Champignons met knoflookboter en sojasaus, een simpel en lekker gerecht. Je hebt niet veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit recept zelfs al in huis. Dit gerecht kun je ook makkelijk omtoveren tot een veganistisch gerecht. Je hoeft alleen maar de boter te ‘swappen’ voor plantaardige boter.
Gerechten met champignons kun je niet genoeg in je repertoire hebben. Als je even geen Eetspiratie hebt zijn dit soort makkelijke recepten altijd een goed idee. Champignons zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Eerder schreef ik een artikel over hoe je de lekkerste champignons kunt bakken. Lees dat artikel hier terug.
Champignons met knoflookboter en sojasaus
Voor dit recept heb ik kastanjechampignons gebruikt. Je kunt ook prima gewone witte champignons gebruiken of een mix van verschillende paddenstoelen. Dit gerecht eet je met bijvoorbeeld aardappelpuree, rijst of lekker knapperig brood. Gebruik dit recept als basis en voeg naar eigen smaak knoflook en sojasaus toe. Ik gebruik hiervoor Japanse sojasaus. In dit artikel kun je lezen welke sojasaus ik altijd gebruik. Ook kun je als alternatief voor sojasaus tamari gebruiken, dit heeft dezelfde smaak maar het is glutenvrij.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)