Gebakken aardappels, wie is er niet gek op? Deze Zweedse Hasselback aardappel is een plaatje. Op je bord ziet het er spectaculair uit en het is ook nog eens erg lekker. Deze chique aardappel doet het altijd goed tijdens een etentje maar kan ook prima op een doordeweekse dag als je wat meer tijd hebt.
Wat extra lekker is, na het bakken kun je deze aardappels bestrooien met een snufje grof zout en verse (of gedroogde) kruiden. Of je bestrijkt ze met gesmolten boter en knoflook. Voor een pittige variant neem je chili flakes. Of wat dacht je van kaas! Of een klontje kruidenboter? Pesto of kruidenolie? Ik kan zo nog wel even doorgaan!
Hoe snijd je een Hasselback aardappel?
Hier zijn trucjes voor! Het is dus de bedoeling dat je de aardappel gaat insnijden maar niet helemaal doorsnijd. Wat je wilt zijn flinterdunne plakjes, deze gaan tijdens het bakken een beetje uit elkaar staan waardoor hij er zo mooi uitziet.
- Je kunt de aardappel op een lepel leggen. De lepel voorkomt dat je de aardappel helemaal doorsnijd.
- Leg 2 chopsticks onder de aardappel, deze stokjes zorgen ervoor dat je niet verder doorsnijd.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)