Waarschuwing! Dit recept is voor mensen die van (héél) pittig eten houden, zoals ik. Van dit gerecht springen de tranen in je ogen. Niet omdat je er verdrietig van wordt. Integendeel! Sambal kip (ajam rica rica) is een gerecht waarbij je het beste een zakdoekje bij de hand kunt houden. Het is een van mijn lievelingsgerechten uit de Indofood keuken.
Dit gerecht spreekt je uit als ajam rietja rietja. Je kunt het maken in een gewone stoofpan maar ook in de slowcooker. Ik heb dit recept uitgeschreven voor de slowcooker. Als je het in een gewone stoofpan wil maken volg dan gewoon het recept. In een gewone stoofpan is de bereidingstijd ietsjes korter. Het heeft dan ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig totdat de kip uit elkaar valt. Als je het een dag van tevoren maakt smaakt het de dag erna nog veel lekkerder!
Dit recept brengt echt herinneringen naar boven. De smaak doet me denken aan vroeger. Ik denk dat dit gerecht de smaak van Indofood het beste weergeeft. En je maakt het natuurlijk zo pittig als je zelf wilt! Denk je bij jezelf na het lezen van de ingrediënten ‘dit is mij te pittig’, dan heb ik een ander milder recept voor je namelijk: kip met sambal en tomaat. Kijk hier voor het recept.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Super lekker, heb 3 lombok en 3 eetlepels sambal oelek gebruikt, en nog mag hij van mij pittiger. Volgende keer een Carolina reaper erdoor.
Zeker de moeite waard om vaker te maken. Bedankt voor het delen.
Groetjes Remy.
Hoi Simone,
Hartelijk dank voor het recept van dit heerlijke gerecht.
Is dit gerecht ook te bereiden zonder slowcooker?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito, bedankt voor je bericht. Ja hoor, dit gerecht kun je prima in een gewone stoofpan bereiden. Je volgt gewoon het recept maar doet dan alles in een stoofpan. Het is misschien wel handig om een sudderplaatje onder je pan te zetten (als je gas gebruikt) zodat het niet te snel gaat. Groetjes, Simone
Hallo,
Wanneer haalt u de sereh en djeroek poeroet eruit? Alvorens de boemboe bij de kip gaat of pas na het sudderen en voor het opdienen?
Groet
Gijs
Hoi Gijs, ik haal het er eigenlijk niet eens uit. Maar als je het toch wilt verwijderen dan kun je dat het beste voor het serveren doen. Hoe langer het erin in zit hoe lekkerder de smaak! Groetjes, Simone
Is dit gerecht ook in te vriezen ?
Hoi, ja hoor dat gaat prima. Als je het gaat ontdooien en opwarmen proef dan eerst nog of dat het nog iets nodig heeft. Breng het voor het serveren nog even op smaak. Doordat het ingevroren geweest is kan het wat vochtiger zijn waardoor de smaak wat minder sterk is. Groetjes, Simone
Hallo, ik heb de djeroek poeroet blaadjes helaas nog niet kunnen vinden. Wel heb ik kaffir lime blaadjes, komt dit enigszins overeen of is er iets anders waar ik de djeroek poeroet door kan vervangen zolang ik ze niet gevonden heb? Alvast bedankt :)
Hallo,
Kaffir lime en djeroek poeroet is hetzelfde. Dus je kunt ze gewoon gebruiken.
Groetjes Simone
Het was verrukkelijk… echt zalig.
Staat in de slowcooker… ruikt verrukkelijk en ben straks echt benieuwd naar de smaak.
Hoi , :)
Ik heb een vraagje, ik zie bij veel heerlijke gerechten dat jij een slow cooker gebruikt en dat je ook soms gewoon het gasfornuis kan gebruiken. Maar ik heb tegenwoordig een Sous vide, zou ik dit ook kunnen gebruiken i.p.v. een slow cooker?
Dank je wel
Hoi Yvonne, een sous vide is niet hetzelfde als een slowcooker. Wel heb je multicookers waar een sous vide functie en slowcooker functie op zit en dan is het een ander verhaal. Of is jouw apparaat enkel sous vide?