Kipburger met citroenmayonaise

Kipburger met citroenmayonaise

Dit is een heel simpel recept voor een zelfgemaakte kipburger. Het kipgehakt maak je gewoon zelf in je keukenmachine en met polenta maak je er op een snelle manier een krokant korstje omheen. En hij is echt veel lekkerder als de voorverpakte kipburgers uit de supermarkt! Als je niet zoveel tijd hebt kun je natuurlijk ook kipgehakt kopen in de supermarkt.

Ingrediënten

  • ongeveer 400 gram (biologische) kipfilet of kiphaasjes
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • teentje knoflook geraspt
  • 1 flinke theelepel kerriepoeder
  • verse peterselie fijngehakt
  • flinke snuf zout en vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 biologische citroen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • scheutje rijst- of kokosolie om in te bakken
  • 4 grote eetlepels polenta

Hoe maak je het?

Knip of snijd de kip in stukjes en doe deze in de keukenmachine. Maal de kip fijn en doe deze in een grote kom. Snipper de ui, peterselie en de knoflook heel fijn en meng deze door de kip. Voeg het kerriepoeder, het zout en peper toe en meng het goed door elkaar. Verdeel het mengsel in 4 even grote stukken en vorm er met je handen burgers van.

Doe de polenta in een schaaltje of diep bord en leg de kipburger erin. Zorg dat deze helemaal met de polenta bedekt is. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant.

Maak de citroenmayonaise door de mayonaise te mengen met de yoghurt, de rasp en het sap van een halve citroen. Breng op smaak met zout en peper.

Ik at deze burger met gremolata aardappeltjes (lees hier het recept) en gewokte bimi (jonge broccoli). De bimi heb ik kort geblancheerd en vervolgens gewokt in olie en knoflook. Met de citroenmayonaise erbij was het erg lekker! Bij de kinderen viel de burger ook goed in de smaak. Je kunt de burger natuurlijk ook eten op een broodje.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Het is er nog niet van gekomen, maar deze week komt ‘ie écht op tafel. Ik kon de polenta niet vinden. Kan ik ook gewoon paneermeel gebruiken of iets anders?

    • Haha ik heb ook wel eens iets in de planning maar dat komt er dan niet die week niet van. Maar het kan zeker met paneermeel, fijngemalen cornflakes of fijn broodkruim. Polenta vind je in de supermarkt in het pasta schap, bij de Italiaanse producten.

  2. Dit wil ik zondag gaan maken. Maakt het nog wat uit of de Griekse yoghurt de 0% vet is of de gewone? Om het een beetje verantwoord te houden ;-)

    • Hoi! Ik vind de Griekse volle yoghurt zelf erg lekker omdat die ook licht zurig is en ook prima wbt ‘verantwoord’. Je zou ook kwark kunnen nemen of een andere dikke yoghurtsoort.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*