Eetspiratie » Visburger
Visburger

Visburger

Visburger, iets wat je zelf heel eenvoudig kunt maken. Vaak koop je een visburger kant en klaar in bevroren toestand. Dat is makkelijk en je hoeft ze alleen nog maar te bakken. Deze visburger is makkelijk te maken. Eerder vond ik dit altijd een gedoe omdat ik voor dit soort burgers mijn keukenmachine tevoorschijn moet halen. Als je het vergelijkt is het net zoveel werk als het draaien van gehaktballetjes, dus het valt in werkelijkheid reuze mee.

Het fijnste is om voor dit recept verse witte vis te gebruiken. Diepvries vis kan ook maar dan heb je een belangrijk hulpmiddel nodig namelijk: heel veel keukenpapier! Als je de vis fijn hebt gemalen druk je hem daarna zo veel mogelijk droog met keukenpapier. Als het vochtig is wordt het moeilijk om er burgers van te vormen. Met verse vis heb je dit probleem niet.

Visburger

Deze visburger kun je eten op een broodje maar ze smaken ook heerlijk met gebakken (zoete) aardappelfrietjes en een salade. Een lekker sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Knoflooksaus past hier perfect bij. Voor een Oosters tintje neem je chilisaus of sriracha. Besprenkel met een kneepje citroen of limoen voor een fris accent.

Visburger

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Maak met een paar ingrediënten de lekkerste visburgers.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 500 gram 500 witte vis

  • 1 1 ei

  • 2 eetlepels 2 paneermeel

  • 2 eetlepels 2 peterselie

  • 1 1 citroen

  • 1 theelepel 1 knoflookpoeder

  • 1 snufje 1 chili flakes

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 snufje 1 peper

  • 2 eetlepels 2 olie

Hoe maak je het?

  • Doe de vis samen met het ei, paneermeel, peterselie, citroenrasp van een halve citroen en chili flakes samen in een keukenmachine en maal het fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het mengsel met een spatel uit de keukenmachine op een bord. Per burger heb je ongeveer 2 eetlepels van het mengsel nodig. Neem het mengsel in je handen en knijp eventueel overtollig vocht eruit.
  • Vorm er met je handen 4 tot 5 burgers van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant. Serveer er partjes citroen naast.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE