Eetspiratie » Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker
Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker. En als ik zeg snel dan bedoel ik ook snel! Je hebt een paar minuten nodig om de cooker op te warmen en de kooktijd is maar 4 minuten. Een keer met je ogen knipperen en het is klaar. Dit gerecht maak ik als ik het druk heb of als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Het recept is niet ingewikkeld en aan te passen naar eigen smaak. Als je in het bezit bent van een multicooker zou ik dit gerecht zeker eens proberen.

Ik maakte al eerder stroganoff met champignons, maar dan in de slowcooker (lees hier het recept). Nu heb ik ook een versie voor de multicooker gemaakt. Ik gebruik al een paar jaar met veel plezier de Crock-Pot Express (lees hier meer over koken met de multicooker). Pasta kun je namelijk perfect koken in deze pan en het is ook nog eens snel klaar. Dit gerecht kan eigenlijk niet mislukken. Met een kooktijd van 4 minuten is je pasta al dente en bij een kooktijd van 5 minuten is het zacht.

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker (Crock-Pot Expres of Instant Pot)

Zoals ik eerder aangaf, kun je dit gerecht maken naar eigen smaak. Je kunt roomboter, kookroom en Parmezaanse kaas gebruiken, maar als je het veganistisch wilt maken gebruik je plantaardige boter en room (bijvoorbeeld haverroom) en nutritional yeast (edelgistvlokken) voor de kaassmaak. Net wat je zelf lekker vindt en in huis hebt. Je kunt er een salade bij serveren of er doperwten of rucola doorheen mengen. Een crunchy topping van knoflookcroutons of geroosterde pijnboompitjes is ook een aanrader. Met dit gerecht kun je alle kanten op.

Mocht je nu alleen champignons een beetje saai vinden dan kun je er ook vlees aan toevoegen. Zonder vlees smaakt het ook al erg lekker, maar wil je toch iets extra’s dan kun je bijvoorbeeld dungesneden reepjes kip toevoegen. Ook plantaardige kipstukjes passen er prima bij. Het handigst is om deze dan even apart te bakken in een koekenpan terwijl de stroganoff in de multicooker zit. Als de stroganoff klaar is, voeg je de gebakken kip toe. Dit doe ik ook bij mijn recept voor risotto in de multicooker (bekijk hier het recept).

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker

Snelle stroganoff met champignons uit de multicooker

5 van 1 stem
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Total time

20

minuten

Maak een supersnelle stroganoff met champignons in je multicooker!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 320 gram 320 volkoren fusilli

  • halve eetlepel halve (plantaardige) boter

  • 3 eetlepels 3 bloem

  • 1 1 ui

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 350 gram 350 champignons

  • halve eetlepel halve mosterd

  • 2 theelepels 2 gedroogde tijm

  • 2 eetlepels 2 sojasaus

  • 3 3 laurierblaadjes

  • 2 eetlepels 2 Parmezaanse kaas of edelgistvlokken

  • 100 milliter 100 kookroom of plantaardige room

  • 800 milliliter 800 groentebouillon (vers, uit een pot of van blokjes)

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder

  • zout en peper

Bereiding:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Weeg de hoeveelheid pasta af en zet de rest van de ingrediënten klaar.
  • Zet de multicooker op een stevige ondergrond en controleer of de binnenpan is geplaatst en de rubberen ring in de deksel zit.
  • Druk op sauté en doe de boter in de pan samen met de ui, knoflook en laurier en fruit dit aan.
  • Voeg de champignons toe en schep alles goed om. Doe de mosterd en de tijm erbij en schep nogmaals goed om.
  • Voeg 3 eetlepels bloem toe en meng dit er doorheen. Zorg dat alle bloem wordt opgenomen. Schenk de sojasaus erbij en voeg de Parmezaanse kaas (of edelgistvlokken) en een snufje vers gemalen zwarte peper toe. Schep alles goed om. Druk op stop om de sauté stand te stoppen.
  • Schenk de groentebouillon erbij en voeg de pasta toe. Zorg dat de pasta volledig onderstaat.
  • Plaats de deksel op de pan en sluit direct het ventiel. Kies manual, stel een kooktijd in van 4 minuten en druk op start. De pan gaat nu opwarmen en er verschijnt heat op de display. Als de pan is opgewarmd hoor je een piepsignaal en de pan gaat nu terugtellen van 4 naar 0.
  • Als de kooktijd verstreken is hoor je nogmaals een piepsignaal. Druk nu op start/stop om de pan uit te schakelen en open voorzichtig het ventiel. Er komt veel hete stoom uit.
  • Open de deksel en roer de pasta even door. Schenk er nu 100 milliliter (plantaardige) room bij en meng dit door de pasta. Eventueel kun je nu ook diepvrieserwten toevoegen. Proef de stroganoff en breng op smaak met groentebouillonpoeder, zout en peper. Drizzle er eventueel nog een beetje extra room overheen. Serveer direct.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)