Couscous met biefstuk

Kruidige couscous met biefstuk

Couscous is ideaal als je niet veel tijd hebt om te koken. Het is snel klaar en past bij veel soorten groenten, vlees en vis. Het is heerlijk om warm te eten maar het smaakt koud ook prima als salade. Couscous is vrij neutraal van smaak dus je moet het wel een beetje lekker maken. Maar gelukkig is dat niet zo moeilijk, met wat simpele ingrediënten kom je al een heel eind. Dit gerecht met couscous en biefstuk is lekker en heel snel klaar.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram (volkoren) couscous
  • 300 milliliter water
  • snufje zout
  • 2 biefstukjes op kamertemperatuur
  • 1 bosui in ringetjes gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • vers gehakte peterselie
  • verse blaadjes munt
  • het sap en rasp van een (biologische) sinaasappel
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel korianderzaadjes (deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt of toko)
  • 1 theelepel peperbolletjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • olijfolie om in te bakken en om te besprenkelen

Hoe maak je het?

Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de couscous wellen in 300 milliliter water en een snufje zout. Snijd de bosui in ringetjes en hak de rode peper en de peterselie fijn. De munt kun je heel laten of fijnhakken. Rasp de knoflook.

Doe de korianderzaadjes en de peperbolletjes in een vijzel en kneus deze. Het kan ook in een koffiemolentje of eventueel met de achterkant van een lepel.

Snijd de biefstuk in blokjes of reepjes en doe deze in een kom samen met de sojasaus, 1 theelepel van het koriander/pepermengsel, de knoflook en de rode peper. Je kunt er ook voor kiezen om de biefstuk heel te laten en deze na het bakken in mooie dunne plakken te snijden. Laat het vlees kort marineren en verhit alvast een koekenpan. Doe de couscous in een grote schaal en meng het even los met een klein scheutje olijfolie.

Bak nu de biefstuk op de manier zoals jij hem graag eet. Ik snijd het vlees in stukjes en bak het ongeveer 3 tot 4 minuten op een redelijk hoog vuur. Haal het vlees uit de pan, dek het vlees even af met aluminiumfolie en laat het rusten. Sla deze de stap zeker niet over! En gebruik altijd een tang om het vlees om te draaien, prik er niet in met een vork dat is zonde.

Schenk nu het sinaasappelsap in dezelfde pan en breng dit even aan de kook. Giet nu de ‘jus’ uit de koekenpan bij de couscous en schep goed om. Voeg de bosui, de peterselie, munt en sinaasappelrasp toe en meng dit er goed doorheen.

Schep de couscous op een bord en leg nu het vlees erop. Garneer met bosui, sinaasappelrasp en een snufje van het koriander/pepermengsel en besprenkel met een beetje olijfolie. Echt een lekker gerecht met bijzondere smaken.

En heb je een restje over?

De volgende dag maakte ik er een koude salade van door er veldsla en rode besjes (als deze in het seizoen zijn) aan toe te voegen. Maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je lekker vind en wat je net op dat moment in je koelkast hebt liggen. Dus een keer koken en je hebt er twee dagen plezier van! Het recept lijkt ingewikkeld maar dat valt echt reuze mee. Je kunt het ook heel makkelijk voorbereiden zodat je in de avond snel klaar bent.

Couscous salade

Tip: maak ook eens een frisse couscous salade, ook ideaal om mee te nemen naar je werk als lunch!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*