Simpele runderstoof uit de slowcooker

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Onlangs schreef ik een review over het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver. In dit mooie boek staan (zoals de titel al doet vermoeden) alleen maar recepten met 5 ingrediënten. Mijn oog viel op een recept voor een runderstoofgerecht en ik dacht, dit kan ik makkelijk in de slowcooker maken. Ik weet zeker dat heel veel mensen een lekker recept voor de slowcooker (met een hoeveelheid ingrediënten die je op één hand kunt tellen) wel kunnen waarderen. Deze simpele runderstoof uit de slowcooker is altijd makkelijk om op terug te vallen als je niet zoveel tijd hebt maar wel een lekker stoofgerecht wilt eten.

Naast de ‘5 ingrediënten’ voor dit recept heb je ook nog een aantal basisingrediënten nodig. Iedereen heeft als het goed is meestal wel peper, zout, olie en azijn in huis. In dit recept wordt ook piment gebruikt, dit is een mengsel van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Je kunt piment gewoon kopen in de supermarkt, je vindt het in het kruidenschap.

Lees hier mijn review van het boek terug.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram runderriblappen
  • 4 paprika’s in verschillende kleuren
  • 1 flinke theelepel gemalen piment
  • 8 teentjes knoflook
  • 10 laurierblaadjes

De basisingrediënten

  • flinke snuf zout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Haal ruim voor het koken het vlees uit de koelkast. Begin met het wassen en schoonmaken van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Snijd ze in dunne repen en rasp de knoflookteentjes. Snijd het vlees in kleine blokjes en verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan.

Paprikamix
Mooie kleurtjes!

Bak de reepjes paprika en bestrooi ze met een snufje zout en peper. Voeg het piment, de laurierbladen en de geraspte knoflook toe. Voeg hierna het vlees toe en schep alles goed om. Zorg dat het vlees licht aangebakken is, voeg twee eetlepels rode wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar. Schep vervolgens alles over in de slowcooker.

Runderstoof slowcooker

Je hoeft verder geen vocht toe te voegen aan de slowcooker want er komt genoeg vocht uit het vlees en de paprika’s. Zet de slowcooker 5 uur op stand high of 7 tot 8 uur op stand low. Check na de kooktijd of het vlees goed gaar is. Het valt vanzelf uit elkaar. Ik heb het laatste uur de deksel eraf gehaald zodat het vocht een beetje kon verdampen. Vis na de kooktijd eventueel de laurierbladen uit het vlees.

Serveer de runderstoof met (zoete) aardappels, aardappelpuree, rijst en groenten die je lekker vindt. Wat ook erg lekker is, is om dit vlees te gebruiken als basis voor een pastasaus. Als je dit stoofgerecht combineert met tomatenpassata heb je een heerlijke saus om over de pasta te serveren.

Het recept voor deze runderstoof (en nog veel meer lekkere recepten) vind je in dit boek!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Hallo Esther,
    Ik heb dit recept gemaakt maar na 7 uur zat er nog zoveel vocht in het leek wel soep. Toch heb ik behalve de wijnazijn geen vocht toegevoegd…….. Kan ik tijdens het koken in de slowcooker dit vocht afscheppen of heb je een andere tip om zoveel vocht te voorkomen?

  2. Marcel Mulder

    Hallo Simone, heb dit recept net gemaakt, het eten dan. Sinds een aantal maanden een Bosch AutoCook in bezit. Werkt zeer goed. Maak nu een aantal gerechten in een kortere tijdsduur dan in de Slowcooker. O.a. PulledPrork, zelf een recept dusdanig aangepast dat het werkt, 3 uur.
    Met dit recept uit geprobeerd om middels de Hogedruk stand het vlees beter en sneller gaar te krijgen.
    Het ging geweldig goed, 15 minuten. Daarna het recept van jou weer gevolgd. Iets aangepast, wij houden van pittig, zoals bekent. Dus Rode Curry Pasta er bij, iets sambal, Ketjap.
    Erg lekker geworden, geserveerd met Broccoli rijst.

    • Truus Coenen

      Help, wat heb ik fout gedaan!!
      Heb dit recept gisteren volgens gebruiksaanwijzing gemaakt, en toen ik thuis kwam was alles ingedroogd en de randen aangebakken?
      (7 uurtjes op low)

      • Hoi Truus, je hebt niks fout gedaan. Waarschijnlijk wordt jouw slowcooker vrij snel warm. Is het toevallig een Crockpot? Wat je zou kunnen doen is de binnenpan een beetje insmeren met olie, dat helpt soms tegen het verbranden van de randjes. Hoe het kan dat het helemaal is ingedroogd durf ik ook niet te zeggen.

  3. hoi simone,

    maak jij dit gerecht en bv de pulled chicken, pork en rendang allemaal in je 6.5 liter slowcooker ?
    wil er nl zo een aanschaffen maar misschien is ie te groot ?

    groeten ilse

    • Hoi Ilse,
      Ik maak dit inderdaad in mijn slowcooker van 6,5 liter maar het kan ook in een 5,7 liter. Ik heb er een van 6,5 liter omdat ik een 5,7 liter weer te klein vind voor bv soep ed. Ik maak dan ook graag grotere hoeveelheden. Groetjes, Simone

  4. Hallo Esther,
    Weer een fijn recept. Ik zal het dan ook gauw uit gaan proberen.
    Sinds ik je website gevonden heb (bij het zoeken naar recepten voor mijn nieuwe slowcooker) ben ik al vele malen terug gekeerd ( en sta je bij mijn favorieten) . Je recepten zijn duidelijk, goede informatie en, natuurlijk het belangrijkste, ze zijn errrrug lekker! Ga zo door!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*