Recept voor een snelle pindadressing. Dus geen pindasaus, maar een koude dressing. Wat is het verschil precies? Een pindasaus is dikker en voller en eet je meestal warm. Een dressing is dunner (meer vloeibaar) en dus geschikt om koud over een gerecht te ‘drizzelen’. Regelmatig maak ik een salade of een bowl (met bijvoorbeeld tofu) en dan wil ik een snelle dressing maken voor erbij. Met romige pindakaas en een paar ingrediënten uit je voorraadkast, flans je binnen 5 minuten een dressing in elkaar.
Deze snelle dressing is niet alleen lekker over een salade maar ook over noedels, rijst, of als topping op een sandwich. Het is ook een prima dip voor groente, tempeh chips of blokjes tofu. Maak daarom meteen een voorraadje, want je kunt het bij verschillende gerechten gebruiken. Het is zeker een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Recept voor een snelle pindadressing
Voor deze dressing kun je ‘gewone’ pindakaas gebruiken maar ook ‘smooth’ of fijne pindakaas. Deze is lekker romig en makkelijk(er) los te roeren. Deze pindakaas kun je gewoon kopen in de supermarkt. Maar als je dit niet in huis hebt dan is de normale pindakaas natuurlijk prima. Maak de dressing zo zoet of pittig als je zelf wilt, dit recept is een basis. Als de dressing in de koelkast heeft gestaan, zal deze iets steviger geworden zijn. Voeg dan een beetje water toe om de dressing te verdunnen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Recept voor een snelle pindadressing
150
milliliter5
minutesMet pindakaas en een aantal ingrediënten uit je voorraadkast maak je een snelle en simpele dressing.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ahornsiroop (maple syrup) (of zoetstof naar keuze)
halve eetlepel sambal oelek
1 – 2 eetlepels ketjap manis
halve (biologische) limoen (rasp + sap)
50 milliliter water
1 teen geraspte knoflook
1 theelepel vers geraspte gember
zout naar smaak
BEREIDING
- Was de limoen en rasp de helft van de schil boven een ruime kom. Snijd de limoen door de helft en pers het sap eruit in de kom.
- Voeg de pindakaas toe samen met de ketjap manis, sambal en ahornsiroop.
- Voeg nu beetje bij beetje water toe en roer de pindakaas los met een spatel.
- Blijf net zolang water toevoegen tot je een mooie dunne dressing hebt. Rasp de gember en de knoflook boven de kom en meng deze erdoorheen. Breng de dressing op smaak met een snufje zout.
- Proef de dressing en voeg indien nodig naar eigen smaak nog extra limoensap/rasp, sambal of ketjap toe. Bewaar de dressing in een schone glazen pot in de koelkast.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Nee, dat is niet aan te raden.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
- Aziatische salade met pindadressing in een pot
- Kipgehaktballetjes in pindasaus uit de slowcooker
- Snelle en simpele dressings
- Chocolade smoothie
- Pindasaus
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.