Eetspiratie » Boekweitpannenkoek
Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

Boekweit is geen graan maar een zaad. Met boekweitmeel kun je verschillende dingen bakken. Meestal wordt boekweit gebruikt in bepaalde recepten omdat het glutenvrij is. Op die manier kunnen mensen die geen gluten verdragen ook broodjes of bijvoorbeeld een stuk cake eten. Of je eet het omdat het lekker is. Boekweit heeft namelijk een lekkere nootachtige smaak.

In dit recept heb ik boekweitmeel gecombineerd met gewone bloem waardoor deze pannenkoek niet glutenvrij is. Neem je een andere glutenvrije meelsoort, zoals rijstmeel of kikkererwtenmeel dan kun je er wel een glutenvrije versie van maken. In principe kun je van elke meelsoort pannenkoeken bakken.

Een boekweitpannenkoek is een lekker ontbijtje of een goed vullende lunch.

Boekweitpannenkoek

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Baktijd

35

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met boekweitmeel kun je naast brood en cakes ook prima pannenkoeken bakken.

Ingrediënten

  • 125 gram boekweitmeel

  • 2 eieren

  • 125 gram bloem

  • 500 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 mespunt kaneel

  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van de ingrediënten (behalve de olie).
  • Mix alles goed door elkaar met een garde en verhit steeds een scheutje olie in een koekenpan.
  • Bak het aantal pannenkoeken dat je nodig hebt en een restje beslag bewaar je in de koelkast.
  • Eet de pannenkoeken met jam, stroop, suiker of honing net wat jij lekker vindt.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twee + 8 =