Eetspiratie » Salade met ketjap kip
Salade met ketjap kip

Salade met ketjap kip

Salade met ketjap kip, een gerecht wat snel op tafel staat! Een berg kleurrijke groenten met stukjes kip omhuld met een laagje ketjap. Je kunt dit serveren als een salade maar wat ook erg lekker is, is om de vulling te serveren in een slablad. Zo krijg je een ‘soort’ wrap maar dan van groente.

De meeste ingrediënten voor dit recept heb je waarschijnlijk allemaal al in je voorraadkast staan. Wat de groente betreft kun je kijken wat je allemaal in huis hebt. Je hoeft niet perse het hele recept aan te houden, ben creatief met de ingrediënten uit je groentelade.

Salade met ketjap kip

Je kunt dus een grote schaal maken met verschillende groente en daarop de stukjes kip verdelen. Maar je kunt de kip en de groente ook serveren in de bladeren van een krop ijsbergsla. Met kropsla (of botersla) kun je wraps maken. Je schept de vulling erin en vouwt het blad dicht en je hebt een groene wrap.

Wil je dit recept vegan maken? Neem dan gebakken blokjes tofu of tempeh voor dit recept in plaats van kip. Je kunt zowel de tofu als tempeh bakken in een pan of oven of bereiden in de airfryer. Kijk hier hoe je dat doet.

Salade met ketjap kip

Salade met ketjap kip

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Gang: Lunch, HoofdgerechtKeuken: IndischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Ketjap kip in een salade of een slablad als wrap.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram kipfilet

  • 10 kastanjechampignons

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode ui

  • 1 grote wortel

  • halve komkommer

  • 150 gram gemengde sla

  • 1 bosui

  • 1 krop ijsbergsla of kropsla (optioneel)

  • 4 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • halve citroen (het sap)

  • 1 eetlepel olie

BEREIDING

  • Snijd de kipfilet (of tofu of tempeh) in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes kip hierin rondom bruin en gaar. Gebruik je tofu of tempeh bak deze dan in een ruimere hoeveelheid olie of in de airfryer als je deze hebt. Leg dit apart op een bord.
  • Snijd de champignons in stukjes, rasp de knoflook, snijd de wortel en komkommer julienne (eventueel met behulp van een juliennesnijder). De ui snijd je in halve maantjes en de bosui in ringetjes.
  • In dezelfde pan bak je de champignons aan samen met de knoflook. Bak ze bruin en gaar. Schep de champignons uit de pan en leg deze bij de gebakken kip op het bord.
  • Doe de ketjap manis samen met de chilisaus en het citroensap in de warme pan. Verwarm de saus tot deze gaat bubbelen. Als de saus bubbelt voeg je de kip met de champignons toe. Schep dit om tot alles is bedekt met een laagje ketjap.
  • Nu kun je de salade gaan opmaken of de wraps gaan vullen. Begin met een flinke laag sla en verdeel daarop de rode ui, komkommer en wortel. Schep daarop het kip champignonmengsel. Drizzle er nog een beetje ketjapsaus overheen en garneer met ringetjes bosui.
  • Wil je het serveren in een wrap, vul dan een slablad met de groenten en daarop de kip. Garneer met bosui en drizzle er een beetje extra saus overheen. Vouw de wrap op.

AANTEKENINGEN

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.