Eetspiratie » Simpele runderstoof uit de slowcooker
Simpele runderstoof uit de slowcooker

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Een slowcooker gerecht met maar 5 ingrediënten, is dat mogelijk? Ja, volgens Jamie Oliver wel! Dit recept komt namelijk uit zijn boek 5 ingrediënten. Ik was nieuwsgierig of zo’n simpel gerecht ook nog smaakvol zou zijn. De enige manier om daarachter te komen is om het uit te testen.

Naast de ‘5 ingrediënten’ voor dit recept heb je ook nog een aantal basisingrediënten nodig. Iedereen heeft als het goed is meestal wel peper, zout, olie en azijn in huis. In dit recept wordt ook piment gebruikt, dit is een mengsel van nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. Je kunt piment gewoon kopen in de supermarkt, je vindt het in het kruidenschap.

Wil je meer weten over het boek van Jamie Oliver? Klik dan hier voor de review.

Schrik niet van de ingrediënten en vooral niet van de 8 teentjes knoflook. Je gerecht moet natuurlijk wel een beetje smaak en pit hebben. En Jamie Oliver is altijd lekker royaal met ingrediënten dus ik vertrouw erop dat het prima zal smaken.

Simpele runderstoof uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SlowcookerKeuken: SlowcookerMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Slowcooker (7 u low)

7

uren 
Tijd totaal

7

uren 

25

minuten

Met 5 ingrediënten en een aantal producten uit je basisvoorraad maak je een simpel runderstoofgerecht in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 600 gram runderriblappen

  • 4 paprika’s in verschillende kleuren

  • 1 theelepel gemalen piment

  • 8 tenen knoflook

  • 10 laurierbladen

  • 1 flinke snuf zout en zwarte peper

  • 2 eetlepels rode wijnazijn

  • 2 eetlepels olie

Hoe maak je het?

  • Haal ruim voor het koken het vlees uit de koelkast. Begin met het wassen en schoonmaken van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Snijd ze in dunne repen en hak de knoflookteentjes fijn.
  • Snijd het vlees in kleine blokjes en verhit twee eetlepels olie in een grote koekenpan.
  • Bak de reepjes paprika en bestrooi ze met een snufje zout en peper. Voeg het piment, de laurierbladen en de gehakte knoflook toe.
  • Voeg hierna het vlees toe en schep alles goed om. Zorg dat het vlees licht aangebakken is, voeg twee eetlepels rode wijnazijn toe en meng alles goed door elkaar. Schep vervolgens alles over in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker 5 uur op stand high of 7 tot 8 uur op stand low. Check na de kooktijd of het vlees goed gaar is. Het valt vanzelf uit elkaar. Ik heb het laatste uur de deksel eraf gehaald zodat het vocht een beetje kon verdampen. Vis na de kooktijd eventueel de laurierbladen uit het vlees.

Aantekeningen

  • Mijn conclusie van dit Jamie Oliver recept: het is echt een heel eenvoudig recept zonder poespas en redelijk snel voor te bereiden voor de slowcooker. Handig voor een doordeweekse dag. Qua smaak prima gezien de weinige ingrediënten die zijn gebruikt. Een simpel gerecht voor beginnende slowcooks en prima als basis rundvleesgerecht.
  • Serveer de runderstoof met groenten, (zoete) gebakken aardappels, aardappelpuree of rijst. Wat ook erg lekker is, is om dit vlees te gebruiken als basis voor een pastasaus. Als je dit stoofgerecht combineert met tomaten passata heb je een heerlijke saus om over de pasta te serveren.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE