Appelmoes met blauwe bes

Appelmoes met blauwe bes (slowcooker)

Wat maak je als je rijpe appels op je fruitschaal hebt en een hoop blauwe bessen in je vriezer hebt liggen? Juist, appelmoes met blauwe bes! Meestal gaan mijn rijpe appels in een appelscheptaart maar nu wilde ik wel een keer iets anders. Deze moes heeft niet alleen een waanzinnige kleur, hij is ook nog eens overheerlijk.

Deze moes komt altijd wel van pas. Het is lekker als bijgerecht, tussendoortje of zelfs als ontbijt of dessert. En heb je nog bladerdeeg in de vriezer liggen? Maak er dan appelflappen van!

Schep wat appelmoes op een velletje bladerdeeg, vouw hem dicht en bestrijk met een geklutst ei. Bestrooi de flappen met een beetje kaneelsuiker.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de flappen ongeveer 15 tot 17 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Appelflap
Appelflappen met blauwe bessen

Dit recept kun je maken in de slowcooker maar ook in een gewone pan. Ik gebruikte voor dit recept mijn slowcooker van 6.5 liter.

wat heb je nodig?

  • 8 appels met schil in blokjes gesneden

  • 250 gram bevroren blauwe bessen

  • 1 eetlepel kaneel

  • rasp en sap van een biologische citroen

  • een mespunt vanille poeder of vanille van een peul

  • 4 ontpitte dadels of een eetlepel (riet) suiker

Appelmoes met blauwe bes
Appelmoes met blauwe bessen

Hoe maak je het?

  • Was de appels, snijd deze in blokjes en leg deze in de slowcooker. Voeg nu de blauwe bessen toe samen met kaneel, sap en rasp van de citroen, vanille, dadels (of suiker).
  • Zet de slowcooker 6 uur op low of ongeveer 4 uur op high. Als de kooktijd verstreken is maak je de moes fijn met een pureestamper.
  • Proef of de smaak van de appelmoes naar wens is. Is hij niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat suiker toe. Schep de moes over in een schone glazen pot, laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast.
  • Deze moes is lekker in de yoghurt, als topping op taart, cake of pannenkoeken, gewoon zo in een kommetje. Ook heerlijk bij vlees en zelfs frietjes!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

3 Reacties

  1. Gieta Roggeband

    Voor de tweede keer de appelmoes aan het maken…
    Weg HAK…
    Hallo appelmoes uit de slowcooker…
    Fantastisch lekkerrrrrr..

  2. Wow, vandaag de appelmoes gemaakt, wat goddelijk lekker zeg! Ik heb hem gedeeld op Facebook bij de slowcookers. Ik heb een aantal mensen verwezen naar deze site, ik denk dat meer mensen het gaan maken!?

    • Hoi Martine wat leuk om te horen! Ik zag al zoiets voorbij komen op facebook. Bedankt voor je enthousiasme en het delen van mijn recept. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*