Sambal kip (ajam rica rica), een gerecht voor mensen die (net zoals ik) van pittig eten houden. Van deze hete kip springen de tranen je in de ogen. Niet omdat je er verdrietig van wordt. Integendeel! Het is wel aan te raden een zakdoekje bij de hand houden. Voor mij is dit een gerecht wat het beste de smaak van de Indische keuken weergeeft.
Dit gerecht spreekt je uit als ajam rietja rietja. Je kunt het maken in een gewone stoofpan maar ook in de slowcooker. Ik heb dit recept uitgeschreven voor de slowcooker. Als je het in een gewone stoofpan wil maken volg dan gewoon het recept. Het enige verschil is dat de bereidingstijd korter is. Het heeft dan ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig totdat de kip uit elkaar valt.
Sambal kip (ajam rica rica)
Dit gerecht brengt echt herinneringen bij mij naar boven, de smaak doet me denken aan vroeger. Het was een van mijn favoriete gerechten die mijn oma maakte. Je serveert er rijst en komkommer bij. De frisse komkommer zorgt ervoor dat je de pittigheid een beetje kunt blussen. Maar je hoeft het niet perse pittig te maken als je dat niet lekker vindt. Voeg sambal toe naar smaak, later meer toevoegen kan altijd.
Denk je bij jezelf na het lezen van de ingrediënten ‘dit is mij te pittig’, dan heb ik een ander milder recept voor je namelijk: kip met sambal en tomaat. Kijk hier voor het recept. Dit gerecht is ook geschikt voor kinderen.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)