Eetspiratie » Snel krokante kip maken
Krokante kip

Snel krokante kip maken

Snel krokante kip maken zonder het gedoe van paneren. Ik heb een hekel aan paneren. Je hebt een berg afwas, je keuken zit onder de bloem en paneermeel en ik kan nooit één schone hand houden. Dus toen ik deze tip voor het maken van krokante kip van Jamie Oliver zag in het programma ’15 minute meals’ was ik erg blij! Geen drie aparte borden meer met bloem, ei en paneermeel, maar je gebruikt alleen maar polenta! 

Polenta is maisgriesmeel dus grof gemalen mais. Met dit griesmeel kun je in een handomdraai een krokant korstje toveren om kip, vlees, groenten of zelfs kaas. Je kunt de ingrediënten direct paneren in de polenta maar als je wilt kun je ze eerst door de bloem wentelen. Het geeft een stevige krokante korst en een lekkere hartige smaak.

Snel krokante kip maken

Daarnaast is polenta glutenvrij, het bevat meer voedingsstoffen ten opzichte van bloem en het heeft meer smaak. Polenta kun je kopen in de supermarkt, bij de toko of de Turkse supermarkt. Voor het maken van krokante kip is het handig als je vooraf de kipfilet of kippendij iets platter ‘slaat’. Dit kun je doen door de kip tussen twee velletjes bakpapier te leggen en er met bijvoorbeeld met een deegroller of een klein steelpannetje op te slaan. Hierdoor wordt het vlees niet alleen mals maar gaart het ook gelijkmatig. Zo krijg je een perfect gebakken stukje kip. Door de polenta te mengen met bijvoorbeeld kerriepoeder krijg je meteen meer smaak. In plaats van kerriepoeder kun je ook kipkruiden, tijm, rozemarijn of een Italiaans kruidenmengsel gebruiken.

Snel krokante kip maken

Snel krokante kip maken

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

500

gram
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Met polenta kun je kip snel een heerlijk krokant korstje geven.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram kipfilet, kiphaasjes of kippendijen

  • halve theelepel kerriepoeder

  • 4 eetlepels (biologische) polenta

  • zout en peper naar smaak

  • 1 – 2 eetlepels plantaardige olie

BEREIDING

  • Neem een diep bord en doe hierin 4 eetlepels polenta, een halve theelepel kerriepoeder, en een snufje peper en zout.
  • Neem de kipfilet en leg deze tussen 2 velletjes bakpapier en sla deze plat met bijvoorbeeld een deegroller.
  • Leg de kipfilet in de polenta en druk deze goed aan. Doe dit ook bij de andere zijde en zorg dat de filet volledig bedekt is.
  • Verhit 1 tot 2 eetlepels olie in een ruime pan en bak de kip op middelhoog vuur bruin en krokant. Test een klein stukje om te controleren of de kip gaar is.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.