8 makkelijke recepten met paddenstoelen, gewoon omdat ze superlekker zijn! Champignons, oesterzwammen, portobello en shiitake zijn paddenstoelen die wij hier thuis het vaakst eten. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te bereiden en ze passen bij veel verschillende gerechten. Ter inspiratie maakte ik een overzicht van 8 gerechten met onder andere kastanjechampignons en oesterzwammen.
Elke week bestel ik standaard twee doosjes kastanjechampignons en vier doosjes oesterzwammen met de boodschappen mee. Met deze paddenstoelen kan ik altijd een lekker gerecht op tafel zetten. Ze zijn heerlijk op brood voor de lunch, een goede aanvulling in een soep of pasta of lekker gebakken in de oven als vulling voor een wrap of pitabroodje. Ook zijn ze een smaakvolle toevoeging in wokgerechten en noedelsoep. Met paddenstoelen kun je dus alle kanten op. Je kunt oesterzwammen ook makkelijk zelf kweken! Zo heb je altijd verse oesterzwammen in huis om de lekkerste gerechten te maken!
Oesterzwam kweekset
Zelf paddenstoelen kweken op koffiedik. Ook leuk als cadeau!
Deze veelzijdige paddenstoel is heel makkelijk te bereiden en neutraal van smaak. Je kunt ze bakken in zijn geheel, frituren met een laagje beslag, scheuren in reepjes en bakken in de oven (of pan) of ze gesneden toevoegen aan een soep of wokgerecht. Oesterzwammen zijn betaalbaar en gezond. Ik bak ze het liefst in de oven en verwerk ze daarna in allerlei gerechten. Bekijk hier het recept voor gebakken oesterzwammen.
Gebakken oesterzwammen
2. Broodje pulled oesterzwam
Je kunt van oesterzwammen een vega variant maken op ‘pulled pork’. Door deze paddenstoelen in dunne reepjes te scheuren, krijg je dezelfde structuur als vlees dat uren heeft gegaard in een slowcooker of oven. Bak de reepjes op in een koekenpan met ketjap, kruiden en specerijen en je hebt een heerlijk broodje met pulled oesterzwam. Bekijk hier het recept.
3. Hoe bak je de lekkerste champignons?
Hoe bak je champignons zonder dat ze zacht en snotterig worden? Met de tips uit dit artikel bak je lekkere bruine champignons met een knapperig korstje en een stevige bite. Heerlijk op een broodje of toast met een laagje hummus of geprakte avocado.
Hoe bak je de lekkerste champignons?
4. Ketjap champignons
Voor dit gerecht kun je zowel witte champignons als kastanjechampignons gebruiken. Het is een goedkoop en snel gerecht wat je eet met rijst. Het is een soort variant het bekende Indische gerecht babi ketjap maar dan met champignons. Bekijk hier het recept.
5. Champignons met knoflookboter en sojasaus
Dit eenvoudig gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Champignons met een lekker sausje van (plantaardige) boter en sojasaus. Het kan worden gegeten met rijst, aardappelpuree en brood. Een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse dag of een lui weekend. Bekijk het recept hier.
Champignons met knoflookboter en sojasaus
6. Stroganoff met champignons
Dit gerecht maak je in een multicooker of gewone pan. Champignons met pasta is altijd een goede combinatie. De kooktijd in de Crock-Pot Express is maar 4 minuten, dus het staat binnen no-time op tafel. Bekijk hier het recept. Heb je geen multicooker maar wel een slowcooker? Stroganoff kun je ook low en slow bereiden. Hier vind je het recept voor de slowcooker variant.
7. Noedelsoep
Champignons zijn niet alleen lekker, ze geven een bouillon ook een sterke smaak. Voor een noedelsoep zijn champignons daarom een perfect ingrediënt. Bekijk hier het recept voor noedelsoep uit de slowcooker. Je kunt deze soep natuurlijk ook prima maken in een gewone pan.
8. Koreaanse groentepannenkoekjes
In groentepannenkoekjes kun je allerlei groenten verwerken, maar ook champignons, koningsoesterzwam en ‘gewone’ oesterzwammen. De champignons druk je in het beslag en bak je tot ze een bruin kleurtje hebben. De oesterzwammen bak je gewoon mee met de groenten in het beslag. Zo kun je restjes verwerken en meer paddenstoelen toevoegen aan je maaltijden. Bekijk hier het recept voor groentepannenkoekjes.
Wil je dit artikel 8 makkelijke recepten met paddenstoelen bewaren? Pin dan de onderstaande foto op een van je Pinterest borden.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.