Appeldip, inderdaad een dip om je appel nog lekkerder te maken. Een Indisch gebruik is om stukjes appel in een roedjak te dippen, dit is een zoet pittig sausje met ketjap. Met yoghurt en pindakaas kun je ook een heerlijke zoete dip maken, deze appeldip valt goed in de smaak bij kinderen.
Toen ik jong was zag ik mijn moeder regelmatig op de bank zitten met een appel, een mesje en een kommetje met ketjap. Ze sneed stukjes appel af en dipte deze in het sausje. In het sausje zat ketjap, sambal en soms nog wat andere ingrediënten. Ze zei dat de appel te zuur was en door deze te dippen in roedjak manis (het ketjapsausje) precies goed van smaak was.
Klik hier om het recept voor roedjak manis te bekijken.
Appeldip recept
Maar als je een appel in ketjap kunt dippen dan kan het ook in een ander soort dip, en dat is de appeldip. Op deze manier kun je je manier van fruit eten een keer afwisselen. Het is een perfecte snack voor kinderen als ze uit school komen en honger hebben of een lekker tussendoortje na het sporten. Maar het kan ook prima in een lunchtrommel of op tafel naast een borrelplank staan.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)