Eetspiratie » Detox sapje
Detox sapje

Detox sapje

Detox sapje, het is groen en er zit bleekselderij in. Nog niet weggeklikt? Bleekselderij is lekker en gezond en het is een perfecte aanvulling op een groen sapje. Als je het combineert met zoet fruit of fris citroensap dan proef je de bleekselderij bijna niet. Bleekselderij is vocht afdrijvend dus daarom noem ik dit drankje een detox sapje.

Ik houd echt van bleekselderij. Veel mensen gruwelen ervan en lusten deze groente gewoon niet. Vroeger aten wij thuis rauwe bleekselderij als snack of tussendoortje. Mijn moeder sneed reepjes bleekselderij die we dipten in fiësta saus (klik hier voor het recept).

Bleekselderij zit stiekem in best veel recepten. Bijvoorbeeld in ragu Bolognese, de bekende rode pastasaus is bleekselderij een basisingrediënt. In soepen zoals groentesoep of mijn recept voor detoxsoep is bleekselderij ook een belangrijk ingrediënt. Met deze groente kun je ook perfect roerbakken. Klik hier voor het recept van gewokte bleekselderij.

Detox sapje

De reden dat mensen bleekselderij niet lekker vinden komt waarschijnlijk door de specifieke smaak Maar een andere reden is dat bleekselderij stugge draden heeft. Deze moet je eerst verwijderen met bijvoorbeeld een dunschiller of door ze eraf te ‘trekken’. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Voor het maken van sapjes kun je een slowjuicer gebruiken. Heb je deze niet dan kun je het ook doen met behulp van een blender en een passeerdoek of een schone theedoek. Je doek wordt er wel gifgroen van, dus gebruik niet je allermooiste. Het sap kun je bewaren in een glazen fles in de koelkast of je verdeelt het over kleinere flesjes zodat je elke dag een ‘shotje’ kunt nemen. De pulp gooi je natuurlijk niet weg, deze kun je invriezen in een ijsblokjes vorm en toevoegen aan je smoothies.

Detox sapje

Detox sapje

5.0 van 2 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

glazen
Breiding

20

minuten

Met bleekselderij kun je een lekker en gezond sapje maken in de slowjuicer of blender.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

 • 2 granny smith appels ongeschild in grove stukken

 • 4 stengels bleekselderij schoongemaakt in grove stukken

 • 150 gram spinazie

 • 4 centimeter verse gember geschild

 • 1 citroen of limoen (het sap)

 • 350 milliliter water of kokoswater

Bereiding:

 • Maak de bleekselderij schoon en was de appels. Verwijder de schil van de gember en snijd alles in grove stukken. Pers de citroen uit.
 • Doe de groenten en de gember in de slowjuicer en pers er een mooi groen sap van. Voeg daarna het citroensap en het kokoswater toe. Of doe alle ingrediënten in de blender en blend het tot het helemaal vloeibaar is.
 • Neem een grote kom en zet daar een zeef op. Leg er een passeerdoek of schone theedoek in en schenk het sap erop. Knijp het uit totdat alleen de pulp overblijft. Gooi de pulp niet weg maar vries deze in in een ijsblokjes vorm en voeg het toe aan je smoothies.
 • Schenk het sap over in een glazen fles en bewaar het in de koelkast. Hierin is het tot 2 dagen houdbaar. Drink dit sap het liefst met een rietje (in verband met het zuur van het citroen/limoensap).

Aantekeningen

 • Verse ananas is ook een lekkere toevoeging aan dit sapje. Het geeft het sap een zoete smaak.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)