Detox sapje, het is groen en er zit bleekselderij in. Nog niet weggeklikt? Bleekselderij is lekker en gezond en het is een perfecte aanvulling op een groen sapje. Als je het combineert met zoet fruit of fris citroensap dan proef je de bleekselderij bijna niet. Bleekselderij is vocht afdrijvend dus daarom noem ik dit drankje een detox sapje.
Ik houd echt van bleekselderij. Veel mensen gruwelen ervan en lusten deze groente gewoon niet. Vroeger aten wij thuis rauwe bleekselderij als snack of tussendoortje. Mijn moeder sneed reepjes bleekselderij die we dipten in fiësta saus (klik hier voor het recept).
Bleekselderij zit stiekem in best veel recepten. Bijvoorbeeld in ragu Bolognese, de bekende rode pastasaus is bleekselderij een basisingrediënt. In soepen zoals groentesoep of mijn recept voor detoxsoep is bleekselderij ook een belangrijk ingrediënt. Met deze groente kun je ook perfect roerbakken. Klik hier voor het recept van gewokte bleekselderij.
Detox sapje
De reden dat mensen bleekselderij niet lekker vinden, komt waarschijnlijk door de specifieke smaak Maar een andere reden is dat bleekselderij stugge draden heeft. Deze moet je eerst verwijderen met bijvoorbeeld een dunschiller of door ze eraf te ’trekken’. In dit artikel lees je hoe je dat doet.
Voor het maken van sapjes kun je een slowjuicer gebruiken. Heb je deze niet dan kun je het ook doen met behulp van een blender en een passeerdoek of een schone theedoek. Je doek wordt er wel gifgroen van, dus gebruik niet je allermooiste. Het sap kun je bewaren in een glazen fles in de koelkast of je verdeelt het over kleinere flesjes zodat je elke dag een ‘shotje’ kunt nemen. De pulp gooi je natuurlijk niet weg, deze kun je invriezen in een ijsblokjes vorm en toevoegen aan je smoothies.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.