Eetspiratie » Simpele runderstoof uit de slowcooker
Simpele runderstoof uit de slowcooker

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Simpele runderstoof uit de slowcooker met maar 5 ingrediënten, is dat mogelijk? Ja, volgens Jamie Oliver wel! Dit recept komt namelijk uit zijn boek 5 ingrediënten. Ik was nieuwsgierig of zo’n simpel gerecht met een paar ingrediënten ook nog smaakvol zou zijn. De enige manier om daarachter te komen is om het uit te testen. Ik bereidde deze runderstoof in mijn slowcooker.

Naast de ‘5 ingrediënten’ voor dit recept heb je ook nog een aantal basisingrediënten nodig. Iedereen heeft als het goed is meestal wel peper, zout, olie en azijn in huis. In dit recept wordt ook piment gebruikt, dit is een mengsel van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Je kunt piment gewoon kopen in de supermarkt, je vindt het in het kruidenschap.

Wil je meer weten over het boek van Jamie Oliver? Klik dan hier voor de review.

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Schrik niet van de ingrediënten en vooral niet van de 8 teentjes knoflook. Langzaam gegaard rundvlees moet natuurlijk wel een beetje smaak en pit hebben. En Jamie Oliver is altijd lekker royaal met ingrediënten dus ik vertrouw erop dat het prima zal smaken. Het is immers een recept van de chef himself! Gerechten die je in de slowcooker bereid mogen sowieso altijd extra goed gekruid worden. Ben dus niet terughoudend met de kruiden in dit recept. En handige tip, in het vriesvak kun je verschillende groenten vinden. Bij mijn supermarkt verkopen ze bevroren paprika reepjes in drie kleuren. Deze kun je ook prima gebruiken voor dit gerecht en het is ook een stuk goedkoper dan ‘verse’ paprika.

Mijn conclusie van dit Jamie Oliver recept: het is echt een heel eenvoudig recept zonder poespas en redelijk snel voor te bereiden voor de slowcooker. Handig voor een doordeweekse dag. Qua smaak prima gezien de weinige ingrediënten die zijn gebruikt. Een simpel gerecht voor beginnende slowcooks en prima als basis rundvleesgerecht. Lekker om te eten met aardappels of rijst en groente. En gecombineerd met gezeefde tomaten heb je een prima ‘saus’ die je over pasta kunt serveren.

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
3.7 van 45 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (7 u low)

7

uren 
Tijd totaal

7

uren 

25

minuten

Met 5 ingrediënten en een aantal producten uit je basisvoorraad maak je een simpel runderstoofgerecht in de slowcooker.

Kook modus

Als de kookmodus aanstaat dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 600 gram runderriblappen

  • 4 paprika’s in verschillende kleuren

  • 1 theelepel gemalen piment

  • 8 tenen knoflook

  • 10 laurierbladen

  • 1 flinke snuf zout en zwarte peper

  • 2 eetlepels rode wijnazijn

  • 2 eetlepels olie

Bereiding:

  • Haal ruim voor het koken het vlees uit de koelkast. Begin met het wassen en schoonmaken van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Snijd ze in dunne repen en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Snijd het vlees in kleine blokjes en verhit twee eetlepels olie in een grote koekenpan.
  • Bak de reepjes paprika en bestrooi ze met een snufje zout en peper. Voeg het piment, de laurierbladen en de gehakte knoflook toe.
  • Voeg hierna het vlees toe en schep alles goed om. Zorg dat het vlees licht aangebakken is, voeg twee eetlepels rode wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar. Schep vervolgens alles over in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 5 uur op stand high of 7 tot 8 uur op stand low. Check na de kooktijd of het vlees goed gaar is. Het valt vanzelf uit elkaar. Ik heb het laatste uur de deksel eraf gehaald zodat het vocht een beetje kon verdampen. Vis na de kooktijd eventueel de laurierbladen eruit.
  • Serveer de runderstoof met groenten, (zoete) gebakken aardappels, aardappelpuree of rijst.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.