Appelmoes met blauwe bes (slowcooker). Wat maak je als je rijpe appels op je fruitschaal hebt en een hoop blauwe bessen in je vriezer hebt liggen? Juist, je maakt appelmoes met blauwe bes! Meestal gaan mijn rijpe appels in een appelscheptaart maar nu wilde ik wel een keer iets anders. Deze fruitmoes heeft niet alleen een waanzinnige kleur, hij is ook nog eens overheerlijk.
Deze fruitmoes is altijd handig om in je koelkast op voorraad te hebben. Het is lekker als bijgerecht, tussendoortje of zelfs als ontbijt of dessert. En heb je nog bladerdeeg in de vriezer liggen? Maak er dan appelflappen van! Schep wat appelmoes op een velletje bladerdeeg, vouw hem dicht en bestrijk met een geklutst ei of een beetje water. Bestrooi de flappen met een beetje kaneelsuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de flappen ongeveer 15 tot 17 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Appelmoes met blauwe bes
Ik ben gek op (koude) appelmoes. Deze variant met blauwe bessen is nog lekkerder. Niet alleen de kleur is geweldig, de smaak is lekker fris en een tikkeltje zuur. Precies zoals ik het lekker vindt. Je kunt dit recept maken in een gewone pan, maar voor het gemak maakte ik het in de slowcooker. Zo heb je er geen omkijken naar en de pan doet al het werk voor je.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)