Eetspiratie » Brownie
Brownie

Brownie

Brownie of nog beter brownies! Voor dit lekkere chocoladecakeje zijn genoeg recepten te vinden op internet. Maar deze heeft een verassend ingrediënt. Het is een alternatief voor ‘witte’ suiker die normaal gesproken in de meeste brownie recepten zit. Suikervrije brownies zou ik ze niet noemen want in dat slimme ingrediënt zit wel degelijk suiker. Het is dan wel weer een natuurlijke suiker, dat vind je bloedsuikerspiegel dan wel weer fijn. Wil je weten waar ik het over heb? Lees dan gauw verder!

Lekkere cliffhanger (maar niet heus). Het ingrediënt is namelijk helemaal niet spannend of fancy, het gaat hier gewoon om simpele Hollandse appelmoes! En ja, het werkt echt. Het is gewoon een handige manier om witte suiker te vervangen. Brownies met appelmoes zijn lekker en eenvoudig om te maken.

Brownies met appelmoes maken

Appelmoes kun je natuurlijk zelf maken. Heb je nog wat rijpe (bijna verschrompelde) appels op je fruitschaal liggen die op moeten? Dan kun je ze perfect verwerken in dit recept. Of misschien heb je nog wel een verdwaalde pot appelmoes staan achter in je voorraadkast, ook die kun je gebruiken voor dit recept. Tegenwoordig zijn er in de supermarkt ook verschillende soorten suikervrije appelmoes te koop. Op het etiket staat als ingrediënt: ‘appelmoes’, die moet je hebben!

Klik hier om een recept voor zelfgemaakte appelmoes te bekijken.

Brownie

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetigheidNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

9

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Brownies met appelmoes, net zo lekker en zoet als de ‘gewone’ variant.

Ingrediënten

  • 250 gram appelmoes

  • 75 gram roomboter

  • 125 gram pure chocolade (100 gram om te smelten en 25 gram fijngehakt voor in het beslag)

  • 3 eieren

  • 2 eetlepels honing

  • 1 mespunt vanille poeder of theelepel vanille extract

  • 120 gram bloem

  • 50 gram cacaopoeder

  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)

  • 1 mespunt zout

Hoe maak je het?

  • Als je zelf appelmoes maakt, doe dit dan als eerste. Laat dit volledig afkoelen. Als je appelmoes uit een pot gebruikt kun je meteen aan de slag. Weeg 250 gram af en zet dit apart tot gebruik.
  • Smelt de boter en 100 gram chocolade samen in een steelpan. Doe dit op een laag vuur en blijf erbij. Roer door totdat alles is gesmolten. Haal de pan van de warmtebron en laat het mengsel afkoelen.
  • Doe 3 eieren in een beslagkom en voeg hieraan de honing en het vanille extract toe. Klop alles goed door elkaar met een garde.
  • Voeg nu de afgekoelde appelmoes en het chocolademengsel aan het eimengsel toe en roer dit goed. Hang nu een zeef boven de beslagkom en zeef hier de bloem samen met het zout en bakpoeder doorheen.
  • Schep alles goed om met een spatel. Hak 25 gram van de chocolade grof met een mes en meng dit door het beslag.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een vierkant bakblik met bakpapier. Giet het mengsel in het bakblik. Verdeel het beslag gelijkmatig met een spatel en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de brownie in ongeveer 20 tot 22 minuten gaar op 175 graden. Test met een satéprikker of de brownie gaar is. Als de prikker droog uit de brownie komt is hij gaar. Laat de brownie afkoelen op een rooster en snijd in vierkantjes.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE