Detox sapje met bleekselderij

Detox sapje

Om op een snelle manier vitamientjes binnen te krijgen gebruik ik regelmatig mijn slowjuicer. Kauwen is natuurlijk beter maar soms is een sapje wel handig en ook voor kinderen. Ze gaan natuurlijk niet vrijwillig een hele stronk met bleekselderij opeten! Dit sapje kun je wel een detoxsapje noemen.

Net als de detoxsoep die ik eerder heb gemaakt bevat dit sapje bleekselderij wat helpt om je lichaam te reinigen. De rest van de ingrediënten zoals de komkommer en ananas hebben een vochtafdrijvend effect op je lichaam, kortom een boost in een glas!

Wat heb je nodig?

  • 5 granny smith appels (biologisch)
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 citroen
  • halve komkommer
  • halve verse ananasHoe maak je het?

Voor dit sapje heb ik een slowjuicer gebruikt. Pers al het sap uit de groenten en het fruit bewaar dit in een glazen fles in de koelkast. Schud de fles voor gebruik. Het is wel aan te raden de fles dezelfde dag leeg te drinken of het liefst meteen. En het klinkt gek maar probeer een beetje te kauwen of een kauwbeweging te maken. En drink het sap het liefst met een rietje dat vinden je tanden fijn.

1 liter sap is genoeg voor 4 personen.

Heb je geen sapcentrifuge?

Bleekselderij in een blender is lastig, tenzij je een hele krachtige blender hebt. Zorg ervoor dat je de bleekselderij eerst schoonmaakt met een dunschiller om de draden te verwijderen.

Je kunt wel een alternatief sapje maken door de bleekselderij te vervangen door twee handen verse spinazie. De appel zou je kunnen vervangen door suikervrije troebele appelsap. Voeg er eventueel wat water bij om het sapje wat meer vloeibaar te maken.

Proost!

Detox sapje

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*