Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij. Waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Ook zit het in veel gerechten waar je misschien geen weet van hebt. Groentesoep is voor de hand liggend maar bleekselderij is ook een basis ingrediënt van ragu Bolognese (die heerlijke rode pastasaus). Rauw in reepjes gesneden met een een dipsaus is het ook een aanrader. Zo heb ik het leren eten toen ik jong was.
Mijn moeder en ik aten vroeger altijd reepjes bleekselderij. Gewoon als snack of het stond op tafel op zaterdagavond voor de tv. We dipten het meestal in fiësta saus (kijk hier voor het recept). Het soeprecept wat ik ga delen is de soep naar mijn moeders recept.
Een soep van bleekselderij is ook erg lekker en gezond. Ik snap dat dit niet voor iedereen heel aantrekkelijk klinkt maar toch is deze soep verrassend lekker. Het is een vega(n) soep maar wil je er toch iets zouts of krokants bij serveren dan zijn krokante knoflookcroutons een lekker idee. Kijk hier voor het recept van croutons. Een andere optie is uitgebakken vegan(n) spekjes.
In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. Maak een grote pan en vries een voorraadje in. Zo heb je altijd een detoxsoep in huis.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE