Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel

Wat doe je met restjes brood? Meestal maak ik er croutons of paneermeel van en vries dit dan in voor later gebruik. Ik had nog een paar plakjes bananenbrood over en ik besloot er een broodpudding van te maken. Mijn moeder at vroeger regelmatig broodpudding met banaan en die werd natuurlijk op smaak gebracht met Indische specerijen. Ik wilde dit ook graag een keer voor mijn moeder maken omdat ze het zo lekker vindt en het haar aan vroeger deed denken. Ik voegde er ook nog appel en kaneel aan toe om het een Hollandse touch te geven.

Wat heb je nodig?

  • 8 sneetjes brood (elk brood wat je maar in huis hebt)
  • 300 milliliter (plantaardige)melk
  • flinke theelepel gemalen kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 50 gram gesmolten en ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • mespunt vanillepoeder of een theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels rietsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 2 appels geschild en in blokjes gesneden

Hoe maak je het?

Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes ongeveer zo groot als een dobbelsteen en doe ze in een grote kom. Snijd ook de appel in blokjes en voeg deze bij het brood. Smelt ondertussen de boter, dat doe je het snelst op deze manier.

Maak in een maatbeker een mengsel van de melk, kaneel, nootmuskaat, het vanillepoeder of extract, eieren, gesmolten boter en de suiker. Roer dit met een garde goed door elkaar en verwarm de oven voor op 175-180 graden. Giet het mengsel over het brood en meng het goed door elkaar zodat alle blokjes goed het vocht op kunnen nemen. Schep het over in een ovenschaal en bak het in 45-50 minuten gaar op ongeveer 175-180 graden.

Schep de warme broodpudding in kommetjes en serveer er om het nog lekkerder te maken er eventueel (kokos)slagroom bij.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*