Eetspiratie » Boekweitpannenkoek
Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek, een pannenkoek met een nootachtige smaak. Boekweit is geen graan maar een zaad. Met boekweitmeel kun je verschillende dingen bakken. Meestal wordt boekweit gebruikt in bepaalde recepten omdat het glutenvrij is. Ik eet ook graag sobanoedels, noedels op basis van boekweit. De structuur en de smaak zijn weer net iets anders als die van ‘gewone’ bloem.

In dit recept heb ik boekweitmeel gecombineerd met gewone bloem waardoor deze pannenkoek niet glutenvrij is. Neem je een andere glutenvrije meelsoort, zoals rijstmeel of kikkererwtenmeel dan kun je er wel een glutenvrije versie van maken. In principe kun je van elke meelsoort pannenkoeken bakken.

Voor perfecte omeletten en pannenkoeken
Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Met een diameter van 20 of 24 cm.

Boekweitpannenkoek

Een boekweitpannenkoek is een lekker ontbijtje of een goed vullende lunch. Wat fijn is van boekweit is dat je het voor hartige en zoete recepten kunt gebruiken. Boekweit is gezond en heeft een nootachtige smaak. Het is ook vullend en je bakt er makkelijk pannenkoeken van. Zoete toppings als fruit en yoghurt passen er prima bij maar ook kaas is een lekkere topping voor een hartige variant. De structuur van de pannenkoeken is wel iets anders als die van de bloem variant. Ze zijn iets flexibeler en ietsjes dikker maar dat maakt voor de smaak helemaal niks uit.

Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Gang: Ontbijt, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

35

minuten

Met boekweitmeel kun je naast brood en cakes ook prima pannenkoeken bakken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 125 gram boekweitmeel

  • 125 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 mespunt kaneel

  • 2 eieren (of 6 eetlepels aquafaba)

  • 500 milliliter (plantaardige) melk

  • olie om in te bakken

BEREIDING

  • Maak een beslag van 125 gram boekweitmeel, 125 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder en 1 mespunt kaneel en meng deze droge ingrediënten door elkaar met een garde.
  • Voeg vervolgens 2 eieren (of 6 eetlepels aquafaba als je vegan pannenkoeken wilt maken) en 500 milliliter (plantaardige) melk toe.
  • Mix alles goed door elkaar met een garde en verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  • Schep met een soeplepel het beslag voor de pannenkoeken in de pan. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoeken met jam, stroop, ahornsiroop, suiker of honing.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.