Visburger

Visburger

Je kunt van bijna alles een burger maken, vlees, kip, bonen, groenten en natuurlijk ook van vis. Een visburger is bij kinderen vaak favoriet en ik zelf vind een visburger ook erg lekker. Heerlijk op een broodje of bij sla en gebakken aardappeltjes. Een burger kan altijd!

Wat heb je nodig voor 4 tot 5 burgers?

  • 400 gram (witte) vis
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel of oud broodkruim
  • vers gehakte peterselie
  • rasp van een halve biologische citroen
  • snufje chilipoeder
  • snufje zout en peper
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Doe de vis samen met het ei, broodkruim, peterselie, citroenrasp en het chilipoeder samen in een keukenmachine en maal het fijn. Voeg zout en peper toe en maak van het mengsel 4 tot 5 burgers.

Per burger kun je ongeveer twee eetlepels van het vismengsel aanhouden. Neem het mengsel tussen je handen en knijp het overtollige vocht eruit. Vorm er burgers van en bestrooi ze lichtjes met zout en peper. Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de burgers mooi gaar en bruin aan beide kanten. Lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus! Deze burgers smaken heerlijk bij gebakken (zoete) aardappels of op een zelf gebakken broodje met wat sla en komkommer.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*