Kip ketjap salade in sla wraps

Salade met ketjap kip

Deze salade met ketjap kip was binnen no time in elkaar geflanst. We hadden zin in een gerecht met een oosters tintje. Het moest snel en makkelijk zijn, uit niet teveel ingrediënten bestaan en lekker licht zijn. Dat is dus een salade geworden met kip, lekkere groenten en een vleugje ketjap! 

Ik heb de salade geserveerd in bakjes van ijsbergsla en als je het slablad oprolt, heb je een sla wrap. Echt een heerlijk snel en simpel gerecht, dat er ook nog eens heel mooi en fris uitziet. Met zoete aardappel erbij is deze salade met ketjap kip nog lekkerder!

In dit gerecht gebruik ik ketjap manis (spreek uit als mahnies). Wil je weten welke ketjap ik gebruik? Lees dan eerst dit artikel wat ik laatst schreef over het verschil tussen ketjap en sojasaus.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram kipfilet of kippendijen
  • 8 champignons
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • kleine rode ui in halve maantjes gesneden
  • 2 wortels in dunne repen gesneden
  • halve komkommer in plakjes
  • rode peper in reepjes of ringetjes gesneden
  • een flinke pluk gemengde sla
  • 2 grote bladeren van een krop ijsbergsla
  • 1 bosui in ringetjes om mee te garneren
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • sap van een halve citroen
  • rijst of kokosolie om in te bakken
  • optioneel: gebakken zoete aardappelblokjes of frietjes

Hoe maak je het?

Dit recept is voor 2 personen. Voor meer personen verdubbel je de ingrediënten.

Bereid alles voor door eerst de groenten te snijden. Snijd of knip de kip in kleine blokjes. Leg alles klaar en begin met het bakken van de kip. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak op hoog vuur de kip bruin en gaar. Haal de kip uit de pan en leg deze even apart op een bord. Bak nu in dezelfde pan (je hoeft deze niet schoon te maken) de champignons en de knoflook kort aan. Schep deze hierna uit de pan en leg ze bij de kip op het bord.

In de pan voeg je meteen ketjap, de chilisaus en het citroensap toe. Wacht nu tot het gaat bubbelen en een beetje indikt.

Kip ketjap salade in slawraps

Voeg nu de kip en de champignons aan de saus toe en schep dit goed om, totdat alle kipblokjes met de saus bedekt zijn.

Kip ketjap salade in sla wraps

Nu kun je de salade gaan opmaken. Leg een blad ijsbergsla op een bord of in een mooie kom en begin met een flinke pluk gemengde sla. Leg hierop de wortel, de komkommer, de rode ui en vervolgens de stukjes kip. Drizzle de saus overheen en garneer met een paar stukjes fijngesneden rode peper en eventueel sesamzaadjes en ringetjes bosui. Hou je van een beetje crunch? Strooi er dan wat gehakte geroosterde pinda’s of cashewnoten overheen.

Je kunt er natuurlijk ook een wrap van maken door het slablad op te rollen. Als je het op deze manier wil serveren, kun je het eventueel even vastzetten met een prikker zodat de wrap niet per ongeluk opengaat. Je eet het dan lekker uit de hand. Wel de prikker eerst verwijderen!

Kip ketjap salade in sla wraps

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Gerlinde

    Vorige week je website ontdekt, toen de Oosterse salade met zalm gemaakt. Morgen staat de salade met ketjap kip op het menu, ziet er zo lekker uit!!
    Ik zal de site vanaf nu regelmatig bezoeken. Top!!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*