Eetspiratie » 10 x de lekkerste slowcooker recepten
10x de lekkerste slowcooker recepten

10 x de lekkerste slowcooker recepten

10 x de lekkerste slowcooker recepten op een rij gezet. Als je een slowcooker hebt, wil je het liefst zoveel mogelijk uitproberen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt – en het gemak van de slowcooker hebt ontdekt – wil je steeds meer recepten gaan uittesten. Maar welke recepten zijn nu het lekkerst? En welke moet je zeker uitproberen? Ik maakte een overzicht van de 10 lekkerste recepten voor de slowcooker.

Mijn blog is deels begonnen door de slowcooker. Toen ik net ging slowcooken waren er eigenlijk nog geen Nederlandse blogs met slowcooker recepten. Daarom ben ik er zelf mee gestart en ik heb al veel mensen enthousiast weten te maken voor slowcooking. Ik schreef het artikel ‘Hoe werkt een slowcooker’ en deze wordt nog steeds heel goed gelezen. Steeds meer mensen hebben dit fantastische apparaat inmiddels ontdekt en ook de mogelijkheden die deze pan biedt. Inmiddels is er op mijn website een ruim aanbod voor slowcooker recepten. Ik pikte er 10 uit die op mijn persoonlijke favorietenlijstje staan.

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

10 x de lekkerste slowcooker recepten

1. Indo pulled pork

Toen ik mijn slowcooker kreeg, was dit een van de eerste recepten die ik wilde uitproberen. Maar omdat er op dat moment nog geen slowcooker recept bestond voor de Indische versie van pulled pork ontwikkelde ik er zelf een. Dit is nog steeds een van de meest gemaakte slowcooker gerechten van mijn website. Langzaam gegaarde procureur met Indische kruiden en ketjap. Bekijk hier het recept voor Indo pulled pork. Ook maakte ik een variant met kip, dat recept kun je hier vinden.

Indo pulled pork

2. Rendang uit de slowcooker

Als er één recept is dat geschikt is voor de slowcooker dan is het wel rendang. Dit gerecht leent zich er perfect voor om uren low en slow te garen. In een gewone stoofpan kun je na 3 tot 4 uurtjes klaar zijn. In de slowcooker gaat het er wel 8 tot 10 uur in afhankelijk van hoe je de rendang wilt eten. Als een ‘curry’ of meer ‘droog’ zoals een authentieke rendang hoort te zijn. De kooktijd is in een slowcooker wel langer maar het verbruik van een slowcooker ligt heel laag. Bekijk hier het recept.

3. Slavinken met gesmoorde spitskool

Dit recept was een experiment dat goed heeft uitgepakt. Als je dit eenmaal hebt geprobeerd, maak je je slavinken niet meer anders. Je bakt ze eerst aan in een koekenpan zodat de buitenkant mooi bruin is. Daarna gaar je ze samen met de spitskool verder in de slowcooker. De moeite waard om te proberen. Kijk hier voor het recept.

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

4. Gehaktbal uit de jus

De lekkerste gehaktballen komen uit de slowcooker. En dat geld niet alleen voor dit recept maar eigenlijk voor alle gehaktbalrecepten. Ook de gehaktballetjes in ketjap pindasaus en de sambal gehaktballen zijn twee van de best bekeken slowcooker recepten op mijn website. Daarom mogen ze niet in dit overzicht ontbreken. Bekijk hier het recept voor de gehaktbal uit de jus.

5. Gehaktbrood uit de slowcooker

Ik schreef het al eerder, gehaktbrood uit de slowcooker kan ‘bijna’ niet mislukken. Omdat ik geen favoriet kan kiezen, kun je hier alle gehaktbrood recepten vinden van mijn website. Als ik echt moet kiezen zouden het kruidig gehaktbrood of het Thaise gehaktbrood een gedeelde eerste plaats hebben.

6. Griekse stifado

Tijdens een vakantie naar Corfu aten we meerdere keren heerlijke stifado. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en het recept te vragen aan de chefkok van het hotel. Dit heb ik gekregen. Ik heb gevraagd of ik het mocht delen op mijn website en dat mocht. Met hier en daar een kleine aanpassing (in verband met verkrijgbaarheid van de ingrediënten) maakte ik dit stifado recept slowcookerproof. Kijk hier voor een authentiek Grieks stifado recept.

Echte Griekse stifado (uit de slowcooker)

7. Ajam rica rica

In tegenstelling tot vlees heeft kip niet zo heel lang nodig in de slowcooker. Eén van mijn lievelingsgerechten met kip uit de slowcooker is sambalkip, oftewel ajam rica rica. Door dit gerecht in de slowcooker te bereiden op een lage temperatuur kunnen de smaken goed intrekken. Ook blijft de kip lekker mals en wordt hij niet droog. Een lekker en pittig recept. Bekijk het recept hier. Wil je een minder pittige variant? Dan is het recept voor kip met sambal en tomaat uit de slowcooker een goed alternatief.

8. Noedelsoep met kip

Lekkere bouillon getrokken van kippenpoten, groenten en champignons.. Je maakt eerst de bouillon. Daarna haal je de kip van de botjes en voeg je verse groenten en noedels toe. De lekkerste soep uit de slowcooker. Kijk hier voor het recept.

9. Groene linzensoep uit de slowcooker

Een slowcooker is niet alleen geschikt om vlees in te bereiden. Het is ook een ideale pan om peulvruchten zoals linzen in te koken. Door de lange kooktijd hebben de linzen de tijd om zacht en gaar te worden. Ook komen de smaken van de kruiden en specerijen veel beter tot zijn recht. Het recept voor de linzensoep kun je hier bekijken.

Groene linzensoep uit de slowcooker

10. Linzencurry (dahl)

Nog een linzenrecept! Dahl is een simpel maar smaakvol gerecht dat je zeker een keer moet proberen in de slowcooker. De curry is eenvoudig te maken en je eet het met rijst of naan (platbrood). Bekijk hier het linzencurry recept.

Ik werd er door lezers van Eetspiratie op gewezen dat er in dit rijtje een recept ontbrak, namelijk het recept voor daging smoor! Dit recept is bij veel mensen favoriet en ik begrijp wel waarom. Dus om dit slowcooker favorietenoverzicht compleet te maken, vind je hier het recept voor daging smoor.

Dit waren 10 x de lekkerste slowcooker recepten (eigenlijk 11) op een rijtje. Er zijn er uiteraard nog veel meer! Alle slowcooker recepten van Eetspiratie kun je hier vinden.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.