Eetspiratie » Recept voor een snelle pindadressing
Recept voor een snelle pindadressing 1

Recept voor een snelle pindadressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Recept voor een snelle pindadressing, geen pindasaus, maar een koude dressing. Wat is het verschil precies? Een pindasaus is dikker en voller en eet je meestal warm. Een dressing is dunner (meer vloeibaar) en dus geschikt om koud over een gerecht te ‘drizzelen’. Regelmatig maak ik een salade of een bowl (met bijvoorbeeld tofu) en dan wil ik een snelle dressing maken voor erbij. Met romige pindakaas en een paar ingrediënten uit je voorraadkast, flans je binnen 5 minuten een dressing in elkaar.

Deze snelle dressing is niet alleen lekker over een salade maar ook over noedels, rijst, of als topping op een sandwich. Het is ook een prima dip voor groente, tempeh chips of blokjes tofu. Maak daarom meteen een voorraadje, want je kunt het bij verschillende gerechten gebruiken. Het is zeker een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Recept voor een snelle pindadressing

Voor deze dressing kun je ‘gewone’ pindakaas gebruiken maar ook ‘smooth’ of fijne pindakaas. Deze is lekker romig en makkelijk(er) los te roeren. Deze pindakaas kun je gewoon kopen in de supermarkt. Maar als je dit niet in huis hebt dan is de normale pindakaas natuurlijk prima. Maak de dressing zo zoet of pittig als je zelf wilt, dit recept is een basis. Als de dressing in de koelkast heeft gestaan, zal deze iets steviger geworden zijn. Voeg dan een beetje water toe om de dressing te verdunnen.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Recept voor een snelle pindadressing Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Recept voor een snelle pindadressing

Recept voor een snelle pindadressing

Recept van Simone | Eetspiratie
4.7 van 12 stemmen
Categorie: Saus, Dressing, CondimentKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

1

(150 milliliter)
Bereiding

5

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

5

minuten

Met 100% pure pindakaas en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je een snelle en simpele dressing. Serveer over een salade, een bowl of als topping op een broodje of sandwich. Klaar binnen 5 minuten.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels pure pindakaas

  • 1 eetlepel ahornsiroop (of andere zoetstof)

  • halve eetlepel sambal oelek

  • 1-2 eetlepels ketjap manis

  • halve biologische limoen (rasp + sap)

  • 50 milliliter water

  • 1 teen knoflook, geraspt

  • 1 theelepel verse gember, geraspt

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Was de limoen en rasp de helft van de schil boven een ruime kom. Snijd de limoen door de helft en pers het sap eruit en doe dit erbij in de kom.
  • Voeg 2 eetlepels pindakaas toe samen met 1 tot 2 eetlepels ketjap manis, een halve eetlepel sambal oelek en 1 eetlepel ahornsiroop.
  • Voeg nu beetje bij beetje 50 milliliter water toe en roer de pindakaas goed los met een spatel.
  • Blijf net zolang water toevoegen tot je een mooie dunne dressing hebt. Rasp de gember en de knoflook boven de kom en meng deze erdoorheen. Breng de dressing op smaak met een snufje zout.
  • Proef de dressing en voeg indien nodig naar eigen smaak nog extra limoensap/rasp, sambal of ketjap toe. Bewaar de dressing in een schone glazen pot in de koelkast.

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: bewaar 3 tot 4 dagen in een afgesloten pot in de koelkast. 

Meer eetspiratie speciaal voor jou!