Eetspiratie » Kipburger met citroenmayonaise
Kipburger met citroenmayonaise

Kipburger met citroenmayonaise

Een krokante kipburger kun je met veel verschillende gerechten combineren. Het is lekker op een broodje, in reepjes gesneden in een tortillawrap of je serveert de burger bij gebakken aardappeltjes of of rijst. Waarom zou je zelf kipburgers maken als je ze ook kunt kopen? Heel simpel, omdat het lekkerder is en er dan tenminste ‘kip’ in zit. Bij de voorverpakte burgers is dat nogal vaag als je het etiket leest. Dus maak ze gewoon zelf!

Voor dit recept gebruik je kipfilet of kippendijen. Je kunt het of zelf gaan fijn snijden of het vlees vermalen in een foodprocessor. Het kan nog makkelijker, Je kunt ook kipgehakt kopen in de supermarkt. Zorg er dan wel voor dat je de ongekruide variant hebt. De gekruide varianten zijn vaak erg zout en misschien net niet gekruid zoals dat jij het lekker vindt.

Krokante kipburger maken

Deze lekkere kipburger heeft een krokant korstje. Dat korstje geeft deze burger net iets extra. Een krokante burger kun je op verschillende manieren maken. Je kunt gewoon simpel paneermeel gebruiken of Japans broodkruim ook wel panko genoemd. Voor dit kipburger recept heb ik polenta gebruikt. Polenta kun je in de supermarkt vinden onder ‘maisgriesmeel’. Het lijkt op paneermeel en is geel van kleur. Met dit meel kun je ook prima paneren. Je hebt geen er geen ei of bloem bij nodig. Je wentelt de burgers door de polenta en that’s it!

Kipburger met citroenmayonaise

Kipburger met citroenmayonaise

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Gang: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Zelf kipburgers maken is makkelijker dan je denkt. Het krokante korstje maakt ze extra lekker.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram kip(gehakt)

  • 1 rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • halve eetlepel kerriepoeder

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie

  • 4 flinke eetlepels polenta

  • 1 eetlepel mayonaise

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • halve citroen (sap en rasp)

  • 2 eetlepels olie

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Doe het kipgehakt in een grote kom. Snipper de ui, peterselie en knoflook heel fijn en meng deze door de kip.
  • Voeg kerriepoeder, zout en peper toe en meng het goed met je handen door elkaar. Verdeel het mengsel in 4 even grote stukken en vorm er burgers van.
  • Doe de polenta in een schaal of diep bord en leg er een kipburger in. Bedek de burger rondom helemaal met polenta. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de burgers op een middelmatig vuur aan beide kanten bruin en krokant.
  • Maak ondertussen de citroenmayonaise. Meng de Griekse yoghurt met mayonaise, citroensap en rasp. Breng op smaak met zout en peper.
  • Als na ongeveer 10 minuten bakken de burgers bruin en krokant zijn kun je er eventueel eentje testen op gaarheid. Snijd er eentje door om te kijken of ze helemaal wit zijn van binnen. Serveer direct.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.