Appelmoes

Appelmoes

Ik zie regelmatig de vraag voorbij komen ‘Hoe maak ik appelmoes?’ Online zie ik de meet uiteenlopende recepten voorbijkomen met soms een halve kilo suiker erin. Appelmoes is moes van appels toch? Misschien een snufje kaneel erbij voor de smaak maar meer heeft het volgens mij niet nodig. Dit is mijn recept voor appelmoes, voor zover je het een recept kunt noemen.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote rode appels zonder schil
  • scheutje water
  • mespunt kaneel (of meer naar smaak)

Benodigdheden:

  • pan
  • vork of pureestamper
  • weckpot of een glazen pot met deksel

Hoe maak je het?

Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan met een klein laagje water zodat de bodem vochtig is. Voeg kaneel toe en zet het op een zacht vuurtje. Kook het in 15 minuten tot moes en prak het met een pureestamper net zo fijn of grof zoals je wil.

Laat het afkoelen en bewaar het in een glazen pot. De appelmoes is ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Appelmoes kun je ook goed in de slowcooker maken. Lees hier hoe je dat doet. En wist je dat je met verse appelmoes ook heerlijke brownies kunt bakken? Kijk hier voor het brownie recept.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*