Boekweitpannenkoek

Boekweitpannenkoek

Pannenkoeken kun je maken met allerlei soorten meel. Boekweit is alleen geen graan maar een zaad. Pannenkoekjes gemaakt met boekweit hebben een iets andere smaak dan pannenkoekjes gemaakt met tarwebloem. Boekweit heeft een beetje een nootachtige smaak. Ik vind dat boekweitmeel de pannenkoeken een lekkere structuur geeft, ze zijn wat zachter. Als je boekweitmeel combineert met speltmeel krijg je lekkere voedzame en vullende pannenkoekjes.

Wat heb je nodig?

  • 125 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 125 gram (spelt)meel
  • 500 milliliter (plantaardige) melk
  • theelepel bakpoeder
  • snuf kaneel
  • (kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Maak een beslag van de ingrediënten en verhit olie in een koekenpan. Bak er grote pannenkoeken van, het beslag is niet echt geschikt voor kleine pannenkoekjes. Top de pannenkoeken met fruit, noten, honing, zaden of pitten. Ook lekker met wat Griekse yoghurt erbij.

Tip: het beslag wat je over hebt kun je bewaren in een glazen fles in de koelkast. Zo blijft het een aantal dagen goed en kun je later in de week nog wat pannenkoekjes bakken. Wel het beslag goed roeren voor gebruik.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*