Koude appelmoes, daar kan ik zo een hele pot van opeten! Ik doe het niet maar ik vind het wel heel lekker. In mijn beleving heeft deze moes helemaal niet zoveel nodig. De supermarkt variant, (vooral de goedkopere) zitten vaak vol met extra suikers. Dit is toch helemaal niet nodig? De oplossing: zelf appelmoes maken.
Ik heb even gespiekt op internet bij verschillende recepten, gewoon omdat ik nieuwsgierig was. In sommige recepten gaat wel een halve kilo suiker, daar schrok ik toch wel van. Misschien komt het doordat ik zelf niet zoveel suiker eet dat ik alles heel snel te zoet vind smaken. Net als bij stoofperen, daar zie ik bij recepten ook regelmatig een halve tot hele kilo suiker in gaan. Dat vind ik persoonlijk echt zonde van de smaak.
Wist je dat Chinese restaurants naast een hoop suiker ook appelmoes gebruiken in hun recept voor Chinese tomatensoep om deze zoeter te maken?
Zelf appelmoes maken
Mijn voorkeur gaat uit naar de pure appelsmaak en de natuurlijke suikers die erin zitten. Als je hele rijpe appels gebruikt dan wordt het vanzelf zoet. Ik houd het wel bij mijn eigen simpele recept, voor zover je het een recept kunt noemen. Het is in ieder geval een appelmoes recept zonder toegevoegde suiker.
Je kunt ook specerijen aan je zelfgemaakte appelmoes toevoegen. Denk aan steranijs, kruidnagel en kaneel. Je kunt het helemaal fijn pureren of een beetje grof laten. Het is net wat je zelf lekker vindt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)