Appelmoes trifle

Appelmoes trifle

Een appelmoes trifle klinkt goed toch? Eigenlijk is het niet meer dan een glaasje met laagjes appelmoes en yoghurt. Appelmoes en yoghurt is misschien niet een voor de hand liggende combinatie maar het is erg lekker. Het is weer eens iets anders dan yoghurt met blauwe bessen of aardbeien. Deze trifle is ook erg geschikt als ontbijt, want wie wil er nu niet een toetje als ontbijt?

Je kunt in dit recept natuurlijk gewoon appelmoes uit de supermarkt gebruiken maar je kunt de appelmoes natuurlijk ook zelf maken. Appelmoes is sneller gemaakt dan je denkt. Het is niet meer dan een paar appels koken met een paar lekkere specerijen. De appelmoes kun je ook al eerder maken en een paar dagen bewaren in de koelkast.

Wat heb je nodig voor 4 glaasjes?

  • 4 grote appels geschild en in stukken gesneden
  • 1 centimeter verse gember geraspt
  • sap van een halve citroen
  • flinke theelepel koekkruiden of kaneel
  • scheutje water
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • honing naar smaak
  • 2 eetlepels granola (gekocht of zelfgemaakt)
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Eerst ga je appelmoes maken. Schil de appels en snijd ze in blokjes, dit mag best grof zijn. Zet een pannetje op het vuur en doe de appels erin met een klein laagje water (ongeveer 1 cm). Voeg de kaneel of koekruiden toe samen met de geraspte gember, het citroen/limoensap en het snufje zout. Laat de appels koken tot moes. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Als je appels zacht zijn prak je het fijn met een vork of pureestamper en laat het afkoelen. Je kunt dit makkelijk de avond van te voren maken, dan hoef je het in de ochtend alleen nog maar in de glaasjes te scheppen.

Hoe nu verder?

Meng de honing met de Griekse yoghurt en ga de glaasjes vullen. Begin met een laagje appelmoes met daarop een laagje yoghurt en vervolgens een laagje granola. Herhaal dit nog een keer tot het glaasje gevuld is en eindig met een laagje granola. Heerlijk als ontbijt of klein tussendoortje.

Tip: maak ook eens appelmoes met blauwe bes voor deze trifle. De appelmoes kun je heel eenvoudig maken in de slowcooker. Lees hier het recept.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. piet beunhaas

    wat een super lekker ontbijt, eens een keer wat anders. top recept!
    kun je de dag onmeunig goed mee beginnen, dat joekelt er wel lekker in. titom.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*