd en citroen
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Dressing met mosterd en citroen

Dressing met mosterd en citroen

4.6 van 12 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

50

milliliter
Total time

5

minuten

Een lekkere en simpele dressing op basis van olie en citroen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel agavesiroop (of honing)

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • zout en peper naar smaak

  • 1 theelepel gedroogde dille (optioneel)

Bereiding:

  • Neem een schoon glazen potje en doe hierin het citroensap en het zout. Meng dit door elkaar.
  • Voeg de olijfolie toe met de mosterd, agavesiroop (of honing), zout en peper. Als je het lekker vindt, voeg je ook gedroogde dille toe.
  • Draai de deksel op het potje en schud de dressing goed tot hij dikker wordt. Proef of de smaak naar wens is en pas deze indien nodig aan door extra ingrediënten toe te voegen.
  • In de koelkast is de dressing een paar dagen houdbaar. Schudden voor gebruik.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)