Detoxsoep met bleekselderij en venkel, een gezonde groene soep. Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij, maar waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Ook zit het in een gerecht zoals ragu Bolognese en het is een basis ingrediënt voor verschillende curry’s, sauzen en soepen. Rauw kun je het eten in een salade of je kunt reepjes dippen in hummus of een andere lekkere dipsaus.
Ik eet als sinds ik jong ben bleekselderij. Mijn moeder en ik dipten reepjes rauwe bleekselderij in fiësta dipsaus. Dit doe ik nu nog steeds. Voor de dipsaus heb ik ook een recept online staan (bekijk hier). Deze soep is een recept van mijn moeder, zij maakt deze regelmatig. Volgens haar heeft dit een ontgiftende werking en drijft het vocht af daarom heeft ze het detoxsoep genoemd. Ze maakt meestal een grote pan, verdeelt deze over een paar bakjes en vriest ze in. Zo heeft ze altijd een gezonde soep op voorraad.
Detoxsoep met bleekselderij en venkel
In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. De smaak is vrij neutraal, niet bitter maar heeft zelfs een zoet accent. Het is een soep die je pureert met een staafmixer of met behulp van een blender. Wil je toch een extra bite? Voeg dan knoflookcroutons of gebakken (vegan) spekjes toe. Dit geeft ook een crunch en een zoute touch aan de soep.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)