Boekweit is geen graan maar een zaad. Met boekweitmeel kun je verschillende dingen bakken. Meestal wordt boekweit gebruikt in bepaalde recepten omdat het glutenvrij is. Op die manier kunnen mensen die geen gluten verdragen ook broodjes of bijvoorbeeld een stuk cake eten. Of je eet het omdat het lekker is. Boekweit heeft namelijk een lekkere nootachtige smaak.
In dit recept heb ik boekweitmeel gecombineerd met gewone bloem waardoor deze pannenkoek niet glutenvrij is. Neem je een andere glutenvrije meelsoort, zoals rijstmeel of kikkererwtenmeel dan kun je er wel een glutenvrije versie van maken. In principe kun je van elke meelsoort pannenkoeken bakken.
Een boekweitpannenkoek is een lekker ontbijtje of een goed vullende lunch.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE