Eetspiratie » Kruidige couscous met biefstuk
Couscous met biefstuk

Kruidige couscous met biefstuk

Zin in een biefstukje maar dan even anders? Combineer het dan eens met deze kruidige couscous en een vleugje citrus. Het is een snel en simpel gerecht wat ook heerlijk is als lunch. Dit gerecht smaakt zowel warm als koud erg lekker.

In dit gerecht gebruik ik hele korianderzaadjes. Hou je niet van koriander of kun je er niet aan komen? Gebruik dan rasp van een citroen als alternatief. Het is niet helemaal dezelfde smaak, maar je krijgt wel het vleugje citrus mee.

Voor dit gerecht kun je couscous gebruiken maar bulgur is ook een lekker alternatief. Ben je toevallig in het bezit van een Crock-Pot Express? Dan kun je hier heel makkelijk en snel bulgur in koken. Klik hier voor het recept.

Kruidige couscous met biefstuk

Kruidige couscous met biefstuk

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Salades, WereldkeukenKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Je biefstuk een keer eten op een andere manier? Serveer er dan kruidige couscous bij.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 250 gram 250 couscous

  • 2 2 biefstukjes

  • 1 1 bosui

  • 1 rode 1 peper

  • 2 eetlepels 2 vers gehakte peterselie

  • 3 takjes 3 verse munt

  • sap en rasp van een (biologische) sinaasappel

  • 2 teentjes 2 knoflook

  • 1 theelepel 1 korianderzaadjes

  • 1 theelepel 1 zwarte peperbolletjes

  • 3 eetlepels 3 sojasaus (Japanse sojasaus)

  • 2 eetlepels 2 olijfolie (om in te bakken en om mee te besprenkelen)

Bereiding:

  • Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Bereid intussen de couscous (of bulgur) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de bosui in ringetjes en hak rode peper, knoflook en peterselie fijn. De muntblaadjes mag je heel laten. Doe de couscous ondertussen in een grote schaal.
  • Doe de korianderzaadjes (of citroenrasp) en de peperbolletjes in een vijzel en kneus dit. De stukjes mogen best grof van structuur zijn.
  • Snijd de biefstuk in blokjes of reepjes en doe deze in een kom samen met de sojasaus, 1 theelepel van het koriander/pepermengsel, de knoflook en de rode peper. Laat het vlees hierin kort marineren en verhit alvast een koekenpan met een scheutje olie.
  • Bak het vlees nu ongeveer 4 minuten. Haal het uit de pan en laat het even rusten in aluminiumfolie.
  • Rasp nu de schil van de sinaasappel uit boven de pan waar je de biefstuk in hebt gebakken en pers ook het sap eruit. Breng dit even aan de kook. Giet dit vervolgens bij de couscous.
  • Meng de peterselie, munt en bosui door de couscous en leg de biefstuk hierboven op. Bestrooi met een klein snufje van het koriander/pepermengsel. Besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met extra ringetjes bosui.

Aantekeningen

  • Waarschijnlijk heb je nog couscous over. Met dit restje kun je een heerlijke salade (tabouleh) maken. Ideaal om mee te nemen als lunch. Klik hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)