Hasselback aardappel

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel)

Ik ben altijd op zoek naar verschillende manieren om aardappels lekker te bereiden. Altijd maar gebakken aardappels is ook een beetje inspiratieloos. Ik wissel ‘gewone’ aardappels af met de zoete aardappel, hier kun je ook alle kanten mee op. Dit keer wilde ik de Zweedse Hasselback aardappel proberen.

Deze aardappel ziet er zo spectaculair uit als hij uit de oven komt dat mensen denken dat je de nieuwe masterchef bent! Dit lekkere bijgerecht doet het dus erg goed als je eters krijgt en kinderen vinden deze aardappel die een beetje op chips lijkt ook erg lekker. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus!

Wat heb je nodig?

  • 4 grote stevige aardappels
  • klontje roomboter of gesmolten kokosolie
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: peterselie, paprikapoeder of Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • houten lepel
  • kwastje
  • mes

Hoe maak je het?

Boen de aardappels heel goed schoon onder de kraan met een borsteltje. Dep ze goed droog en leg de aardappel op de lepel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij met een mes de aardappel in dunne plakjes maar snij ze niet helemaal door. De lepel voorkomt dat je de plakjes helemaal doorsnijd.

Hasselback aardappel
De aardappels voor ze de oven in gaan!

Smelt de boter of olie met de knoflook en bestrijk de aardappel met het mengsel en ook tussen de plakjes in. Leg de aardappels op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie. Bestrooi met grof zout, vers gemalen zwarte peper en wat gehakte peterselie. Bak de aardappels gaar en krokant in 50 minuten. De laatste 5 minuten van de baktijd kun je de aardappels nog bestrooien met Parmezaanse kaas. Plaats ze nog even onder de grill en klaar!

Serveer de hasselback aardappels met een lekker stukje vis of kip en een salade zoals een groene kruidensla.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Even 5 min in magnetron…dan in oven 200gr ..40 min…
    Zijn ze super

  2. Welke aardappels kan je het beste gebruiken ervoor? Bij mij is het probleem dat ze in binnenin nogal hard blijven.

    • Hoi, ik gebruik meestal vrij stevige aardappels. Deze hebben best lang nodig in de oven. Wat ik meestal doe is de oven goed voorverwarmen en de oven niet te hoog zetten. Als je denkt dat ze gaan verbranden kun je ze afdekken met aluminiumfolie. Zo garen ze toch verder zonder te verbranden. Ook iets kleinere aardappels gebruiken is vaak makkelijker als hele grote. Succes!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*