Recept voor een snelle pindadressing. Dus geen pindasaus, maar een koude dressing. Wat is het verschil precies? Een pindasaus is dikker en voller en eet je meestal warm. Een dressing is dunner (meer vloeibaar) en dus geschikt om koud over een gerecht te ‘drizzelen’. Regelmatig maak ik een salade of een bowl (met bijvoorbeeld tofu) en dan wil ik een snelle dressing maken voor erbij. Met romige pindakaas en een paar ingrediënten uit je voorraadkast, flans je binnen 5 minuten een dressing in elkaar.
Deze snelle dressing is niet alleen lekker over een salade maar ook over noedels, rijst, of als topping op een sandwich. Het is ook een prima dip voor groente, tempeh chips of blokjes tofu. Maak daarom meteen een voorraadje, want je kunt het bij verschillende gerechten gebruiken. Het is zeker een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Recept voor een snelle pindadressing
Voor deze dressing kun je ‘gewone’ pindakaas gebruiken maar ook ‘smooth’ of fijne pindakaas. Deze is lekker romig en makkelijk(er) los te roeren. Deze pindakaas kun je gewoon kopen in de supermarkt. Maar als je dit niet in huis hebt dan is de normale pindakaas natuurlijk prima. Maak de dressing zo zoet of pittig als je zelf wilt, dit recept is een basis. Als de dressing in de koelkast heeft gestaan, zal deze iets steviger geworden zijn. Voeg dan een beetje water toe om de dressing te verdunnen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE