Krokante toast met kip, een variant op de bekende shrimp toast. Een bekend Chinees dim sum gerecht is shrimp toast of prawn toast. Stukjes brood, (meestal in de vorm van een driehoekje) worden besmeerd met fijngehakte garnalen, gewenteld in sesamzaadjes en vervolgens gefrituurd. Klinkt goed toch! Ik maakte mijn eigen versie van deze toast maar dan met kip. De toast serveer je met een lekkere chilisaus dip.
Dit gerecht heb ik een aantal keer uitgetest. Ik heb het gemaakt met garnalen, verschillende soorten brood, ik heb het gefrituurd en gebakken in de oven. Uiteindelijk heb ik de manier gevonden die ik persoonlijk het makkelijkst en het meest lekker vind.
Krokante toast met kip
Voor de toast zijn er twee goede opties namelijk, wit casino brood en wit stokbrood. Het verschil zit hem voornamelijk de vorm en de korst. Het stokbrood is wat meer robuust en het casino brood wat lichter van structuur. Het is allebei lekker, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar stokbrood. Het is handig als je al voorgesneden stokbrood koopt in de winkel. Als je casino brood gebruikt, knip je deze in vierkantjes. De korstjes mag je eraan laten zitten.
De werkwijze is heel simpel. Je brengt het kipgehakt op smaak en smeert hiervan een heel dun laagje op een stukje brood. Deze bak je vervolgens af in de oven en daarna gaat de toast nog twee minuten onder de grill. That’s it!
Invriezen
Heb je teveel broodjes, dan kun je er ervoor kiezen om de helft in te vriezen. Dit doe je na stap 5 (zie bereidingswijze). Verspreid de broodjes op een bord, dek af met een stukje huishoudfolie en zet deze in de vriezer. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze bij elkaar doen in een zak. Wil je ze gaan opeten dan volg je de bereidingswijze na stap 6 weer.
Je kunt voor dit recept kipgehakt gebruiken dat uit de vriezer komt. Als je toast wilt gaan invriezen, neem dan ‘vers’ kipgehakt van de slager of supermarkt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE