Champignons met knoflookboter en sojasaus, een simpel en lekker gerecht. Je hebt niet veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit recept zelfs al in huis. Dit gerecht kun je ook makkelijk omtoveren tot een plantaardig gerecht. Je hoeft alleen maar de boter te ‘swappen’ voor plantaardige boter. Serveer met rijst, aardappelpuree of knapperig brood.
Gerechten met champignons en andere paddenstoelensoorten kun je niet genoeg in je repertoire hebben. Als je even geen Eetspiratie hebt zijn dit soort makkelijke recepten altijd een goed idee. In dit artikel vind je de lekkerste recepten met paddenstoelen. Champignons zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Eerder schreef ik een artikel over hoe je de lekkerste champignons kunt bakken. Lees dat artikel hier terug.
![Onmisbaar in de Aziatische keuken](https://www.eetspiratie.nl/wp-content/uploads/2024/07/Onmisbaar-in-de-Aziatische-keuken-1.jpg)
Champignons met knoflookboter en sojasaus
Voor dit recept heb ik kastanjechampignons gebruikt. Je kunt ook prima gewone witte champignons gebruiken of een mix van verschillende paddenstoelen. Dit gerecht eet je met bijvoorbeeld aardappelpuree, rijst of lekker knapperig brood. Gebruik dit recept als basis en voeg naar eigen smaak knoflook en sojasaus toe. Ik gebruik hiervoor Japanse sojasaus. In dit artikel kun je lezen welke sojasaus ik altijd gebruik. Ook kun je als alternatief voor sojasaus tamari gebruiken, dit heeft dezelfde smaak maar het is glutenvrij.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
![Champignons met knoflookboter en sojasaus](https://www.eetspiratie.nl/wp-content/uploads/2022/05/Champignons-met-knoflookboter-en-sojasaus-Pinterest-1.jpg)
Champignons met knoflookboter en sojasaus
4
porties5
minuten15
minuten20
minutenGebakken champignons met knoflookboter en sojasaus. Een heerlijk bijgerecht of lunchgerecht dat binnen no time op tafel staat. Serveer met rijst, aardappelpuree of op zuurdesembrood. Vervang de boter door een plantaardige variant voor een vegan versie van dit gerecht.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
400 gram (kastanje)champignons, in stukjes gesneden
1 eetlepel (plantaardige) boter
1-2 eetlepels sojasaus
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers gehakte peterselie (of de diepvries variant)
1 eetlepel olie
vers gemalen zwarte peper naar smaak
BEREIDING
- Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in redelijk grove stukjes. Hak 1 tot 2 tenen knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de champignons bruin. Doe ze in de pan en laat ze minimaal 2 minuten goed bakken aan één kant en schep ze daarna om en bak ze aan de andere kant. Op deze manier worden de champignons lekker bruin.
- Voeg als de champignons een kleurtje hebben 1 eetlepel boter en de fijngehakte knoflook toe. Schep alles goed om zodat alle champignons bedekt zijn met een laagje boter.
- Schenk er 1 tot 2 eetlepels sojasaus erbij en bestrooi royaal met vers gemalen zwarte peper. Meng dit goed door elkaar, haal de pan van het fornuis en garneer met vers gehakte peterselie.
AANTEKENINGEN
- Deze champignons zijn ook lekker (zowel warm als koud) op een knapperig broodje samen met een beetje sla.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Wat is het verschil tussen ketjap en sojasaus?
- Ketjap champignons
- Hoe bak je de lekkerste champignons?
- Zelf ketjap manis maken
- Champignon rendang
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.