Eetspiratie » Caesar salade met avocadodressing
Caesar salade

Caesar salade met avocadodressing

Jamie Oliver is altijd een grote inspiratiebron voor mij. Zijn recepten en vooral de opmaak van gerechten spreekt me erg aan. Hij doet lekker wat hij wilt en maakt zijn eigen ‘kookregels’ en daar houd ik van! Zo ook met deze caesar salade, deze is alles behalve traditioneel. Het recept is afkomstig uit het boek Save with Jamie.

Eerder schreef ik twee reviews over een boeken van Jamie, namelijk: Everyday Super Food (lees hier) en Jamie Oliver 5 ingrediënten (lees hier). Eerlijk gezegd heb ik al zijn boeken op mijn boekenplank staan. Het is inmiddels een hele stapel.

In dit recept maak je de dressing met avocado. Zorg dat je hiervoor een rijpe avocado in huis hebt. Ik koop altijd 2 avocado’s, stel dat er eentje nog niet rijp is of al bruin is van binnen heb ik altijd nog een back-up avocado.

Caesar salade met avocadodressing

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SaladesKeuken: SaladeNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Maak eens een andere versie van de bekende Caesar salade. Gebruik een avocado voor het maken van de dressing.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 2 2 kipfilets (ongeveer 350 gram)

  • 1 theelepel 1 paprikapoeder

  • 1 mespunt 1 cayennepeper

  • 1 theelepel 1 gedroogde rozemarijn

  • zout en peper naar smaak

  • 2 kropjes 2 mini romaine sla (of een krop botersla)

  • halve halve komkommer

  • 10 10 cherry tomaatjes

  • 1 eetlepel 1 olijfolie

  • 1 1 eetrijpe avocado

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 2 ansjovis filets

  • 1 1 citroen (het sap)

  • 4 eetlepels 4 Griekse yoghurt

  • 3 eetlepels 3 Parmezaanse kaas + extra als garnering

  • 4 plakjes 4 streaky bacon (kant en klare gebakken bacon)

  • croutons (klik hier voor recept)

Hoe maak je het?

  • Leg de kipfilet op een stukje bakpapier en bestrooi beide kanten met paprikapoeder, rozemarijn, cayennepeper, peper en zout. Giet er een klein scheutje olie overheen. Vouw de andere helft van het bakpapier over de kip heen en sla de filets met de deegroller plat. Je kunt ze ook platdrukken met je hand. Zet de kip even apart tot gebruik.
  • Snijd of scheur de sla in stukken, snijd de komkommer en de tomaatjes in stukjes en doe ze in een grote kom. Knip de bacon in stukjes en bak de croutons.
  • Maak de dressing van de avocado, teen knoflook, ansjovis, Griekse yoghurt, sap van een citroen en Parmezaanse kaas. Doe dit in een keukenmachine of met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel de dressing in 2 porties. Meng een deel door de sla en het andere deel gebruik je straks als dressing over de salade.
  • Bak of grill de kipfilet in zijn geheel en snijd deze als hij gaar is in schuine dunne repen.
  • Schep de salade over op een groot bord en leg de reepjes kip en bacon erop. Drizzle de andere helft van de dressing er nu overheen. Het is een vrij dikke dressing, eventueel kun je hem iets verdunnen met water.
  • Garneer de salade met croutons. Als laatste rasp je er nog wat Parmezaanse kaas overheen en je salade is klaar! Caesar salade

Aantekeningen

  • Tip: leg de avocadopit in de dressing om verkleuren tegen te gaan.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE