Krokante toast met kip, een bekend Chinees dim sum gerecht maar dan met kip in plaats van garnalen. Dit gerechtje wordt ook wel shrimp toast of prawn toast genoemd. Stukjes brood, (meestal in de vorm van een driehoekje) worden besmeerd met fijngehakte garnalen, gewenteld in sesamzaadjes en vervolgens gefrituurd. Ik maakte mijn eigen versie van deze toast maar dan met kip. De toast serveer je met een lekkere chilidipsaus.
Dit gerecht heb ik een aantal keer uitgetest. Ik heb het gemaakt met garnalen, verschillende soorten brood, ik heb het gefrituurd en gebakken in de oven. Uiteindelijk heb ik de manier gevonden die ik persoonlijk het makkelijkst en het meest lekker vind.
Krokante toast met kip
Voor de toast zijn er twee goede opties namelijk, wit casino brood en wit voorgesneden stokbrood. Het verschil zit hem voornamelijk de vorm en de korst. Het stokbrood is wat meer robuust en het casino brood wat lichter van structuur. Het is allebei lekker, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het voorgesneden stokbrood. Dit kun je in een zak kopen in de supermarkt. Als je casino brood gebruikt, knip je deze in vierkantjes. De korstjes mag je eraan laten zitten.
De werkwijze is heel simpel. Je brengt het kipgehakt op smaak en smeert hiervan een heel dun laagje op een stukje brood. Deze bak je vervolgens af in de oven en daarna gaat de toast nog twee minuten onder de grill. That’s it!
Invriezen
Heb je teveel broodjes, dan kun je er ervoor kiezen om deze in te vriezen. Dit doe je na stap 5 (zie bereidingswijze). Verdeel de broodjes met de kip op een bord of dienblad, dek af met een stukje huishoudfolie en zet deze in de vriezer. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze bij elkaar doen in een zak. Wil je ze gaan opeten dan volg je de bereidingswijze na stap 6 weer. Je kunt voor dit recept kipgehakt gebruiken dat uit de vriezer komt. Als je toast wilt gaan invriezen, neem dan ‘vers’ kipgehakt van de slager of supermarkt.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)