Eetspiratie » Champignons met knoflookboter en sojasaus
Champignons met knoflookboter en sojasaus

Champignons met knoflookboter en sojasaus

Champignons met knoflookboter en sojasaus, een simpel en lekker gerecht. Je hebt niet veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit recept zelfs al in huis. Dit gerecht kun je ook makkelijk omtoveren tot een veganistisch gerecht. Je hoeft alleen maar de boter te ‘swappen’ voor plantaardige boter.

Gerechten met champignons kun je niet genoeg in je repertoire hebben. Als je even geen Eetspiratie hebt zijn dit soort makkelijke recepten altijd een goed idee. Champignons zijn lekker, gezond en makkelijk te bereiden. Eerder schreef ik een artikel over hoe je de lekkerste champignons kunt bakken. Lees dat artikel hier terug.

Champignons met knoflookboter en sojasaus

Voor dit recept heb ik kastanjechampignons gebruikt. Je kunt ook prima gewone witte champignons gebruiken of een mix van verschillende paddenstoelen. Dit gerecht eet je met bijvoorbeeld aardappelpuree, rijst of lekker knapperig brood. Gebruik dit recept als basis en voeg naar eigen smaak knoflook en sojasaus toe. Ik gebruik hiervoor Japanse sojasaus. In dit artikel kun je lezen welke sojasaus ik altijd gebruik. Ook kun je als alternatief voor sojasaus tamari gebruiken, dit heeft dezelfde smaak maar het is glutenvrij.

Champignons met knoflookboter en sojasaus

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Total time

20

minuten

Champignons met knoflookboter en sojasaus.

Ingrediënten

  • 400 gram (kastanje)champignons

  • 1 eetlepel (plantaardige) boter

  • 1 tot 2 eetlepels sojasaus

  • 1 tot 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie (of de diepvries variant)

  • 1 eetlepel olie

  • vers gemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in redelijk grove stukjes. Rasp de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak de champignons rondom bruin.
  • Voeg nu een eetlepel boter en de geraspte knoflook toe. Schep alles goed om zodat alle champignons bedekt zijn met een laagje boter.
  • Schenk de sojasaus erbij en bestrooi royaal met vers gemalen zwarte peper. Meng dit goed door elkaar, haal de pan van het fornuis en garneer met vers gehakte peterselie.

Aantekeningen

  • Deze champignons zijn ook lekker (zowel warm als koud) op een knapperig broodje samen met een beetje sla.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE