Nachos met pulled pork, een gerecht dat bestaat uit tortillachips, kaas, hete pepers en vlees. Er is niet echt een standaard recept voor nachos. Met een restje pulled pork maak je er een heerlijke nacho schotel van. Dit gerecht doet het goed bij de barbecue, een feestje of op een warme zomerse dag.
Voor dit recept gebruik je bijvoorbeeld een restje pulled pork die je bijvoorbeeld de dag van tevoren in de slowcooker hebt gemaakt. Pulled pork is niet alleen te bereiden op de barbecue maar het kan ook perfect in een slowcooker. Door het vlees (meestal procureur) een paar uur ( 6 tot 8 uur) low en slow te bereiden krijg je heerlijk mals vlees dat bijna vanzelf uit elkaar valt. Ideaal voor deze nachos met pulled pork.
Nachos met pulled pork
Pulled pork met barbecuesaus is voor dit recept het meest voor de hand liggend qua smaak. En in plaats van pulled pork kan de ‘chicken’ variant natuurlijk ook. En deze nachos zijn niet alleen lekker met pulled pork maar ook met geruld gehakt. Voor een vegan variant kun je seitan gebruiken of een andere lekkere optie: gebakken oesterzwammen.Je vult een ovenschaal met de tortillachips, het vlees, bonen en kaas en deze warm je op in de oven. Daarna maak je het gerecht af met een (pittige) salsa en je serveert het met zure room en chilisaus naar smaak. Pico de gallo (tomatensalsa) en guacamole of refried beans zijn ook lekkere aanvullingen op dit gerecht.
Nachos met pulled pork
4
personen15
minuten5
minuten20
minutenMet een restje pulled pork maak je een lekkere goedgevulde nacho ovenschotel.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 gram pulled pork (gegaard)
halve zak naturel tortilla chips (125 gram)
150 gram mais (klein blikje)
150 gram zwarte bonen uitgelekt en afgespoeld
100 gram geraspte kaas
halve theelepel chilivlokken
3 tomaten in blokjes gesneden
1 rode ui gesnipperd
halve komkommer in blokjes gesneden
halve theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 citroen of limoen in partjes
zout en peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
optioneel: verse koriander en plakjes ingelegde jalapeno pepers
BEREIDING
- Neem een grote ovenschaal en leg 125 gram tortillachips op de bodem. Verkruimel ze en en laat er ook wat grotere stukjes tussen zitten. Verdeel het vlees over de tortillachips en strooi er 150 gram mais en 150 gram bonen eroverheen. Bedek nu alles met 100 gram geraspte kaas en bestrooi met chilivlokken naar smaak.
- Maak de salsa. Snijd 3 tomaten en een halve komkommer in kleine blokjes, hak de peterselie fijn en snipper de ui. Meng dit samen met 2 eetlepels olijfolie, een halve theelepel knoflookpoeder en een snufje peper en zout in een kom.
- Verhit nu de oven op 175 graden en zet de schaal met het vlees en de bonen in de oven voor ongeveer 4 tot 5 minuten totdat de kaas gesmolten is.
- Haal de schaal uit de oven en schep de tomatensalsa erbovenop. Garneer met verse koriander, ingelegde jalapeno pepers, partjes citroen of limoen en verkruimelde tortilla chips. Serveer met lekkere bijgerechtjes zoals hierboven de receptenkaart beschreven.
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.