Gezond broodbeleg – tomatensalade met kikkererwten, dit at ik tijdens mijn vakantie bijna dagelijks. Het is een ‘campingrecept’ uit de losse pols gemaakt met de ingrediënten die ik op dat moment voorhanden had. Het is zo lekker dat ik het thuis nog steeds wekelijks maak. Daarnaast is het een eenvoudig receptje dat je binnen 5 minuten klaar hebt. Een gezonde topping voor op je brood die ook nog eens lekker vullend is.
Ik ben altijd op zoek naar inspiratie om mijn brood mee te beleggen. Je zult mij nooit kaas, hagelslag of chocoladepasta op brood zien eten. Mijn voorkeur gaat uit naar een geroosterde boterham met romige hummus met een pickle van rode ui of geprakte avocado met sriracha of een broodje tzatziki met gegrilde groenten. Als ik brood beleg dan zit er altijd iets van groenten bij. Anders is het niet compleet.
Gezond beleg – tomatensalade met kikkererwten
Omdat iedereen wel wat inspiratie kan gebruiken voor broodbeleg heb ik een nieuwe categorie gemaakt: gezond broodbeleg. In deze categorie vind je makkelijke en lekkere inspiratie om broodjes en boterhammen mee te beleggen. Kikkererwten zijn ideaal op brood. Je kunt ze – nadat je ze even hebt afgespoeld – direct eten. Ze zijn vullend, romig en een bron van plantaardige eiwitten. In plaats van ze te pureren (zoals bij hummus) laat ik ze in deze salade heel. Ze hebben een lekkere bite met een romige binnenkant. Deze peulvruchten zijn zo veelzijdig, je kunt ze bijna met alles combineren. Ik heb altijd een bak met kikkererwten in de koelkast staan (in het vocht, de aquafaba) zodat ik ze snel aan gerechten kan toevoegen. Lekker in een soep, een salade, op brood of in een stoofschotel of een curry. Ik eet kikkererwten uit blik, maar ik kook ook regelmatig gedroogde bonen in mijn multicooker. Lees hier hoe je dat doet.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.