
12 x de lekkerste Indische recepten
1. Sambal goreng telor
2. Toemis boontjes
3. Gado gado

4. Soto ayam
De geur van deze kippensoep roept meteen herinneringen op. Wat mij betreft geeft de geur en smaak van soto heel goed de Indonesische keuken weer. Soto is een van de gerechten die mijn oma en moeder heel vaak maakten. Deze soep mag daarom niet ontbreken in dit overzicht. Het recept voor soto ayam vind je hier. Van dit recept is ook een vegan variant. Hierin gebruik ik tahoe als alternatief voor kip. Kijk hier voor het recept.
5. Sambal goreng tempeh

6. Ajam rica rica
Dit pittige kipgerecht (sambal kip) heeft alle aromatische smaken die ik lekker vindt. Sereh, djeroek poeroet, pepers en gember. Dit gerecht heeft het allemaal! Je moet wel een beetje een liefhebber zijn van pittig eten. Het is het lekkerst met rijst en een frisse komkommersalade. Bekijk hier het recept.
7. Nasi goreng
Nasi goreng kun je wel beschouwen als de basis. Alle andere gerechten serveer je er omheen. In Nederland wordt dit gerecht gezien als ‘avondeten’ terwijl het door Indische mensen en ook in Indonesië wordt gegeten als ontbijt. Het is een restjes gerecht, dus er is geen standaard recept voor deze gebakken rijst. Voeg dus toe wat je in huis hebt en wat je lekker vindt. Bekijk hier verschillende nasi goreng recepten.

8. Pittige Indische gehaktballetjes
Gehaktballetjes zijn lekker, makkelijk en geliefd bij veel mensen. Deze Indische balletjes zijn zoet met een klein vleugje pit. Goed te combineren bij veel gerechten en een hele lekkere aanvulling op een rijsttafel. Het recept van de gehaktballetjes kun je hier vinden.
9. Sambal goreng kentang kering
Deze pittige chipsfrietjes zijn altijd favoriet. Serveer ze als bijgerecht bij Indische gerechten, een rijsttafel of eet ze als snack. Kijk hier voor het recept.

10. Indisch gehaktbrood met ketjapsaus
Een gehaktbrood dat je kunt maken in de oven of slowcooker. Het gehakt wordt op smaak gebracht met onder andere kruidnagel wat heel kenmerkend is voor de Indische keuken. Kijk hier voor het recept.
11. Indische gestoofde vis
In dit overzicht mag een visgerecht natuurlijk niet ontbreken. Deze vis wordt gestoofd in ketjap. Door het toevoegen van kentjoer (galangal) krijgt de saus een typische smaak die kenmerkend is voor de Indische en Indonesische keuken. Bekijk hier het recept.
12. Satésaus en saté
Een goede saté begint bij de marinade. Saté is het lekkerst bereid op een speciale saté barbecue en daarover hoort natuurlijk een smaakvolle satésaus.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.