Eetspiratie » Mug cake uit de oven
Mug cake

Mug cake uit de oven

Een cake in een kopje, oftewel een mug cake! Overal op internet kun je er recepten voor vinden alleen de meeste varianten zijn voor de magnetron. Ik heb geen magnetron en wil deze ook niet gebruiken. Ik maakte dus een mug cake in de oven.

Zelf ben ik geen zoetekauw maar zo af en toe heb ik zin in iets zoets en chocolade. Dan is deze mug cake een uitkomst. Je kunt er namelijk een kleine hoeveelheid van maken die precies genoeg is voor een chocolade craving.

Gebruik wel hittebestendige mokken die geschikt zijn voor de oven. En als je de kopjes uit de oven haalt is een ovenhandschoen ook wel een aanrader.

Mug cake uit de oven

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

25

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Ingrediënten

  • 1 banaan

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels boekweitmeel, speltmeel of bloem

  • 2 eetlepels havermout

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie

  • grof gehakte chocolade

Hoe maak je het?

  • Smelt de kokosolie. Doe dit met behulp van deze handige tip.
  • Prak de banaan en voeg de kokosolie toe. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar in een kom. Hak de chocolade grof en schep dit door het beslag.
  • Vet de kopjes eventueel iets in met kokosolie zodat het cakeje straks niet aan het kopje blijft plakken.
  • Giet het beslag in de kopjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 25-30 minuten.
  • Haal de kopjes uit de oven (met een ovenhandschoen, want het is HEET!) Lepel het cakeje gewoon lekker uit het kopje op.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE