Yoghurt maken in de Crock-Pot Express multicooker, is niet een kwestie van er melk inschenken, op een knopje drukken en de pan doet de rest. Nee, het heeft echt wat aandacht nodig! En laat je hier niet door afschrikken, want de handelingen zijn heel eenvoudig en je krijgt er lekkere zelfgemaakte yoghurt voor terug.
Ik maakte al eerder yoghurt in de slowcooker. Lees hier mijn stappenplan voor yoghurt maken in de slowcooker. Heb je een Crock-Pot Express? Hier kun je ook yoghurt in maken, want er zit zelfs een speciale yoghurt stand op. En hoe leuk is het om je eigen yoghurt te maken? Daar kan geen supermarkt yoghurt tegenop. En als je toch een slowcooker of multicooker hebt, waarom zou je het dan niet proberen?
Yoghurt maken in de Crock-Pot Express multicooker
Als je nog nooit zelf yoghurt hebt gemaakt dan ga ik even kort uitleggen hoe het werkt en wat je er voor nodig hebt. Ik ga nu misschien iets geks vertellen; om yoghurt te maken heb je yoghurt nodig! Je hebt maar een beetje nodig om de melk om te toveren in yoghurt, dit heet een yoghurtstarter. Maar niet elke yoghurt uit de supermarkt is hiervoor geschikt. Om yoghurt te kunnen maken heb je levende culturen nodig. Heb je die niet, dan kun je geen yoghurt maken.
Maar welke yoghurt moet je dan kopen? Het beste kun je zoeken naar biologische yoghurt (geen kwark) in een pot of beker. Je vindt het niet in literpakken. Lees het etiket en kijk of er bij de ingrediënten, cultuur, levende culturen of levende fermenten op vermeld staan. Deze yoghurtsoort heeft ook vaak een lekkere friszurige geur en smaak.
Dan het keukengerei. Een keukenthermometer is een must. Je hebt deze nodig om de juiste temperatuur van de melk te bepalen. Siliconen keukengerei, zodat je de binnenpan van de CPE niet beschadigd. Ook is het heel belangrijk om schoon te werken. Zet het keukengerei dat je gebruikt tijdens het yoghurt maken steeds in dezelfde pot of kom en leg het niet overal op het aanrecht neer. Maak ook de binnenpan en de deksel voordat je begint even extra goed schoon.
Tijdens het yoghurt maken is de deksel van de CPE gesloten. Wat ik doe, is de rubberen ring uit de deksel halen, deze heb je niet nodig bij het yoghurt maken. Eventuele geurtjes (van eerdere gerechten) die in de ring zitten kunnen in je yoghurt terechtkomen en dat is niet lekker. Het ventiel staat tijdens de bereiding gewoon open. Het enige wat de pan doet tijdens het yoghurt maken is de pan warmhouden. Er komt geen hoge druk of iets dergelijks bij kijken.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)