Appelmoes met blauwe bes

Appelmoes met blauwe bes (slowcooker)

In onze tuin hebben wij een mooie appelboom. Als we geluk hebben hangen er tegen de tijd dat ze rijp zijn er nog een paar appels voor ons in, de vogels vinden ze namelijk ook erg lekker. Met die appels die ik nog kon redden wilde ik iets maken in de slowcooker. Op instagram zag ik bij het account van de fitslowcookerqueen een recept voor blauwe bessensaus voorbij komen. Dat bracht me op een idee!

Wat heb je nodig?

  • 8 appels met schil in blokjes gesneden
  • 250 gram bevroren blauwe bessen
  • 1 eetlepel kaneel
  • rasp en sap van een biologische citroen
  • een mespunt vanille poeder of vanille van een peul
  • 4 ontpitte dadels of een eetlepel palm of (kokosbloesem) suiker

Hoe maak je het?

Was de appels, snijd deze in blokjes en leg deze in de slowcooker. Voeg nu de blauwe bessen toe samen met de kaneel, sap en rasp van de citroen, de vanille, de dadels of de suiker. Als je een vanille peul gebruikt mag deze er ook bij, later vis je deze er dan weer uit.

Appelmoes met blauwe bes
Ik maakte de appelmoes in mijn Bartscher van 6,5 liter

Zet de slowcooker 6 uur op low of ongeveer 4 uur op high. Als de kooktijd verstreken is maak je de moes fijn met een pureestamper. Je kunt dit recept ook maken in een stoofpan. Kook het op een zacht vuurtje tot het moes geworden is. Bewaar het in een glazen pot in de koelkast of vries het in.

Appelmoes met blauwe bes

Deze moes is lekker in de yoghurt, als topping op taart, cake of pannenkoeken, gewoon zo in een kommetje en ook heerlijk bij vlees en zelfs frietjes! Het is een lekkere variant op de gewone appelmoes.

Je kunt er ook hele lekkere appelflappen van maken!

Wat heb je nodig?

  • 6 velletjes diepvries bladerdeeg
  • 6 eetlepels appelmoes met blauwe bes
  • water of ei om de flappen mee te bestrijken
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 theelepel kaneel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de velletjes bladerdeeg een beetje ontdooien. Leg op elk velletje een eetlepel van de moes en vouw de flap dicht. Druk met de tanden van een vork de randjes van de flap aan. Meng de rietsuiker en kaneel in een kommetje. Bestrijk de flappen met ei of water en bestrooi van een hoogte de flappen met de kaneelsuiker. Bak de flappen ongeveer 15 tot 17 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Appelflap

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Gieta Roggeband

    Voor de tweede keer de appelmoes aan het maken…
    Weg HAK…
    Hallo appelmoes uit de slowcooker…
    Fantastisch lekkerrrrrr..

  2. Wow, vandaag de appelmoes gemaakt, wat goddelijk lekker zeg! Ik heb hem gedeeld op Facebook bij de slowcookers. Ik heb een aantal mensen verwezen naar deze site, ik denk dat meer mensen het gaan maken!?

    • Hoi Martine wat leuk om te horen! Ik zag al zoiets voorbij komen op facebook. Bedankt voor je enthousiasme en het delen van mijn recept. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*