Caesar salade Jamie Oliver

Caesar salade met avocadodressing

Jamie Oliver is mijn grootste inspiratiebron op het gebied van salades. Hij maakt de meest mooie en lekkere salades. Zijn salades zijn altijd erg kleurrijk en daar word ik erg blij van. Tegenwoordig maak ik mijn salades op dezelfde manier. Ik neem een grote schaal of een mooi bord en bouw mijn salade laagje voor laagje op met lekkere groenten en vooral veel kleur. Deze Caesar salade met avocadodressing is geïnspireerd op een recept uit het boek Save with Jamie. Een fantastisch boek met veel inspiratie.

Tip: bewaar de pit van de avocado en leg deze in de dressing om verkleuren tegen te gaan.

Deze salade is voor 3 tot 4 personen. Serveer er eventueel een lekker stukje brood bij, gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfrietjes.

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets of kippendij filet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje cayenne peper
  • theelepeltje gedroogde rozemarijn
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 tot 2 kropjes romaine sla of een krop botersla
  • halve komkommer
  • 8 tot 10 cherry tomaatjes
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • croutons (kijk hier hoe je zelf croutons maakt)
  • optioneel: 6 plakjes uitgebakken bacon
  • scheutje olie om in te bakken

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • 1 rijpe avocado
  • teentje knoflook geraspt
  • 2 ansjovis filets
  • sap van een citroen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • bakpapier
  • deegroller
  • keukenmachine

Hoe maak je het?

Leg de kipfilet op een stukje bakpapier en bestrooi beide kanten met paprikapoeder, rozemarijn, cayennepeper, peper en zout. Giet er een klein scheutje olie overheen. Vouw de andere helft van het bakpapier over de kip heen en sla de filets met de deegroller plat. Je kunt ze ook platdrukken met je hand. Zet de kip even apart tot gebruik.

Snijd of scheur de sla in stukken, snijd de komkommer en de tomaatjes in stukjes en doe ze in een grote kom. Bak de bacon uit en maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen in een keukenmachine of blender. Breng het op smaak met citroensap en vers gemalen zwarte peper. Meng de helft van de dressing door de sla en zet de andere helft even apart.

Bak of grill de kipfilet in zijn geheel en snijd deze als hij gaar is in schuine dunne repen. Schep de salade over op een groot bord en leg de reepjes kip en bacon erop. De andere helft van de dressing kan er nu overheen. Het is een vrij dikke dressing, eventueel kun je hem iets verdunnen met water. Garneer de salade met (zelfgemaakte) croutons. Als laatste rasp je er nog wat Parmezaanse kaas overheen en je salade is klaar!

Caesar salade met avocadodressing

 

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Zaterdag caesarsalade met avocadodressing gemaakt heerlijk! We hadden over dus ik dacht doe het vanavond nogmaals alleen is de avocadodressing verkleurd. Kan ik dit nog eten? Het recept pulled chicken zit in de slow cooker voor morgen. Ben benieuwd ☺️

    • Hoi Yvonne, ja avocado verkleurt heel snel inderdaad. Een oplossing is om de avocadopit in de dressing te laten liggen. Zo verkleurt hij iets minder. De dressing is nog wel eetbaar maar frisgroen ziet hij er wat lekkerder uit! Ben benieuwd hoe de pulled chicken gesmaakt heeft! Groetjes, Simone

  2. Pingback: 10 recepten met avocado - Eetspiratie

  3. Pingback: Avocado ranch dip - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*