Opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express

Opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express

Dit lijken wel aardappeltjes uit een restaurant zeiden ze hier toen ik ze deze aardappeltjes voorschotelde. Nu ben ik geen (geschoolde) kok maar dat vond ik wel een compliment! Soms heb je gewoon zin in krokante aardappeltjes gebakken in roomboter. Daarna lekker dippen in de mayonaise en je bent in gebakken aardappel heaven. Als je normaal je aardappels zonder vet in de airfryer bakt, zijn deze opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express wel een lekkere afwisseling.

Gebakken aardappeltjes vind ik stiekem heel erg lekker. Ik moet me altijd inhouden en er niet teveel van eten. De geur alleen al. Een simpel snufje zout en een beetje mayonaise, meer heb ik niet nodig.

Heb je nog geen Crock-Pot Express maar ben je wel nieuwsgierig naar dit multifunctionele apparaat? Lees dan hier de uitgebreide review die ik erover schreef.

Hoe maak je de lekkerste gebakken aardappels?

Vroeger was ik altijd aan het klungelen met ‘echte’ gebakken aardappels. Als ik haast had deed ik ze ongekookt in de koekenpan met als eindresultaat half harde aardappels met een wel heel bruin/zwart korstje. Of ik kookte ze veel te zacht en tijdens het bakken vielen ze uit elkaar met als resultaat een soort aardappelprut met hier en daar een stukje bruin. En ik hoor je denken, je kunt toch kant en klare zakjes kopen in de winkel?

Opbak-aardappeltjes-uit-de-Crock-Pot-Express-

Klopt, maar ik wil het ook zelf kunnen maken. Die zakjes zijn maar beperkt houdbaar en voor ik het weet liggen er twee opgeblazen kussentjes (ken je dat?) in mijn koelkast en zijn ze al over de datum. Het belangrijkste van goede gebakken aardappeltjes is de voorbereiding! Ik maak ze met behulp van een stoommandje in de Crock-Pot Express. Daarna leg ik uit hoe je de aardappeltjes na het bereiden in de CPE lekker krokant opbakt.

Opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Crock-Pot ExpressKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen

Met deze opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express maak je de allerlekkerste restaurantwaardige gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 1 kilo (iets kruimige) aardappels met schil

  • 1 snufje zout om mee te koken en op smaak te brengen

  • 250 milliliter water

  • 1 eetlepel roomboter

  • 1 eetlepel olie om in te bakken

  • 1 theelepel knoflookpoeder

Hoe maak je het?

  • Boen de aardappels schoon (ik eet ze met schil), was ze en snijd eventuele rare plekjes eraf. Snijd de aardappels in even grote blokjes en bestrooi met een snufje zout.
  • Zet de CPE op een stevige ondergrond en kijk of de stoom aan de bovenkant straks vrij weg kan. Check of de ring in de deksel zit en de binnenpan in de CPE zit.
  • Schenk 250 milliliter water in de pan en zet er een stoommandje in. Leg de aardappels op het stoommandje en sluit de deksel. Zet het ventiel meteen dicht.
  • Druk op manual en stel de tijd in op 3 minuten high en druk op start. De pan gaat nu druk opbouwen en er verschijnt heat op de display. Er kan stoom uit de pan ontsnappen. Druk opbouwen duurt ongeveer 6 tot 8 minuten. Als de druk is opgebouwd, springt de tijd op 3 minuten en telt hij terug naar 0.
  • Als de kooktijd voorbij is, hoor je een piep. Je doet nu niets. Je laat de stoom in 10 minuten zelf ontsnappen (natural release). Na die 10 minuten open je voorzichtig het ventiel zodat eventuele stoom weg kan. Haal de deksel voorzichtig van de pan.
  • Nu ga je de aardappels bakken. Verhit een eetlepel roomboter en olie in een koekenpan. Wacht tot de boter gesmolten is en doe dan de aardappels in de pan.
  • Laat ze nu even liggen op een middelhoog vuur. Ga nog niet omscheppen maar laat ze eerst een bruin korstje krijgen aan een kant. Bestrooi ondertussen met knoflookpoeder. Schep om en en laat het goed aanbakken.
  • Als de aardappeltjes lekker bruin zijn, zijn ze klaar. Bestrooi naar smaak nog met een snufje zout. Serveer met mayonaise!

Aantekeningen

  • Heb je geen Crock-Pot Express maar wil je wel lekkere krokante aardappeltjes of frietjes maken? Dat kan natuurlijk ook prima in de oven!
  • Kijk hier hoe je de lekkerste knapperige ovenfrietjes/ovenaardappeltjes maakt.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Met deze opbakaardappelen (leuk woord voor scrabble) maakte ik een heerlijk Indo food gerecht, namelijk kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes). Het recept hiervan komt binnenkort online!

Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes)
Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes)

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*