Eetspiratie » Snel krokante kip maken
Krokante kip

Snel krokante kip maken

Ik heb een hekel aan paneren! Je hebt een berg afwas, je keuken zit onder de bloem en paneermeel (althans die van mij wel). Dus toen ik deze tip voor het maken van krokante kip van Jamie Oliver zag in het programma 15 minute meals was ik erg blij! Geen drie aparte borden meer met bloem, ei en paneermeel, maar je gebruikt alleen maar polenta! 

Polenta is maisgriesmeel dus eigenlijk grof gemalen mais. Met dit griesmeel kun je in een handomdraai een krokant korstje toveren om een stukje kip en dat scheelt een hoop tijd en werk.

Ingrediënten

  • ongeveer 500 gram kipfilet of kipfilethaasjes

  • zout en vers gemalen zwarte peper

  • snufje kerriepoeder

  • 3 tot 4 flinke eetlepels (biologische) polenta

  • scheutje rijst- of kokosolie om de kip in te bakken

Hoe maak je het?

  • Verhit een ruime scheut olie in een koekenpan en bestrooi de kip met zout en peper.
  • Als je een dikke kipfilet hebt, kun je hem het beste eerst wat platter maken door de kip tussen een bakpapier te leggen en er met iets zwaars op te ‘slaan’ zoals een deegroller of een koekenpan. Op deze manier is de kip ook sneller gaar. Je kunt natuurlijk ook stukjes of reepjes kip paneren met polenta.
  • Meng in een diep bord de polenta met het kerriepoeder en haal de kip erdoorheen, druk het hier en daar een beetje aan.
    Je kunt in plaats van kerriepoeder natuurlijk ook andere gedroogde kruiden gebruiken die je lekker vindt. Paprikapoeder, knoflookpoeder, tijm of oregano passen er ook goed bij.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Om te kijken of de kip gaar is kun je het beste het dikste stuk kip uit de pan halen en deze open snijden om het te controleren.

Tip: lekker in een wrap met honing mosterdsaus of maak er een kipburger van met citroenmayonaise. En door de kip in kleinere stukjes te snijden kun je er ook kip ‘nuggets’ van maken, lekker met zoete aardappelfrietjes.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

negentien + een =