Eetspiratie » Gezond broodbeleg – boterham met pindakaas en kimchi
Gezond broodbeleg boterham met pindakaas en kimchi

Gezond broodbeleg – boterham met pindakaas en kimchi

Gezond broodbeleg – boterham met pindakaas en kimchi. In de categorie gezond broodbeleg vind je de lekkerste ingrediënten en combinaties om je boterhammen of broodjes mee te beleggen. Als je gek bent op kimchi dan is dit broodje helemaal jouw ding. Gecombineerd met pindakaas, sriracha en knapperige groenten steel jij de show op het werk met jouw kleurrijke lunch.

Vroeger at ik nooit brood. Brood met kaas of hagelslag is niet aan mij besteed, ik vind er gewoon niks aan. Saai beleg, geen kleur of spannende smaakcombinaties, gewoon niet mijn ding. Een tijd lang werd brood eten ook als iets ‘ongezonds’ gezien, veel koolhydraten en het zou je dik maken. Maar eerlijk, van een lekker vers brood met knapperige korst word je toch gelukkig? Ik kan me een leven zonder brood, aardappels of noedels niet voorstellen. Daarom heb ik de categorie gezond broodbeleg in het leven geroepen. Hierin laat ik lekkere en leuke combinaties zien om je bammetjes mee te beleggen.

Een koele en stijlvolle lunchtas
Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koeltas - Lunchtas 7 liter - Zwart

Brisby 4 Laags Geïsoleerde Koeltas – Lunchtas 7 liter – Zwart

Een kleine koeltas die jou de hele dag kan voorzien van heerlijk gekoelde drankjes en vers eten.

Gezond broodbeleg – boterham met pindakaas en kimchi

Om dit recept een beetje snel en simpel te maken, gebruik ik kimchi uit de supermarkt of toko. Hier zijn tegenwoordig hele lekkere kimchi’s te vinden en heel handig voor dit soort recepten. Sowieso is het handig om een potje kimchi in je koelkast te hebben staan, want je kunt het toevoegen aan allerlei soepen, salades, rijst en noedelgerechten. Zo maak je in een handomdraai heerlijke kimchi fried rice, een lekker en makkelijk gerecht. Daarnaast is kimchi ook nog eens heel erg gezond voor je. Dus haal die kimchi in huis! Er is ook plantaardige/vegan kimchi verkrijgbaar, deze is gemaakt zonder vissaus.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Gezond broodbeleg boterham met pindakaas en kimchi Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Gezond broodbeleg - boterham met pindakaas en kimchi

Gezond broodbeleg – boterham met pindakaas en kimchi

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Lunch, Hoofdgerecht, DinerKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Pindakaas met kimchi, komkommer en sriracha, een heerlijke verrassende combinatie voor op een lekkere dik gesneden geroosterde boterham.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 dik gesneden plakken brood, geroosterd

  • 4 eetlepels kimchi

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 10 plakjes komkommer

  • 1 kleine rode ui, flinterdun gesneden

  • sriracha naar smaak

  • gebakken uitjes

  • 1 baby avocado, gehalveerd en in plakjes gesneden

  • 1 eetlepel geroosterde pinda’s, fijngehakt

BEREIDING

  • Rooster de 2 boterhammen. Besmeer de 2 plakken brood met elk 1 eetlepel pindakaas.
  • Snijd ongeveer 10 dunne plakjes komkommer. Verdeel de plakjes over het brood.
  • Schep op elke snee brood 2 eetlepels kimchi en spreid het een beetje uit.
  • De avocado snijd je open, schep het vruchtvlees eruit en snijd de helften voorzichtig in dunne plakken. Verdeel deze over de kimchi. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel deze over de avocado.
  • Drizzle er naar smaak sriracha overheen en garneer met gebakken uitjes en fijngehakte geroosterde pinda’s.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.