Pastasaus, Bolognese saus, spaghettisaus of ragu Bolognese. Hoe je het ook noemt, je weet dat het hier om de rode ‘gehaktsaus’ gaat die bij pasta geserveerd wordt. In dit geval bij tagliatelle, maar een andere pasta soort kan natuurlijk ook prima. En het is nogal een dingetje, want wat is nu de officiële benaming van deze saus en wat hoort er nu precies in?
Laat ik maar meteen zeggen dat dit geen ‘authentiek’ recept is. Iedereen heeft zijn eigen manier van de rode saus maken die je bij je pasta serveert. Dit recept is een basis die je kunt aanvullen met wat jij lekker vindt.
Soffrito
De basis voor de ragu Bolognese bestaat onder andere uit bleekselderij, knoflook, wortel en ui. Dit wordt soffrito genoemd. Ik maak meestal twee porties soffrito door de hoeveelheid van de basis ingrediënten te verdubbelen. Een portie is voor de dag zelf en de andere vries ik in.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Kan je dit ook zonder gehakt (vegetarisch) maken?
Hoi Jan, in plaats van gehakt zou je linzen kunnen gebruiken. Hiervoor kun je prima linzen gebruiken uit blik. Groetjes, Simone
Hai Simone,
Moet er net zoveel water bij als je het in de slowcooker bereidt?
Hoi Marieke, dat kan in principe wel maar het mag ook minder. Je kunt ook beginnen met 150 ml en indien nodig later nog water toevoegen. Groetjes, Simone