Wat doe je als je een heleboel groente wilt opmaken? Groente tempura maken natuurlijk! Tempura is een gerecht en ook een bereidingswijze. Groente of garnalen worden door een simpel beslag gehaald en vervolgens gefrituurd tot er een lekker krokant korstje ontstaat. Deze krokante groente dip je in een lekkere soja- of chili dipsaus.
Er zijn verschillende manieren om groente tempura te maken. Je kunt groente snijden in plakjes of schijfjes, maar ook in dunne reepjes. Ik heb beide manieren getest en als je de groente in dunne reepjes snijd, krijg je het meest crispy resultaat. Met dunne reepjes bedoel ik het formaat van lange dunne lucifers (julienne).
Niet elke groentesoort is geschikt voor tempura. Stevige groente – zoals zoete aardappel, wortel, ui, bosui, bloemkool, groene asperges en gewone aardappel – vind ik zelf het lekkerst. Courgette, paprika en aubergine zijn eventueel ook een optie.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE