Appeldip

Appeldip

Een appel is een makkelijk en lekker tussendoortje. Maar om je appel nog lekkerder en specialer te maken is het leuk als je stukjes appel ergens in kan dippen. Een Indisch gebruik is om stukjes appel in een roedjak te dippen, dit is een zoet pittig sausje met ketjap. Met yoghurt en pindakaas kun je ook een heerlijke zoete dip maken, deze appeldip valt goed in de smaak bij kinderen.

Wat heb je nodig?

  • 1 of 2 appels (granny smith vind ik het lekkerst)
  • kneepje citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • eetlepel pindakaas of andere notenboter
  • mespunt vanillepoeder
  • theelepel honing of ahorn siroop

Hoe maak je het?

Maak de dip door alle ingrediënten te mengen in een schaaltje en proef of hij zoet genoeg is. Snijd de appel in dunne partjes en besprenkel met het citroensap om verkleuren tegen te gaan.

Serveer de dip met de appel samen op een bordje. Simpel en lekker!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*