Gezond broodbeleg – edamame op toast. Op zoek naar een lekkere topping voor brood of toast? Dan is deze pittige edamame een heerlijke optie. Ik probeer van mijn boterhammen altijd iets speciaals te maken. Vaak rooster ik het voor een lekkere crunch. De basis voor op het brood is meestal een spread, zoals bijvoorbeeld hummus. Daarna kies ik voor heerlijke kleurrijke toppings, zoals in dit geval voor felgroene edamame boontjes en crispy chili olie.
Beleg saai? Echt niet! Voor mij geen boterhammen met hagelslag of kaas. Nee ik maak er het liefst kleine kunstwerkjes van. Ik hou van brood met beleg maar het moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Het belangrijkste voor mij is dat mijn maaltijd voldoende vult, zodat ik niet na een uur weer honger heb. Daarom zoek ik naar ingrediënten die eiwitrijk zijn waarmee ik mijn brood kan beleggen. Door eiwitten aan je gerechten toe te voegen, heb je langer een verzadigd gevoel en grijp je minder snel naar tussendoortjes. Zelf kies ik voor plantaardige eiwitten zoals peulvruchten (bijvoorbeeld kikkererwten, linzen of bonen) en in dit geval edamame. Een notenpasta, avocado, tofu of tempeh zijn ook heerlijke plantaardige eiwitbronnen.
Gezond broodbeleg – edamame op toast
Edamame bonen heb ik altijd in huis, er ligt altijd een voorraadje in de vriezer. Op mijn mealprepdag (meestal zondag) kook ik een hele zak met edamame bonen. Ik spoel ze koud af onder de kraan, zodat ze mooi groen en fris blijven. Vervolgens bewaar ik ze in een bak in de koelkast, zodat ik de boontjes gedurende de week aan allerlei gerechten kan toevoegen. Lekker in salades, soepen, andere Aziatische gerechten en dus als topping op toast. Kijk hier voor meer recepten en inspiratie met edamame. Voor deze toast gebruik ik twee heerlijke smaakmakers, namelijk chili olie en rode ui pickle. Dit kun je kant en klaar kopen in de toko en supermarkt, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Kijk hier voor het chili olie recept en hier voor de rode ui pickle. Zelfs de hummus is heel makkelijk zelf te maken, bekijk hier het recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Gezond broodbeleg – edamame op toast
2
porties10
minuten0
minuten10
minutenGeroosterd brood met een eiwitrijke topping van hummus en edamame.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 sneetjes zuurdesem of Oberlander brood geroosterd
2 eetlepels hummus
4 eetlepels geblancheerde edamame (sojabonen)
12 plakjes dungesneden komkommer
crispy chili olie (naar smaak)
2 eetlepels rode ui pickle
1 theelepel zwarte sesamzaadjes
snufje zout
BEREIDING
- Rooster de boterhammen en laat even afkoelen.
- Besmeer elke boterham met een eetlepel hummus en 6 plakjes komkommer.
- Verdeel 4 eetlepels edamame met een klein snufje zout over 2 boterhammen. Besprenkel met crispy chili olie en garneer met de rode uit pickle. Strooi er als laatste zwarte sesamzaadjes overheen.
AANTEKENINGEN
Gerelateerde recepten en artikelen
- Groente inspiratie – recepten met edamame bonen
- Bananenbrood
- Avocado op toast
- Krokante toast met kip
- Gezond broodbeleg – tomatensalade met kikkererwten
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.