Eetspiratie » Detoxsoep met bleekselderij en venkel
Detoxsoep

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Detoxsoep met bleekselderij en venkel, een gezonde groene soep. Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij, maar waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Ook zit het in een gerecht zoals ragu Bolognese en het is een basis ingrediënt voor verschillende curry’s, sauzen en soepen. Rauw kun je het eten in een salade of je kunt reepjes dippen in hummus of een andere lekkere dipsaus.

Ik eet als sinds ik jong ben bleekselderij. Mijn moeder en ik dipten reepjes rauwe bleekselderij in fiësta dipsaus. Dit doe ik nu nog steeds. Voor de dipsaus heb ik ook een recept online staan (bekijk hier). Deze soep is een recept van mijn moeder, zij maakt deze regelmatig. Volgens haar heeft dit een ontgiftende werking en drijft het vocht af daarom heeft ze het detoxsoep genoemd. Ze maakt meestal een grote pan, verdeelt deze over een paar bakjes en vriest ze in. Zo heeft ze altijd een gezonde soep op voorraad.

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. De smaak is vrij neutraal, niet bitter maar heeft zelfs een zoet accent. Het is een soep die je pureert met een staafmixer of met behulp van een blender. Wil je toch een extra bite? Voeg dan knoflookcroutons of gebakken (vegan) spekjes toe. Dit geeft ook een crunch en een zoute touch aan de soep.

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Van bleekselderij en venkel maak je een heerlijke gezonde soep.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 stronk 1 bleekselderij in stukken gesneden

  • 1 1 venkelknol grof gesneden

  • halve halve komkommer met schil grof gesneden

  • 1 centimeter 1 verse gember geraspt

  • halve halve prei (groene gedeelte) grof gesneden

  • 1 1 ui in grove stukken

  • 1 theelepel 1 gemalen komijn

  • 1 mespunt 1 chilipoeder

  • halve halve limoen (het sap)

  • zout en peper naar smaak

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1,5 liter 1,5 water

  • halve eetlepel halve olijfolie

Hoe maak je het?

  • Maak de bleekselderij schoon (kijk hier hoe). Haal de stengels van de stronk en haal met een dunschiller de bovenste laag van de bleekselderij af. Dit zijn de draden die je niet in je soep wilt.
  • Snijd de ui, prei, venkel, komkommer en vervolgens de bleekselderij in grove stukken.
  • Verhit olie in een soeppan en voeg de gemalen komijn en de geraspte gember toe. Fruit dit kort aan en voeg ui, venkel en de prei toe. Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en komkommer toe.
  • Nu kan het water en het bouillonpoeder (of blokje) erbij. Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje. Laat dit zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, chilipoeder, zout en peper.
  • Wil je nog spekjes of croutons toevoegen bak deze dan terwijl de soep kookt.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE