Gebakken rijst met kimchi, ook wel bekend als kimchi fried rice. Dit is een gerecht waar ik op terug val als ik echt even niet meer weet wat ik moet koken. Misschien is dit ook wel het meest snelle smaakvolle gerecht dat ik in mijn repertoire heb. De kimchi heeft al zoveel smaak, dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. De kimchi hoef je niet perse zelf te maken. Dit koop je gewoon in de supermarkt. Een handige hack om snel een gezond gerecht op tafel te zetten.
Van kimchi heb je vast weleens gehoord. Het is een Koreaans gerecht gemaakt met gefermenteerde kool en pepers. Het is zuur, zout en pittig tegelijk. Denk aan zuurkool, dat is ook gefermenteerde kool. Kimchi (en ook zuurkool) is erg gezond, met name voor je darmen. Het zit vol natuurlijke probiotica. Daarnaast is het een geweldige smaakmaker bij allerlei gerechten. Je kunt het eigenlijk overal bij serveren. Ik eet het bij salades, in mijn noedelsoep, bij rijstgerechten en naast allerlei soorten groenten.
Gebakken rijst met kimchi
Zelf kimchi maken is op zich best eenvoudig, maar wel even een dingetje. Ik heb het zelf al een keer geprobeerd en dat lukte prima. Maar het is niet iets wat ik wekelijks zou willen doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten kimchi te koop. Mijn supermarkt heeft 3 verschillende merken waarvan twee veganistisch. Ik kies altijd de biologische veganistische variant. De ingrediënten zijn onder andere: Chinese kool, witte kool, wortel, radijs, ui, tomaat, zeezout, knoflook en pepers. En ja, ik eet dus soms ook weleens iets uit een potje!
Vaak gebruik ik voor dit recept een restje gekookte rijst. De hoeveelheden maken niet zo heel veel uit. Ik maak dit regelmatig als snelle lunch of lichte avond maaltijd. Als je een restje rijst gebruikt, staat dit gerecht natuurlijk supersnel op tafel. Je kunt er natuurlijk ook speciaal rijst voor koken. Dit kun je ook al ruim van tevoren doen. Laat deze dan wel goed afkoelen voordat je het gaat opbakken met de kimchi. Zo krijg je namelijk de lekkerste gebakken rijst.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
WIL JE DIT RECEPT DELEN?
Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)