Eetspiratie » Appeldip
Appeldip

Appeldip

Appeldip, inderdaad een dip om je appel nog lekkerder te maken. Een Indisch gebruik is om stukjes appel in een roedjak te dippen, dit is een zoet pittig sausje met ketjap. Met yoghurt en pindakaas kun je ook een heerlijke zoete dip maken, deze appeldip valt goed in de smaak bij kinderen.

Toen ik jong was zag ik mijn moeder regelmatig op de bank zitten met een appel, een mesje en een kommetje met ketjap. Ze sneed stukjes appel af en dipte deze in het sausje. In het sausje zat ketjap, sambal en soms nog wat andere ingrediënten. Ze zei dat de appel te zuur was en door deze te dippen in roedjak manis (het ketjapsausje) precies goed van smaak was.

Klik hier om het recept voor roedjak manis te bekijken.

Appeldip recept

Maar als je een appel in ketjap kunt dippen dan kan het ook in een ander soort dip, en dat is de appeldip. Op deze manier kun je je manier van fruit eten een keer afwisselen. Het is een perfecte snack voor kinderen als ze uit school komen en honger hebben of een lekker tussendoortje na het sporten. Maar het kan ook prima in een lunchtrommel of op tafel naast een borrelplank staan.

Appeldip

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: TussendoortjesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

10

minuten

Maak je appel nog lekkerder door er een dip bij te serveren.

Ingrediënten

  • 1 – 2 granny smith appels (of een andere appelsoort)

  • 1 eetlepel citroensap

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel pindakaas of notenpasta

  • mespunt vanillepoeder of een dopje vanille extract

  • 1 theelepel honing

  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Snijd de appel in partjes en besprenkel met citroensap, dit is om het verkleuren tegen te gaan.
  • Meng de rest van de ingrediënten in een schaaltje. Zet het schaaltje met de dip in het midden van een bord en leg de appelpartjes eromheen.

Aantekeningen

  • In plaats van appel kun je er ook stukjes peer in dippen, of wat dacht je van soepstengels of crackertjes?

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE