Eetspiratie » Boekweitpannenkoek
Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek, een pannenkoek met een nootachtige smaak. Boekweit is geen graan maar een zaad. Met boekweitmeel kun je verschillende dingen bakken. Meestal wordt boekweit gebruikt in bepaalde recepten omdat het glutenvrij is. Ik eet ook graag sobanoedels, noedels op basis van boekweit. De structuur en de smaak zijn weer net iets anders als die van ‘gewone’ bloem.

In dit recept heb ik boekweitmeel gecombineerd met gewone bloem waardoor deze pannenkoek niet glutenvrij is. Neem je een andere glutenvrije meelsoort, zoals rijstmeel of kikkererwtenmeel dan kun je er wel een glutenvrije versie van maken. In principe kun je van elke meelsoort pannenkoeken bakken.

Boekweitpannenkoek

Een boekweitpannenkoek is een lekker ontbijtje of een goed vullende lunch. Wat fijn is van boekweit is dat je het voor hartige en zoete recepten kunt gebruiken. Boekweit is gezond en heeft een nootachtige smaak. Het is ook vullend en je bakt er makkelijk pannenkoeken van. Zoete toppings als fruit en yoghurt passen er prima bij maar ook kaas is een lekkere topping voor een hartige variant. De structuur van de pannenkoeken is wel iets anders als die van de bloem variant. Ze zijn iets flexibeler en ietsjes dikker maar dat maakt voor de smaak helemaal niks uit.

Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Baktijd

35

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met boekweitmeel kun je naast brood en cakes ook prima pannenkoeken bakken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 125 gram 125 boekweitmeel

  • 2 2 eieren

  • 125 gram 125 bloem

  • 500 milliliter 500 (plantaardige) melk

  • 1 theelepel 1 bakpoeder

  • 1 mespunt 1 kaneel

  • olie om in te bakken

Bereiding:

  • Maak een beslag van de ingrediënten (behalve de olie).
  • Mix alles goed door elkaar met een garde en verhit steeds een scheutje olie in een koekenpan.
  • Bak het aantal pannenkoeken dat je nodig hebt en een restje beslag bewaar je in de koelkast.
  • Eet de pannenkoeken met jam, stroop, suiker of honing net wat jij lekker vindt.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)