Brownie

Brownie

Ik ben geen zoetekauw maar af en toe een brownie gaat er wel in. Deze brownie is gezoet met appelmoes en honing en dat is verrassend lekker! Handig als je rijpe appels moet opmaken of als je gewoon zin hebt in chocolade. De appelmoes is een handig alternatief voor de ‘witte’ suiker.

Wat heb je nodig?

  • 3 grote appels in stukjes gesneden
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt vanillepoeder of een theelepel vanille extract
  • 120 gram (spelt) bloem
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 eetlepel bakpoeder

Hoe maak je het?

Doe de stukjes appel in een klein pannetje met een heel klein laagje water (ongeveer 3 eetlepels) en kook de appels zacht op een laag vuur. Prak de appels met een vork totdat je appelmoes hebt. Smelt de boter en 75 gram van de chocolade au bain marie.

Au bain marie: zet een pan water op het vuur en breng dit aan de kook. Zet er een vuurvaste schaal bovenop en zorg dat het water de kom niet raakt. Doe de boter en chocolade in de kom en laat dit op een laag vuur smelten. Roer er af en toe met een spatel doorheen.

Zet het chocolademengsel even apart en laat het afkoelen. Doe de 3 eieren in een beslagkom en meng deze met de honing en het vanille extract.

Voeg nu de afgekoelde appelmoes aan de chocolade toe en meng dit door elkaar. Zeef nu de bloem met het bakpoeder en de cacao boven de kom en schep dit goed om met een spatel.

Hak de overgebleven chocolade in (niet te kleine) stukjes en meng het er doorheen. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en bekleed een laag bakblik met bakpapier.

Schep het mengsel in het bakblik en spreid het goed uit over de bodem. Bak de brownie in ongeveer 22 minuten totdat hij van buiten stevig maar vanbinnen vochtig is. Deze brownie is de BOM!

Tip: met deze brownie als basis kun je ook een heel lekker gebakje maken. Lees hier het recept voor browniegebakjes!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Pingback: Jamie Magazine Family special - Eetspiratie

  2. Woehie, wat een lekker recept!! Vanochtend gemaakt met glutenvrij meel van Schar ivm coeliakie. De ingrediënten verder gelijk gelaten, maar wel nog wat aanpassingen in de bereiding gedaan. De appelmoes heb ik gemaakt mét schil. Door de appels in zeer kleine stukjes te snijden en vervolgens de appelmoes toch ook nog even te pureren met een staafmixer hoop ik nog meer gezonde vezels in de brownies te hebben behouden. De smaak is er iig niet minder van! En om een zo luchtig mogelijk eindresultaat te krijgen (altijd lastiger met glutenvrij), heb ik het ei-honing-vanille mengsel luchtig geklopt met de mixer tot het bijna opgestijfd was, en daar vervolgens alle andere ingredienten (eerst gemengd) doorheen ‘gevouwen’ mbv een spatel. Eindresultaat is heerlijk, dankjewel voor het recept. Misschien doe ik er volgende keer nog walnootstukjes door. Er komt iig een volgende keer ?.

    • Hoi Danielle,

      Wat goed! Leuk dat je er op deze manier je eigen draai aan geeft en creatief bent met het recept. En natuurlijk super dat je hem met glutenvrij meel ook net zo lekker kan maken. Ik denk dat als mensen hem proeven ze daar niet eens erg in zullen hebben ;-) Fijne dag!

      Liefs,
      Simone

  3. Hai Simone, zou je de speltbloem ook door boekweitmeel kunnen vervangen of een ander glutenvrij meel ( behalve amandelmeel ) ?

  4. Voor hoeveel personen is dit? Ik zit te denken om dit als traktatie te maken voor mijn oudste zoon op school……..

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*