Hasselback aardappel

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel)

Gebakken aardappels, wie is er niet gek op? Deze Zweedse Hasselback aardappel is een plaatje. Op je bord ziet het er spectaculair uit en het is ook nog eens erg lekker. Deze chique aardappel doet het altijd goed tijdens een etentje maar kan ook prima op een doordeweekse dag als je wat meer tijd hebt.

Wat extra lekker is, na het bakken kun je deze aardappels bestrooien met een snufje grof zout en verse (of gedroogde) kruiden. Of je bestrijkt ze met gesmolten boter en knoflook. Voor een pittige variant neem je chili flakes. Of wat dacht je van kaas! Of een klontje kruidenboter? Pesto of kruidenolie? Ik kan zo nog wel even doorgaan!

Hoe snijd je een Hasselback aardappel?

Hier zijn trucjes voor! Het is dus de bedoeling dat je de aardappel gaat insnijden maar niet helemaal doorsnijd. Wat je wilt zijn flinterdunne plakjes, deze gaan tijdens het bakken een beetje uit elkaar staan waardoor hij er zo mooi uitziet.

  • Je kunt de aardappel op een lepel leggen. De lepel voorkomt dat je de aardappel helemaal doorsnijd.
  • Leg 2 chopsticks onder de aardappel, deze stokjes zorgen ervoor dat je niet verder doorsnijd.

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: BijgerechtenKeuken: BijgerechtenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Baktijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

15

minuten

Deze chique Zweedse Hasselback aardappel ziet er heel spectaculair uit maar hij is heel eenvoudig te maken.

Ingrediënten

  • 4 stevige grote aardappels

  • 2 eetlepels gesmolten roomboter

  • 1 teen knoflook

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • toppings naar wens

Hoe maak je het?

  • Boen de aardappels heel goed schoon onder de kraan met een borsteltje, de schil laat je erom. Dep ze goed droog en snijd ze in.
  • Smelt de boter en pers de knoflook uit. Als de boter gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de knoflook toe.
  • Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer met een kwastje de knoflook boter op de aardappels. Doe dit ook tussen de plakjes. Bestrooi de aardappels met zout en peper.Hasselback aardappel
  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Bak de aardappels in 50 minuten bruin en gaar. Haal ze uit de oven en serveer direct.
  • Gebruik de toppings die je lekker vindt.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook



WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

3 Reacties

  1. Even 5 min in magnetron…dan in oven 200gr ..40 min…
    Zijn ze super

  2. Welke aardappels kan je het beste gebruiken ervoor? Bij mij is het probleem dat ze in binnenin nogal hard blijven.

    • Hoi, ik gebruik meestal vrij stevige aardappels. Deze hebben best lang nodig in de oven. Wat ik meestal doe is de oven goed voorverwarmen en de oven niet te hoog zetten. Als je denkt dat ze gaan verbranden kun je ze afdekken met aluminiumfolie. Zo garen ze toch verder zonder te verbranden. Ook iets kleinere aardappels gebruiken is vaak makkelijker als hele grote. Succes!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*