Appelmoes trifle, een ontbijt, tussendoortje of dessert van laagjes yoghurt met granola (of koekkruimels) en natuurlijk appelmoes. Iedereen heeft wel een quilty pleasure op het gebied van eten (dat denk ik tenminste). Hiermee bedoel ik dat iedereen wel eens iets eet wat een beetje ‘gek’ of vreemd is, maar dat je zelf heel erg lekker vindt. Ik heb een aantal dingen die ik lekker vind waar andere mensen hun bedenkingen bij hebben. Een van die dingen is ijskoude appelmoes, zo uit de koelkast uit de pot en dan in een keer opeten.
Appelmoes kun je prima zelf maken. Een paar verrimpelde appels op je fruitschaal tover je zo om in een lekkere appelmoes of appelcompote. Mijn recept voor appelmoes is heel eenvoudig en heeft weinig ingrediënten (zelfs geen suiker). Tegenwoordig kun je in de supermarkt ook verschillende soorten suikervrije appelmoes kopen. En niet alleen appelmoes maar ook appelmoes gecombineerd met bijvoorbeeld mango en abrikoos. Ik ben fan!
Appelmoes trifle
Door mijn liefde voor appelmoes is deze appelmoes trifle ontstaan. Op een ochtend stond ik voor de koelkast en ik had een restje appelmoes, een emmertje Griekse yoghurt en granola heb ik altijd wel in huis. Zo is dit ontbijtje ontstaan. Ik maakte wat laagjes in een klein glas en dat was het eigenlijk wel. Ook maakte ik later nog een variant met koekkruimels, dit is een lekker tussendoortje maar ook een prima dessert. Koekkruimels met gesmolten boter, wie vindt dit nu niet lekker?
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE