Crumble

Crumble

Ik hou van crumble! En dan het liefst op yoghurt met vers fruit of op een appeltaart! Met deze krokante kruimels met stukjes noot, havermout en een vleugje kaneel maak je iedereen blij.

Je kunt op verschillende manieren crumble maken. Dit kan bijvoorbeeld met amandelmeel en havermout of met zaden, pitten en kokosrasp. Ik vind de ouderwetse crumble nog steeds het allerlekkerst, die met bloem en boter.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram (spelt) bloem
  • 50 gram havermout
  • 25 gram fijngehakte noten
  • 25 gram (kokosbloesem) suiker
  • 1 theelepel koek of speculaaskruiden of kaneel
  • 100 gram koude roomboter in blokjes gesneden

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten (behalve de boter) in een grote kom. Meng het met je handen door elkaar en knijp nu snel de boter erdoor. Wrijf het mengsel door je handen zodat er kruimels ontstaan. Doe dit snel want anders wordt de boter te warm en worden de kruimels een deegbal en dat wil je juist niet.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.


Doe de kruimels in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de kruimels bruin in ongeveer 25 minuten, schep tussendoor nog een keertje om. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog een beetje zacht. Naarmate ze afkoelen zullen ze lekker krokant worden.

Serveer de crumble op yoghurt met fruit of als topping op een gebakje of cake. En met een crumble kun je ook een heerlijke appeltaart maken. Lees hier het recept!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Hoeveel crumble maak je ongeveer met dit recept? En kun je het een paar dagen bewaren?

    • Hoi! Met dit recept heb je ongeveer 4- 6 porties crumble. Je kunt de crumble bewaren in een goed afgesloten pot of bakje voor ongeveer 2 dagen. Je zou hem altijd nog even in de oven kunnen doen om het weer een beetje krokant te maken. Maar vers gebakken is de crumble het allerlekkerst :-) Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*