Broodpudding van appel en kaneel, een lekker gerecht om restjes brood mee op te maken. Gooi daarom oud brood nooit weg want je kunt er heel veel lekkere dingen van maken. Mijn moeder at vroeger graag puding roti (broodpudding). De smaken en de geur doen haar denken aan vroeger. Het is een simpel gerecht met weinig ingrediënten dat eigenlijk niet kan mislukken.
Het leuke van een broodpudding is, je kunt het met eigenlijk elke broodsoort maken. Witbrood of bruin brood, maar ook stokbrood, brioche brood en krentenbollen zijn hier geschikt voor. Plakken bananenbrood en croissants zijn ook een hele lekkere opties.
Broodpudding van appel en kaneel
Een broodpudding maak je met melk en eieren. Maar je kunt er met een paar kleine aanpassingen ook een vegan broodpudding van maken. In plaats van melk neem je een plantaardige variant zoals havermelk of sojamelk. Boter vervang je door plantaardige boter. De eieren laat je weg en in plaats daarvan neem je ongeveer 180 gram appelmoes. Appelmoes zorgt ook voor binding, net zoals in mijn recept voor vegan pannenkoeken. De hoeveelheden melk en boter kun je gewoon aanhouden zoals beschreven in het recept. Let er wel even op welke broodsoort je bij een vegan broodpudding gebruikt.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.