Eetspiratie » Broodpudding van appel en kaneel
Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel

Gooi oud brood nooit weg! Je kunt er heel veel lekkere dingen van maken. Mijn moeder at vroeger graag puding roti (broodpudding). Nu had ik restjes banananenbrood over en met wat kruiden en specerijen bakte ik speciaal voor mijn moeder deze broodpudding.

Sommige smaken en geuren doen je aan vroeger denken en mijn moeder heeft dat met deze puding roti. Het is een simpel gerecht met weinig ingrediënten maar het valt zeker in de categorie comfortfood. Daarnaast is het ook een budgetvriendelijk gerecht wat bijna iedereen wel lust.

Voor een broodpudding kun je eigenlijk elk soort brood gebruiken. Van stokbrood, tot witbrood, croissants en in mijn geval bananenbrood.

Broodpudding van appel en kaneel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Desserts, Ontbijt, Koken met restjes, BakreceptenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Maak van restjes brood een heerlijke broodpudding.

Ingrediënten

  • 8 tot 10 sneetjes (oud) brood

  • 300 milliliter melk

  • 1 theelepel gemalen kaneel

  • 1 mespunt (vers geraspte) nootmuskaat

  • optioneel: snufje gemalen kruidnagel

  • 25 gram roomboter (gesmolten)

  • 2 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)

  • 2 appels

Hoe maak je het?

  • Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes ongeveer zo groot als een dobbelsteen en doe ze in een grote kom. Snijd ook de appel in blokjes en voeg deze bij het brood.
  • Smelt ondertussen de boter. Kijk hier voor een tip om snel boter te smelten.
  • Maak in een maatbeker een mengsel van de melk, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, vanillesuiker, eieren en gesmolten boter. Roer dit met een garde goed door elkaar en verwarm de oven voor op 175-180 graden.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in en doe het brood met de appel erin. Giet hierover het melk/eimengsel. Bak de broodpudding in ongeveer 45 tot 50 minuten bruin en gaar.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE