Een krokante kipburger kun je met veel verschillende gerechten combineren. Het is lekker op een broodje, in reepjes gesneden in een tortillawrap of je serveert de burger bij gebakken aardappeltjes of of rijst. Waarom zou je zelf kipburgers maken als je ze ook kunt kopen? Heel simpel, omdat het lekkerder is en er dan tenminste ‘kip’ in zit. Bij de voorverpakte burgers is dat nogal vaag als je het etiket leest. Dus maak ze gewoon zelf!
Voor dit recept gebruik je kipfilet of kippendijen. Je kunt het of zelf gaan fijn snijden of het vlees vermalen in een foodprocessor. Het kan nog makkelijker, Je kunt ook kipgehakt kopen in de supermarkt. Zorg er dan wel voor dat je de ongekruide variant hebt. De gekruide varianten zijn vaak erg zout en misschien net niet gekruid zoals dat jij het lekker vindt.
Krokante kipburger maken
Deze lekkere kipburger heeft een krokant korstje. Dat korstje geeft deze burger net iets extra. Een krokante burger kun je op verschillende manieren maken. Je kunt gewoon simpel paneermeel gebruiken of Japans broodkruim ook wel panko genoemd. Voor dit kipburger recept heb ik polenta gebruikt. Polenta kun je in de supermarkt vinden onder ‘maisgriesmeel’. Het lijkt op paneermeel en is geel van kleur. Met dit meel kun je ook prima paneren. Je hebt geen er geen ei of bloem bij nodig. Je wentelt de burgers door de polenta en that’s it!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE