Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker. En als ik zeg snel dan bedoel ik ook snel! Je hebt een paar minuten nodig om de cooker op te warmen en de kooktijd is maar 4 minuten. Een keer met je ogen knipperen en het is klaar. Dit gerecht maak ik als ik het druk heb of als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Het recept is niet ingewikkeld en aan te passen naar eigen smaak. Als je in het bezit bent van een multicooker zou ik dit gerecht zeker eens proberen.
Ik maakte al eerder stroganoff met champignons, maar dan in de slowcooker (lees hier het recept). Nu heb ik ook een versie voor de multicooker gemaakt. Ik gebruik al een paar jaar met veel plezier de Crock-Pot Express (lees hier meer over koken met de multicooker). Pasta kun je namelijk perfect koken in deze pan en het is ook nog eens snel klaar. Dit gerecht kan eigenlijk niet mislukken. Met een kooktijd van 4 minuten is je pasta al dente en bij een kooktijd van 5 minuten is het zacht.
Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker
Zoals ik eerder aangaf, kun je dit gerecht maken naar eigen smaak. Je kunt roomboter, kookroom en Parmezaanse kaas gebruiken, maar als je het veganistisch wilt maken gebruik je plantaardige boter en room (bijvoorbeeld haverroom) en nutritional yeast (edelgistvlokken) voor de kaassmaak. Net wat je zelf lekker vindt en in huis hebt. Je kunt er een salade bij serveren of er doperwten of rucola doorheen mengen. Een crunchy topping van knoflookcroutons of geroosterde pijnboompitjes is ook een aanrader. Met dit gerecht kun je alle kanten op.
Mocht je nu alleen champignons een beetje saai vinden dan kun je er ook vlees aan toevoegen. Zonder vlees smaakt het ook al erg lekker, maar wil je toch iets extra’s dan kun je bijvoorbeeld dungesneden reepjes kip toevoegen. Ook plantaardige kipstukjes passen er prima bij. Het handigst is om deze dan even apart te bakken in een koekenpan terwijl de stroganoff in de multicooker zit. Als de stroganoff klaar is, voeg je de gebakken kip toe. Dit doe ik ook bij mijn recept voor risotto in de multicooker (bekijk hier het recept).

CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L
Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker
4
personen10
minuten10
minuten20
minutenMaak een supersnelle stroganoff met champignons in je multicooker!
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
320 gram volkoren fusilli
halve eetlepel (plantaardige) boter
3 eetlepels bloem
1 ui
3 tenen knoflook
350 gram champignons
halve eetlepel mosterd
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels sojasaus
3 laurierblaadjes
2 eetlepels Parmezaanse kaas of edelgistvlokken
100 milliter kookroom of plantaardige room
800 milliliter groentebouillon (vers, uit een pot of van blokjes)
1 eetlepel groentebouillonpoeder
zout en peper
BEREIDING
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Weeg de hoeveelheid pasta af en zet de rest van de ingrediënten klaar.
- Zet de multicooker op een stevige ondergrond en controleer of de binnenpan is geplaatst en de rubberen ring in de deksel zit.
- Druk op sauté en doe de boter in de pan samen met de ui, knoflook en laurier en fruit dit aan.
- Voeg de champignons toe en schep alles goed om. Doe de mosterd en de tijm erbij en schep nogmaals goed om.
- Voeg 3 eetlepels bloem toe en meng dit er doorheen. Zorg dat alle bloem wordt opgenomen. Schenk de sojasaus erbij en voeg de Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken) en een snufje vers gemalen zwarte peper toe. Schep alles goed om. Druk op stop om de sauté stand te stoppen.
- Schenk de groentebouillon erbij en voeg de pasta toe. Zorg dat de pasta volledig onderstaat.
- Plaats de deksel op de pan en sluit direct het ventiel. Kies manual, stel een kooktijd in van 4 minuten en druk op start. De pan gaat nu opwarmen en er verschijnt heat op de display. Als de pan is opgewarmd hoor je een piepsignaal en de pan gaat nu terugtellen van 4 naar 0.
- Als de kooktijd verstreken is hoor je nogmaals een piepsignaal. Druk nu op start/stop om de pan uit te schakelen en open voorzichtig het ventiel. Er komt veel hete stoom uit.
- Open de deksel en roer de pasta even door. Schenk er nu 100 milliliter (plantaardige) room bij en meng dit door de pasta. Eventueel kun je nu ook diepvrieserwten toevoegen. Proef de stroganoff en breng op smaak met groentebouillonpoeder, zout en peper. Drizzle er eventueel nog een beetje extra room overheen. Serveer direct.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker?
- Ketjap champignons
- Hoe bak je de lekkerste champignons?
- Champignon rendang
- 8 makkelijke recepten met paddenstoelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.