Boekweitpannenkoek, een pannenkoek met een nootachtige smaak. Boekweit is geen graan maar een zaad. Met boekweitmeel kun je verschillende dingen bakken. Meestal wordt boekweit gebruikt in bepaalde recepten omdat het glutenvrij is. Ik eet ook graag sobanoedels, noedels op basis van boekweit. De structuur en de smaak zijn weer net iets anders als die van ‘gewone’ bloem.
In dit recept heb ik boekweitmeel gecombineerd met gewone bloem waardoor deze pannenkoek niet glutenvrij is. Neem je een andere glutenvrije meelsoort, zoals rijstmeel of kikkererwtenmeel dan kun je er wel een glutenvrije versie van maken. In principe kun je van elke meelsoort pannenkoeken bakken.
Boekweitpannenkoek
Een boekweitpannenkoek is een lekker ontbijtje of een goed vullende lunch. Wat fijn is van boekweit is dat je het voor hartige en zoete recepten kunt gebruiken. Boekweit is gezond en heeft een nootachtige smaak. Het is ook vullend en je bakt er makkelijk pannenkoeken van. Zoete toppings als fruit en yoghurt passen er prima bij maar ook kaas is een lekkere topping voor een hartige variant. De structuur van de pannenkoeken is wel iets anders als die van de bloem variant. Ze zijn iets flexibeler en ietsjes dikker maar dat maakt voor de smaak helemaal niks uit.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE