Mug cake uit de oven, handig voor als je geen magnetron hebt of liever je oven gebruikt. Soms heb je gewoon zin in chocoladecake maar je hebt geen tijd en zin om een hele cake te gaan bakken. Deze mug cake is dan een uitkomst! Je doet een aantal ingrediënten in een (hittebestendige) molk, mengt het door elkaar en schuift dit de oven in. Het kost het iets meer tijd dan in de magnetron maar je kunt er ook een aantal tegelijk maken.
Het idee van een mug cake is om snel met weinig ingrediënten een iets lekkers te maken om je cravings te stillen. De basis is eenvoudig, met een beetje bloem, een zoetstof en bakpoeder kom je al een heel eind. Je kunt er natuurlijk je eigen smaakmakers aan toe voegen zoals stukjes chocolade, noten of gedroogd fruit.
Mug cake uit de oven
Voor een mug cake kun je verschillende soorten meel gebruiken. Gewone simpele bloem, speltmeel of boekweitmeel zijn prima opties. De meeste mug cakes worden gemaakt met olie, maar dit kun je vervangen door appelmoes of yoghurt. Op deze manier kun je heel makkelijk een vegan mug cake maken. Door in plaats van honig ahornsiroop te gebruiken is je cakeje geheel plantaardig.
En heb je nu wel zin om een keer een lekkere chocoladecake te bakken, dan is deze bananen chocoladecake een aanrader!
Mug cake uit de oven
1
persoon5
minutes15
minutes35
minutesMet maar een paar ingrediënten maak je een lekkere mug cake in de oven.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 banaan
1 eetlepel honing of ahornsiroop
2 eetlepels boekweitmeel, speltmeel of bloem
2 eetlepels havermout
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
2 eetlepels 100% appelmoes of (plantaardige) yoghurt
1 eetlepel grof gehakte pure chocolade
BEREIDING
- Neem een kom prak hierin de banaan en voeg 2 eetlepels appelmoes of yoghurt toe. Voeg vervolgens 1 eetlepel honing of ahornsiroop, 2 eetlepels meel of bloem. 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel bakpoeder, 1 eetlepel cacaopoeder en 1 eetlepel grof gehakte chocolade toe.
- Giet het beslag in een hittebestendig kopje of ovenschaaltje als je geen kop of mok hebt en bak de mug cake in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 15 tot 20 minuten.
- Haal de mug cake uit de oven (met een ovenhandschoen). Je eet de cake rechtstreeks uit de kop/mok.
AANTEKENINGEN
- Een brownie is ook een goed idee als je zin hebt in chocolade. In mijn recept gebruik ik een alternatief voor suiker, namelijk: appelmoes! Kijk hier voor mijn brownie recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.