Eetspiratie » Appelmoes trifle
Appelmoes trifle

Appelmoes trifle

Appelmoes trifle, een ontbijt, tussendoortje of dessert van laagjes yoghurt met granola (of koekkruimels) en natuurlijk appelmoes. Iedereen heeft wel een quilty pleasure op het gebied van eten (dat denk ik tenminste). Hiermee bedoel ik dat iedereen wel eens iets eet wat een beetje ‘gek’ of vreemd is, maar dat je zelf heel erg lekker vindt. Ik heb een aantal dingen die ik lekker vind waar andere mensen hun bedenkingen bij hebben. Een van die dingen is ijskoude appelmoes, zo uit de koelkast uit de pot en dan in een keer opeten.

Appelmoes kun je prima zelf maken. Een paar verrimpelde appels op je fruitschaal tover je zo om in een lekkere appelmoes of appelcompote. Mijn recept voor appelmoes is heel eenvoudig en heeft weinig ingrediënten (zelfs geen suiker). Tegenwoordig kun je in de supermarkt ook verschillende soorten suikervrije appelmoes kopen. En niet alleen appelmoes maar ook appelmoes gecombineerd met bijvoorbeeld mango en abrikoos. Ik ben fan!

Appelmoes trifle

Door mijn liefde voor appelmoes is deze appelmoes trifle ontstaan. Op een ochtend stond ik voor de koelkast en ik had een restje appelmoes, een emmertje Griekse yoghurt en granola heb ik altijd wel in huis. Zo is dit ontbijtje ontstaan. Ik maakte wat laagjes in een klein glas en dat was het eigenlijk wel. Ook maakte ik later nog een variant met koekkruimels, dit is een lekker tussendoortje maar ook een prima dessert. Koekkruimels met gesmolten boter, wie vindt dit nu niet lekker?

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Trifle met appelmoes
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Appelmoes trifle

Appelmoes trifle

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 2 votes
Course: Ontbijt, Tussendoortjes, DessertsDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

15

minutes

Laagjes appelmoes en yoghurt gecombineerd met granola of koekkruimels. Een prima ontbijtje, tussendoortje of dessert.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 – 5 flinke eetlepels appelmoes

  • mespunt kaneel

  • 6 eetlepels Griekse yoghurt

  • 6 tarwe biscuits

  • 1 eetlepel roomboter

  • optioneel: 4 eetlepels granola

  • optioneel: honing

BEREIDING

  • Doe de tarwe biscuits in een ziplock zakje en sla deze tot kruimels met behulp van een deegroller of een klein steelpannetje.
  • Smelt een eetlepel roomboter in een pannetje. Als de roomboter gesmolten is zet je het vuur uit en meng je de koekkruimels er doorheen. Zet even apart.
  • Meng de Griekse yoghurt met een mespunt kaneel en voeg eventueel honing naar smaak toe. Zet alvast twee glazen klaar.
  • Doe 2 eetlepels koekkruimels in elk glas en schep hierop 2 flinke eetlepels (zelfgemaakte) koude appelmoes. Hierop schep je nog een beetje Griekse yoghurt en als laatste verdeel je de koekkruimels er overheen. Serveer direct.
  • De koekkruimels kun je ook vervangen door (zelfgemaakte) granola.

AANTEKENINGEN

  • Appelmoes zelf maken is altijd lekker. Maar in de supermarkt zijn ook hele lekkere suikervrije soorten te koop. Lees altijd even het etiket zodat je zeker weet dat er geen extra suikers aan toegevoegd zijn. Als het eerste ingrediënt op het etiket ‘appel’ is, dan zit je meestal wel goed!

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.