8 makkelijke recepten met paddenstoelen, gewoon omdat ze superlekker zijn! Champignons, oesterzwammen, portobello en shiitake zijn paddenstoelen die wij hier thuis het vaakst eten. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te bereiden en ze passen bij veel verschillende gerechten. Ter inspiratie maakte ik een overzicht van 8 gerechten met onder andere kastanjechampignons en oesterzwammen.
Elke week bestel ik standaard twee doosjes kastanjechampignons en vier doosjes oesterzwammen met de boodschappen mee. Met deze paddenstoelen kan ik altijd een lekker gerecht op tafel zetten. Ze zijn heerlijk op brood voor de lunch, een goede aanvulling in een soep of pasta of lekker gebakken in de oven als vulling voor een wrap of pitabroodje. Ook zijn ze een smaakvolle toevoeging in wokgerechten en noedelsoep. Met paddenstoelen kun je dus alle kanten op. Je kunt oesterzwammen ook makkelijk zelf kweken! Zo heb je altijd verse oesterzwammen in huis om de lekkerste gerechten te maken!
8 makkelijke recepten met paddenstoelen
1. Gebakken oesterzwammen
Deze veelzijdige paddenstoel is heel makkelijk te bereiden en neutraal van smaak. Je kunt ze bakken in zijn geheel, frituren met een laagje beslag, scheuren in reepjes en bakken in de oven (of pan) of ze gesneden toevoegen aan een soep of wokgerecht. Oesterzwammen zijn betaalbaar en gezond. Ik bak ze het liefst in de oven en verwerk ze daarna in allerlei gerechten. Bekijk hier het recept voor gebakken oesterzwammen.
2. Broodje pulled oesterzwam
Je kunt van oesterzwammen een vega variant maken op ‘pulled pork’. Door deze paddenstoelen in dunne reepjes te scheuren, krijg je dezelfde structuur als vlees dat uren heeft gegaard in een slowcooker of oven. Bak de reepjes op in een koekenpan met ketjap, kruiden en specerijen en je hebt een heerlijk broodje met pulled oesterzwam. Bekijk hier het recept.
3. Hoe bak je de lekkerste champignons?
Hoe bak je champignons zonder dat ze zacht en snotterig worden? Met de tips uit dit artikel bak je lekkere bruine champignons met een knapperig korstje en een stevige bite. Heerlijk op een broodje of toast met een laagje hummus of geprakte avocado.
4. Ketjap champignons
Voor dit gerecht kun je zowel witte champignons als kastanjechampignons gebruiken. Het is een goedkoop en snel gerecht wat je eet met rijst. Het is een soort variant het bekende Indische gerecht babi ketjap maar dan met champignons. Bekijk hier het recept.
5. Champignons met knoflookboter en sojasaus
Dit eenvoudig gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Champignons met een lekker sausje van (plantaardige) boter en sojasaus. Het kan worden gegeten met rijst, aardappelpuree en brood. Een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse dag of een lui weekend. Bekijk het recept hier.
6. Stroganoff met champignons
Dit gerecht maak je in een multicooker of gewone pan. Champignons met pasta is altijd een goede combinatie. De kooktijd in de Crock-Pot Express is maar 4 minuten, dus het staat binnen no-time op tafel. Bekijk hier het recept. Heb je geen multicooker maar wel een slowcooker? Stroganoff kun je ook low en slow bereiden. Hier vind je het recept voor de slowcooker variant.
7. Noedelsoep
Champignons zijn niet alleen lekker, ze geven een bouillon ook een sterke smaak. Voor een noedelsoep zijn champignons daarom een perfect ingrediënt. Bekijk hier het recept voor noedelsoep uit de slowcooker. Je kunt deze soep natuurlijk ook prima maken in een gewone pan.
8. Koreaanse groentepannenkoekjes
In groentepannenkoekjes kun je allerlei groenten verwerken, maar ook champignons, koningsoesterzwam en ‘gewone’ oesterzwammen. De champignons druk je in het beslag en bak je tot ze een bruin kleurtje hebben. De oesterzwammen bak je gewoon mee met de groenten in het beslag. Zo kun je restjes verwerken en meer paddenstoelen toevoegen aan je maaltijden. Bekijk hier het recept voor groentepannenkoekjes.
Wil je dit artikel 8 makkelijke recepten met paddenstoelen bewaren? Pin dan de onderstaande foto op een van je Pinterest borden.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
- Gebakken oesterzwammen
- Lekkere alternatieven voor vlees
- Ketjap champignons
- Hoe bak je de lekkerste champignons?
- 10 ingrediënten die ik altijd in huis heb
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.