Eetspiratie » Detoxsoep met bleekselderij en venkel
Detoxsoep

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Detoxsoep met bleekselderij en venkel, een gezonde groene soep. Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij, maar waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Ook zit het in een gerecht zoals ragu Bolognese en het is een basis ingrediënt voor verschillende curry’s, sauzen en soepen. Rauw kun je het eten in een salade of je kunt reepjes dippen in hummus of een andere lekkere dipsaus.

Ik eet als sinds ik jong ben bleekselderij. Mijn moeder en ik dipten reepjes rauwe bleekselderij in fiësta dipsaus. Dit doe ik nu nog steeds. Voor de dipsaus heb ik ook een recept online staan (bekijk hier). Deze soep is een recept van mijn moeder, zij maakt deze regelmatig. Volgens haar heeft dit een ontgiftende werking en drijft het vocht af daarom heeft ze het detoxsoep genoemd. Ze maakt meestal een grote pan, verdeelt deze over een paar bakjes en vriest ze in. Zo heeft ze altijd een gezonde soep op voorraad.

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. De smaak is vrij neutraal, niet bitter maar heeft zelfs een zoet accent. Het is een soep die je pureert met een staafmixer of met behulp van een blender. Wil je toch een extra bite? Voeg dan knoflookcroutons of gebakken (vegan) spekjes toe. Dit geeft ook een crunch en een zoute touch aan de soep.

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Van bleekselderij en venkel maak je een heerlijke gezonde soep.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 stronk bleekselderij in stukken gesneden

  • 1 venkelknol grof gesneden

  • halve komkommer met schil grof gesneden

  • 1 centimeter verse gember geraspt

  • halve prei (groene gedeelte) grof gesneden

  • 1 ui in grove stukken

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 mespunt chilipoeder

  • halve limoen (het sap)

  • zout en peper naar smaak

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1,5 liter water

  • halve eetlepel olijfolie

BEREIDING

  • Maak de bleekselderij schoon (kijk hier hoe). Haal de stengels van de stronk en haal met een dunschiller de bovenste laag van de bleekselderij af. Dit zijn de draden die je niet in je soep wilt.
  • Snijd de ui, prei, venkel, komkommer en vervolgens de bleekselderij in grove stukken.
  • Verhit olie in een soeppan en voeg de gemalen komijn en de geraspte gember toe. Fruit dit kort aan en voeg ui, venkel en de prei toe. Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en komkommer toe.
  • Nu kan het water en het bouillonpoeder (of blokje) erbij. Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje. Laat dit zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, chilipoeder, zout en peper.
  • Wil je nog spekjes of croutons toevoegen bak deze dan terwijl de soep kookt.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.