Nachos met pulled pork

Nachos met pulled pork

Nachos is een gerecht dat bestaat uit tortillachips, kaas, hete pepers en vlees. Vooral in Amerika wordt dit veel gegeten. Je kunt hier natuurlijk zelf een variatie op maken en je uitleven met groenten die je lekker vind. En dat heb ik dus gedaan! Ik had nog een portie pulled pork over die ik had gemaakt in de slowcooker. Tegenwoordig kun je ook kant en klare pulled pork kopen in de supermarkt, maar als je het zelf maakt weet je in ieder geval wat erin zit. En zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst!

Ik heb 3 verschillende recepten voor pulled pork op mijn website staan. Een pulled pork bqq style, een recept met een Indisch tintje en een variant met kip. Voor dit recept maakt het eigenlijk niet uit welke pulled pork je gebruikt, de combinatie van vlees met groenten en de knapperige tortillachips smaakt sowieso overheerlijk!

Ingrediënten

  • 250 gram (homemade) pulled pork
  • halve zak naturel tortilla chips
  • potje (biologische) mais uitgelekt
  • zwarte bonen zoveel als je wil
  • 150 gram geraspte kaas
  • flinke snuf gedroogde chiliflakes
  • 4 trostomaatjes
  • 1 rode ui
  • klein stukje komkommer
  • mespunt geraspte knoflook
  • fijngehakte peterselie
  • takjes verse koriander
  • partjes citroen
  • 1 bakje zure room
  • olijfolie
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Voor dit recept gebruik je dus vlees dat al gegaard is. Je verwarmt het met andere ingrediënten in de oven.

Neem een grote ovenschaal en leg de tortillachips op de bodem. Verkruimel ze en en laat er ook wat grotere stukjes tussen zitten. Verdeel het vlees over de tortillachips en strooi de mais en de bonen eroverheen. Bedek nu alles met geraspte kaas en bestrooi met de chiliflakes.

Nu kun je de tomatensalsa (de topping) gaan maken. Snijd de tomaten in stukjes, haal de pitjes eruit en snijd deze in kleine blokjes. Haal ook de zaadlijsten uit de komkommer en snijd ook deze in kleine blokjes en snipper de rode ui. Doe dit samen in een schaaltje, voeg de knoflook, de peterselie en een scheut olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper.

Tomatensalsa

Verhit nu de oven op 175 graden en zet de schaal met het vlees en de bonen in de oven voor ongeveer 4 minuten totdat de kaas gesmolten is.

Haal de schaal uit de oven en schep de tomatensalsa erbovenop. Garneer met verse koriander en verkruimelde tortilla chips. Om het nog lekkerder te maken doe je er een flinke schep zure room of guacamole bovenop!

Tip: Lekker met zoete aardappelfriet erbij!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*