Detoxsoep

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Veel mensen gruwelen al bij het woord bleekselderij. Waarom eigenlijk? Bleekselderij is hartstikke lekker en gezond. Ook zit het in veel gerechten waar je misschien geen weet van hebt. Groentesoep is voor de hand liggend maar bleekselderij is ook een basis ingrediënt van ragu Bolognese (die heerlijke rode pastasaus). Rauw in reepjes gesneden met een een dipsaus is het ook een aanrader. Zo heb ik het leren eten toen ik jong was.

Mijn moeder en ik aten vroeger altijd reepjes bleekselderij. Gewoon als snack of het stond op tafel op zaterdagavond voor de tv. We dipten het meestal in fiësta saus (kijk hier voor het recept). Het soeprecept wat ik ga delen is de soep naar mijn moeders recept.

Een soep van bleekselderij is ook erg lekker en gezond. Ik snap dat dit niet voor iedereen heel aantrekkelijk klinkt maar toch is deze soep verrassend lekker. Het is een vega(n) soep maar wil je er toch iets zouts of krokants bij serveren dan zijn krokante knoflookcroutons een lekker idee. Kijk hier voor het recept van croutons. Een andere optie is uitgebakken vegan(n) spekjes.

In deze soep zitten drie vocht afdrijvende ingrediënten, namelijk: bleekselderij, venkel en komkommer. Ook de gember in deze soep heeft een ontgiftende werking. Maak een grote pan en vries een voorraadje in. Zo heb je altijd een detoxsoep in huis.

Detoxsoep met bleekselderij en venkel

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Soepen, Vegan, VegetarischKeuken: SoepenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Van bleekselderij en venkel maak je een heerlijke gezonde soep.

Ingrediënten

  • 1 stronk bleekselderij

  • 1 venkelknol

  • halve komkommer

  • 1 centimeter verse gember

  • halve prei (groene gedeelte)

  • 1 ui

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 1 mespunt chilipoeder

  • halve limoen (het sap)

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 1,5 liter water

Hoe maak je het?

  • Maak de bleekselderij schoon. Haal de stengels van de stronk en haal met een dunschiller de bovenste laag van de bleekselderij af. Dit zijn de draden die je niet in je soep wilt.
  • Snijd de ui, prei, venkel, komkommer en vervolgens de bleekselderij in grove stukken.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg de gemalen komijn en de geraspte gember toe. Fruit dit kort aan en voeg ui, venkel en de prei toe. Bak dit kort aan en voeg daarna de bleekselderij en komkommer toe.
  • Nu kan het water en het bouillonpoeder (of blokje) erbij. Zet het nu ongeveer 25 minuten op een laag vuurtje. Laat dit zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met limoensap, chilipoeder, zout en peper.
  • Wil je nog spekjes of croutons toevoegen bak deze dan terwijl de soep kookt.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

5 Reacties

  1. Het ziet er helemaal gezond uit!
    Is dit voor 3 personen? Of 2 groten en 2 kleintjes?

    • Hoi Richard,
      Van deze soep zou je met 3-4 personen kunnen eten. Alleen bij ons lukt dat niet, omdat ik een grote soepeter ben…
      Groetjes Simone

  2. Super lekker, dank je voor het recept! ik heb wel meer venkel gebruikt (3 knollen).

  3. Vandaag gemaakt, heerlijke soep!! Het is veel snijden maar zeker de moeite waard!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*